H πολυεθνική «Bolton Group» κλείνει τη Softex – Αθηναϊκή χαρτοποιία, και το υπουργείο Εργασίας ανακοινώνει ότι «θα εξαντλήσει κάθε νόμιμη δυνατότητα, γιατί, πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η Ελλάδα δεν είναι πια η χώρα της αυθαιρεσίας σε βάρος της οικονομίας και της εργασίας», λέει, δηλώσεις βεβαίως χωρίς κανένα αντίκρισμα, ενώ 200 εργαζόμενοι περνάνε στην ανεργία.
Η εκδοχή που προβλήθηκε, από την «Bolton Group» ήταν η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις αρχές Ιουλίου 2015 σε μία μονάδα του εργοστασίου της Softex δημιουργώντας προβλήματα στη παραγωγή και όπως λέει το υπουργείο φταίνε κι οι ασφαλιστικές εταιρίες που δεν αποζημίωσαν στο ύψος που απαιτείτο το μέγεθος της ζημιάς.
Η Bolton Group άρπαξε την Αθηναϊκή Χαρτοποιία το 2002 μετά από την ιδιωτικοποίηση της κρατικοποιημένης επιχείρησης. Εξασφάλισε ιδιαίτερα φορολογικά προνόμια, κερδοσκόπησε και τώρα φορτώνει τα κέρδη και φεύγει. Πάγια τακτική και αποτέλεσμα σε κάθε ιδιωτικοποίηση του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος που θα ακολουθήσει.
Το υπουργείο Εργασίας παρακολουθεί τις εξελίξεις αδυνατώντας να παρέμβει αποτελεσματικά και με σχέδιο και κάνει ρεπορτάζ για τα αποτελέσματα …Πέντε χρόνια κρίσης, αποβιομηχανοποίησης, καταστροφής της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, άγριας φορολογίας και ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και υποβάθμισης της πρωτογενούς παραγωγής αφήνουν τη χώρα ξέφραγο αμπέλι στις απαιτήσεις και τα συμφέροντα των αγορών.
Οι λεονταρισμοί της κυβέρνησης που προσκύνησε απολύτως το γκουβέρνο της ΕΕ και του ΔΝΤ ξεπερνούν τα όρια της γελοιότητας, δεν εντυπωσιάζουν κανένα. Η χώρα καταρρέει κι η κυβέρνηση οραματίζεται να βγει στις αγορές, αντί να οργανώσει την εθνική οικονομία μαζί με τους εργαζόμενους και με το δικό τους κοινωνικό έλεγχο στην παραγωγή.
Η εξέλιξη στο χειρότερο με τη συνεχιζόμενη μνημονιακή λαίλαπα είναι δεδομένη και αναπότρεπτη. Οι εργαζόμενοι και στη Softex όπως και σε κάθε άλλη παραγωγική μονάδα που κλείνει δεν έχουν άλλη επιλογή από την εμπειρία της Βιο.με. σε πρώτη φάση. Ταυτόχρονα οφείλουν να παλέψουν ώστε όλα τα μέσα παραγωγής να περάσουν σε αυτούς που παράγουν. Στους εργαζόμενους, αλλιώς θα συνεχίσουμε να μετράμε ανεργία, φτώχεια και αθλιότητα.
Πηγή : inred
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου