Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

ΜΕΤΑ : Δε Θα Συμμορφωθούμε «Προς Τας Υποδείξεις» Κυβέρνησης, Αστυνομίας Και Εργοδοσίας Για Να Διαδηλώνουμε

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει ακάθεκτη να δείχνει προς τους εργαζομένους, την κοινωνία και το λαό το αυταρχικό της πρόσωπο, αλλά και την ενόχλησή της σε κάθε αντίδραση και φωνή αντίστασης στις αντεργατικές και αντιλαϊκές της πολιτικές.

Με πρόσχημα την ομαλή λειτουργία της πόλης, την τουριστική κίνηση, την εμπορική δραστηριότητα και τις μετακινήσεις, κατατέθηκε σήμερα, Δευτέρα 29 Ιούνη 2020, και προωθείται προς ψήφιση στη Βουλή το, χουντικής έμπνευσης, νομοσχέδιο «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις», το οποίο επί της ουσίας καταργεί το Συνταγματικό δικαίωμα τού «συνέρχεσθαι».


Το νομοσχέδιο αυτό εντάσσεται στο δόγμα της ΝΔ «νόμος και τάξη», ανάμεσα στα άλλα, φακελώνει διαδηλωτές, καθώς προβλέπεται υπεύθυνος – οργανωτής της εκάστοτε διαδήλωσης, στον οποίο μάλιστα φορτώνεται η αστική ευθύνη για αποζημιώσεις σε οποιεσδήποτε πράξεις τρίτων προσώπων. Επιπλέον, προβλέπεται η αστυνομική προέγκριση των συγκεντρώσεων, αφού πρέπει να δηλώνονται σε αστυνομική πλατφόρμα, με αναλυτικά στοιχεία, για τόπο, τον χρόνο και τη διαδρομή, ενώ δίνονται υπερεξουσίες στις κατασταλτικές αρχές που θα μπορούν να ορίσουν αυτέ εναλλακτικούς τρόπους συγκέντρωσης, αλλά και να καταστείλουν κατά το δοκούν ή να απαγορεύουν μια διαδήλωση, στην περίπτωση που κρίνουν πως… διαταράσσεται η κοινωνικοοικονομική ζωή, ο τουρισμός κ.ά.

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο, που εντάσσεται στο χειρουργικό σχεδιασμό κυβέρνησης, κεφαλαίου και εργοδοσίας και αποσκοπεί, μετά την καταστρατήγηση του δικαιώματος στην απεργία, στον ακόμη μεγαλύτερο περιορισμό, και εν κατακλείδι απαγόρευση, κάθε εργατικής, κινηματικής και κοινωνικής διαδήλωσης, που ποινικοποιούνται μέσα από την απαγόρευση και τις ποινικές επιπτώσεις κατά την άσκηση του Συνταγματικού δικαιώματος του «συνέρχεσθαι».

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που στρέφεται κατά των εργατικών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, αποτελεί θεσμικό πραξικόπημα, είναι αντίθετο σε συνταγματικά κατοχυρωμένες ελευθερίες και αποτελεί αιτία πολέμου για κάθε δημοκρατικό άνθρωπο, για κάθε εργαζόμενο.

Το ΜΕΤΑ δηλώνει πως το δικαίωμα στην απεργία και στις διαδηλώσεις είναι αδιαπραγμάτευτο, και είναι δικαιώματα που κέρδισαν οι εργαζόμενοι και ο λαός, με αγώνες και θυσίες και με πολύ αίμα. Δε θα τα απεμπολήσουμε, δε θα τα βάλουμε σε «καραντίνα», δε θα υπακούσουμε, δε θα συμμορφωθούμε «προς τας υποδείξεις»!

Το ΜΕΤΑ καλεί την ΑΔΕΔΥ, τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά και τα άλλα Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες της ΓΣΕΕ, να προκηρύξουν Γενική Απεργία για να μην περάσει το νομοσχέδιο και οι αλλάγές που προωθούνται στο συνδικαλιστικό νόμο 1264/1982. Ταυτόχρονα καλεί κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό πολίτη, τους φοιτητές και την νεολαία να αντιδράσουν άμεσα, γιατί το δικαίωμα στη διαμαρτυρία, στη διεκδίκηση και στη διαδήλωση αφορά σε ολόκληρη την κοινωνία και όχι μόνο τους εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου