Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

ΠΑΜΕ Παρέμβαση Διαμαρτυρίας Μπροστά Από Τη Βουλή Ενάντια Στο Νέο Αντιλαϊκό Προϋπολογισμό

«Περικοπές σε Υγεία και ανέργους, 10ωρη δουλειά, 200 ευρώ μισθός, θηλιά για το λαό ο προϋπολογισμός»: Με το γιγαντοπανό αυτό, μπροστά από το κτίριο της Βουλής, αντιπροσωπείες Σωματείων και Ομοσπονδιών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στο νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό.

«Οι εργαζόμενοι έχουμε καθήκον να αναδείξουμε και να παλέψουμε για τις δικές μας ανάγκες. Να κλιμακώσουμε την πάλη μας κόντρα στην πολιτική κυβέρνησης και εργοδοσίας», τόνισαν από την ντουντούκα. «Τα νούμερα του Κρατικού Προϋπολογισμού είναι αδιάψευστος μάρτυρας του τι έχει ακόμη να περάσει πάνω από τις πλάτες της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων», καταγγέλλουν και υπογραμμίζουν τη μείωση στα κονδύλια που φέρνει νέες περικοπές σε συντάξεις, επίθεση στα επιδόματα ανεργίας, παραπέρα υποχρηματοδότηση στις υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Υγείας και συνολικά στην Υγεία.

Στις συνθήκες της πανδημίας οι συνδικαλιστικές οργανώσεις δυναμώνουν τη διεκδίκηση για δημόσια - δωρεάν Υγεία. «Απέναντι σε ένα προϋπολογισμό που είναι δηλητήριο για τη ζωή των εργαζομένων και συνεχίζει το έγκλημα σε βάρος της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού, απαιτούμε αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν Σύστημα Υγείας για όλους. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. Κέντρα Υγείας πλήρως εξοπλισμένα με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, με πλήρες ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο υγειονομικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων», επεσήμαναν.

Στο χαρακτήρα κάθε προϋπολογισμού της εξουσίας των εκμεταλλευτών ως δημιούργημα και εργαλείο για το μοίρασμα των χρημάτων που βγαίνουν από τον κόπο του λαού σε όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, αναφέρθηκε η Γιώτα Ταβουλάρη, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Φαρμακευτικών και συναφών Επαγγελμάτων (ΟΕΦΣΕΕ). Ειδικά φέτος, στις συνθήκες της πανδημίας, αναφέρθηκε σε μια σειρά περικοπές που φέρνει ο προϋπολογισμός, αλλά και στα ποσά που διοχετεύει στα ταμεία των επιχειρηματικών ομίλων αλλά και στους ΝΑΤΟικους εξοπλισμούς.

«Δώστε λεφτά για την Υγεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία», φώναξαν οι συγκεντρωμένοι. «Σε αυτόν τον προϋπολογισμό δεν μπορούμε παρά να απαντήσουμε αναδεικνύοντας και παλεύοντας για τις δικές μας ανάγκες», υπογράμμισε η Γιώτα Ταβουλάρη και κάλεσε σε συνέχεια του αγώνα για την Υγεία και τα δικαιώματα του λαού, με το σύνθημα της συμβολικής κινητοποίησης να ξεκαθαρίζει: «Ασφάλιση, Υγεία, σύνταξη, δουλειά, δε θα τα χαρίσουμε στα αφεντικά».

Στην παρέμβαση, στο πλευρό των συνδικαλιστικών οργανώσεων, συμμετείχε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου