Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Παράνομη Κρίθηκε Η Απεργία Των Ναυτεργατών | Ναυτεργατικά Σωματεία : Όλοι Στην Απεργία Στα Καράβια | Πέμπτη 10 Ιούνη

Το Πρωτοδικείο Πειραιά, αργά το απόγευμα της Τετάρτης, έκρινε παράνομη την απεργία των ναυτεργατών, στο πλαίσιο της Πανεργατικής, την Πέμπτη 10 Ιούνη, έπειτα από τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), σε συντονισμό με την κυβέρνηση της ΝΔ και το υπ. Ναυτιλίας.

Και αυτό, παρά το ότι, όπως σημείωνε νωρίτερα σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, «οι νομικοί σύμβουλοι των ναυτεργατών απέκρουσαν με επιτυχία και τεκμηριωμένα στοιχεία την εφοπλιστική επιχειρηματολογία” η οποία συνιστούσε μια επανάληψη των ισχυρισμών τους όπως αυτά κατατέθηκαν κατά της ΠΕΝΕΝ στην δίκη στις 2/6/2021». Στην περίπτωση, όμως, της σημερινής εκδίκασης, κατά της απόφασης του συνόλου των Ναυτεργατικών Σωματείων, «όπως αποκαλύφθηκε, το σύνολο των εταιρειών έχουν κλείσει τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες έκδοσης εισιτηρίων, ενώ και τα πρακτορεία τους δεν βγάζουν κανένα εισιτήριο για τις 10/6/2021».

Σε κάθε περίπτωση, όπως έχει υπογραμμίσει η ΠΕΝΕΝ, οι ναυτεργάτες δεν τρομοκρατούνται και η απάντηση θα δοθεί ενωτικά και μαζικά, στα καταστρώματα των πλοίων, καθώς, «κοινή απόφαση των Ναυτεργατικών Σωματείων είναι ότι η 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, ανεξάρτητα από την όποια δικαστική απόφαση, θα πραγματοποιηθεί κανονικά».

Πηγή : ergasianet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου