Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Σύσκεψη Αγώνα, Διαδήλωση, Πλαίσιο Πάλης Για Εργασιακά - Αντιλαϊκά Μέτρα

Πλατύ κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων σε σωματεία και συλλογικότητες

Σύσκεψη αγώνα σωματείων-συλλογικοτήτων την Τετάρτη 12/10, πρώτη κινητοποίηση για το εργασιακό τη Δευτέρα 17/10 στις 6.00 Προπύλαια, πορεία στη Βουλή

Σύσκεψη των σχημάτων-κινήσεων-παρεμβάσεων ιδιωτικού τομέα στις 14/10 για την παρέμβαση της ταξικής πτέρυγας

Πλαίσιο πάλης και αγώνα στα συνδικάτα, τις συνελεύσεις και τα όργανα με πρόταση για πανεργατική απεργία στις 10 Νοέμβρη

Σε ευρεία σύσκεψη αγώνα σωματείων, συλλογικοτήτων και αγωνιστών καλεί η γραμματεία της πρωτοβουλίας πρωτοβάθμιων σωματείων για το συντονισμό Αττικής την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αθήνας στις 6.00 μμ (Μάρνης και 3ης Σεπτεμβρίου).


Στο κάλεσμα της σύσκεψης μεταξύ άλλων σημειώνεται: «Η επίθεση στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα συνεχίζεται και κλιμακώνεται. Το συνεχιζόμενο σήριαλ των αξιολογήσεων-προαπαιτούμενων-δόσεων οδηγεί σε συνεχόμενα αντιλαϊκά μέτρα. Μετά τα μέτρα που ψηφίστηκαν πρόσφατα (Υπερταμείο -ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΚΟ, νέα φορολογικά βάρη, περικοπές συντάξεων κλπ) ακολουθούν ο εργασιακός και ο συνδικαλιστικός νόμος ενώ αυξάνονται ραγδαία οι πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών και έρχεται ο νόμος για τα κόκκινα δάνεια. Ήδη ανακοινώθηκε το πόρισμα της «επιτροπής εμπειρογνωμόνων» για το εργασιακό ενώ έχει προγραμματιστεί η πρώτη συνάντηση θεσμών-Κατρούγκαλου στις 17/10.»

Ζητούμενο της σύσκεψης αγώνα είναι τα αγωνιστικά σωματεία και οι συλλογικότητες να πιάσουν το νήμα, να ανοίξουν τη συζήτηση, να οργανώσουν τον κόσμο της εργασίας. «Όλοι καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορούμε να «πάμε με μια από τα ίδια», ακόμα χειρότερα, που ο υποταγμένος συνδικαλισμός έχει ήδη πάρει θέση: συγκρότησε το καλοκαίρι μέτωπο με τους εργοδότες (ΣΕΒ, ΣΕΤΕ, κ.α.) και την κυβέρνηση, για μια δήθεν «εθνική γραμμή» στην διαπραγμάτευση με τους «θεσμούς» της ΕΕ και του ΔΝΤ», επισημαίνεται στο κάλεσμα, το οποίο καταλήγει:

«Είναι τώρα η ώρα να συντονιστεί όλο το αγωνιστικό δυναμικό και να αναλάβουμε έμπρακτες αγωνιστικές πρωτοβουλίες το αμέσως επόμενο διάστημα, να σχεδιάσουμε την αγωνιστική και απεργιακή κλιμάκωση και να συμβάλουμε στην ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού κινήματος με στόχο την ανατροπή της επίθεσης».
Στην κατεύθυνση αυτή πολλά σωματεία από το χώρο του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, αλλά και άλλες συλλογικότητες από εργατικούς χώρους και γειτονιές συνεδριάζουν προκειμένου να προσέλθουν με συγκεκριμένες αποφάσεις στη σύσκεψη, και να αποφασιστούν συλλογικά τα επόμενα αγωνιστικά βήματα αλλά και το πλαίσιο πάλης για τα εργατικά δικαιώματα και διεκδικήσεις του κινήματος.
Ταυτόχρονα, οι ταξικές δυνάμεις και τα εργατικά σχήματα-κινήσεις-παρεμβάσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα προτείνουν στις συνελεύσεις των σωματείων, στα συνδικαλιστικά όργανα, σε Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και στην ΑΔΕΔΥ συγκεκριμένο πλαίσιο διεκδικήσεων και πρόγραμμα δράσης για τα αναγκαία βήματα στην ανάπτυξη αγώνων το επόμενο διάστημα.

Ήδη, μια σειρά σωματεία καλούν σε Συγκέντρωση στις 17 Οκτωβρίου στις 6.00 μ.μ. στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή, με αφορμή την έναρξη της «διαπραγμάτευσης» κυβέρνησης-τροϊκανών για τα εργασιακά. Επίσης, τα εργατικά σχήματα-κινήσεις-παρεμβάσεις προτείνουν στα συνδικάτα την κήρυξη πανελλαδικής πανεργατικής Απεργίας στις 10 Νοεμβρίου, αλλά και μια σειρά άλλων κινητοποιήσεων και δράσεων, ώστε να κλιμακώνεται η πάλη και η αντιπαράθεση με τα νέα αντιλαϊκά μέτρα για εργασιακά, συνδικαλιστικό νόμο, ιδιωτικοποιήσεις, πλειστηριασμούς κατοικιών, κλπ.

Στο ίδιο πλαίσιο, η ΑΤΕ ΕΚΑ καλεί την Παρασκευή 14 Οκτώβρη στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας σε σύσκεψη όλα τα σχήματα-παρεμβάσεις-κινήσεις και πρωτοβουλίες από κλάδους και χώρους δουλειάς του ιδιωτικού τομέα, ώστε να συζητηθούν τα αιτήματα και οι παρεμβάσεις της ταξικής πτέρυγας την επόμενη περίοδο.

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ την βρήκα παντελώς απογοητευτική την σύσκεψη, χωρίς περιεχόμενο, άστοχη, και παρ ότι μη καπελωτική, τελείως χειραγωγημένη από άτομα τα οποία ήξερα ότι όχι μόνο δεν αντιπροσώπευαν την εξωκοινοβουλετική αριστερά, αλλά ήξερα και προσωπικά.

    Οπότε όπως είπα στους ΑΝΤΑΡΣιους συντρόφους μου την τελευταία συνέλευση που με κάλεσαν, αν δεν έχεις σωματεία πας να το παίξεις σαν το ΠΆΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή