Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ Φασιστική Επίθεση Σε Μετανάστη Οικοδόμο

Αναρχοσυνδικαλιστική πρωτοβουλία ΡΟΣΙΝΑΤΕ
Κλαδική κατασκευών

Άλλη μια φασιστική επίθεση εναντίον μετανάστη εργάτη έλαβε χώρα χθες το πρωί, στο Καματερό. Τα τσιράκια της εργοδοσίας και άτυποι συνεργάτες του κράτους, έδρασαν πάλι στα κρυφά και στη συνέχεια το έβαλαν στα πόδια.

Συγκεκριμένα, ένας συνάδελφος οικοδόμος από το Μπαγκλαντές ο οποίος εργαζόταν για λογαριασμό εργολάβου πλακά, σε έργο του δήμου και ενώ είχε φτάσει στο χώρο εργασίας του, δέχτηκε λεκτική στην αρχή και εν συνεχεία σωματική επίθεση από «άγνωστο¨ άτομο. Ο φασίστας, αφού χτύπησε το συνάδελφο, έτρεξε να εξαφανιστεί, γνωρίζοντας καλά πως σε λίγη ώρα θα δε θα ήταν πια μόνος…

Ο συνάδελφος, με τη στήριξη συναδέλφων του και αλληλέγγυων αγωνιστών της περιοχής (από το τοπικό σχήμα «Ανυπότακτη πόλη» ), κατέθεσε μήνυση στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, για να βρεθεί όμως για δεύτερη φορά μπροστά σε μια δυσάρεστη εξέλιξη. Η αστυνομία τον συνέλαβε, επειδή εκκρεμούσε σε βάρος του παλιά καταδικαστική απόφαση για παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ ο ίδιος έχει αποκτήσει πλέον, άδεια παραμονής.

Παράλληλα βέβαια, ο φασίστας τραμπούκος ενώ είχε αναγνωριστεί, κυκλοφορούσε ελεύθερος στην περιοχή, αφού το τοπικό τμήμα αδιαφορούσε προκλητικά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που φασιστικό – ρατσιστικό χέρι σηκώνεται πάνω σε εργάτη, για να συμπληρώσει τη δουλειά της εργοδοσίας και του κράτους. Φτώχεια, εκμετάλλευση, καταστολή και ¨ύποπτες» επιθέσεις, πάνε μαζί! Ο κόσμος της εργασίας όμως, γνωρίζει καλά τους θύτες και θα σπάσει τον τσαμπουκά τους, από όπου κι αν προέρχεται. Καμιά ανοχή σε φασιστικές, κρατικές και εργοδοτικές επιθέσεις.

Απαιτούμε

Την άμεση απελευθέρωση του συναδέλφου μετανάστη οικοδόμου και την παύση κάθε δίωξης σε βάρος του.

Τη σύλληψη του γνωστού φασίστα της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου