Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

ΜΕΤΑ : Τα Αντεργατικά Μέτρα Για Το "Εργασιακό" Θα Μείνουν Στα Χαρτιά!

Η κυβέρνηση δείχνει θρησκευτική ευλάβεια στην εφαρμογή των μνημονιακών της υποχρεώσεων! Πρωτοστατεί ακόμη και στην εφαρμογή των εναπομεινασών υποχρεώσεων του 1ου και 2ου μνημονίου, όλων όσα δηλ. ο λαός μας με τους αγώνες του κατάφερε να μην εφαρμοστούν για έξι χρόνια.

Η ρήση του Κι­κέ­ρω­να «ο tempora o mores» («ώ και­ροί, ώ ήθη») ται­ριά­ζει από­λυ­τα για να κα­τα­δεί­ξει με τον πιο εμ­φα­τι­κό τρόπο την ηθική και πο­λι­τι­κή κα­τά­πτω­ση της κυ­βέρ­νη­σης ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ-ΑΝΕΛ, που άλλα έλεγε και άλλα κάνει.

Αφού «δώ­ρι­σε» τις τρά­πε­ζες στα ξένα funds και ψή­φι­σε το αντια­σφα­λι­στι­κό - φο­ρο­λη­στρι­κό νο­μο­σχέ­διο, αφού ξε­που­λά τις ενα­πο­μεί­να­σες δη­μό­σιες επι­χει­ρή­σεις και εκ­ποιεί το δη­μό­σιο πλού­το, τα αε­ρο­δρό­μια, τα λι­μά­νια και τις υπο­δο­μές της χώρας και ψή­φι­σε τον δη­μο­σιο­νο­μι­κό «κόφτη» για να απο­πλη­ρώ­νο­νται κα­νο­νι­κά τα δά­νεια, τώρα, θέλει να δώσει το τε­λι­κό χτύ­πη­μα και στα ερ­γα­σια­κά δι­καιώ­μα­τα.

Τρόι­κα και κυ­βέρ­νη­ση επε­ξερ­γά­ζο­νται το σχέ­διο που συμ­φώ­νη­σαν για τα ερ­γα­σια­κά και συν­δι­κα­λι­στι­κά δι­καιώ­μα­τα των ερ­γα­ζο­μέ­νων.

1. Προ­ω­θούν το δι­πλα­σια­σμό του ορίου των ομα­δι­κών απο­λύ­σε­ων, μια ρύθ­μι­ση η οποία θα πλή­ξει κυ­ρί­ως τις με­γά­λες αλυ­σί­δες κα­τα­στη­μά­των και τον τρα­πε­ζι­κό τομέα. Σε μια χώρα με το ¼ του ερ­γα­τι­κού δυ­να­μι­κού άνερ­γο, με εκα­το­ντά­δες χι­λιά­δες οι­κο­νο­μι­κούς με­τα­νά­στες – ιδιαί­τε­ρα νέους -, με υψηλό πο­σο­στό με­ρι­κής και εκ πε­ρι­τρο­πής απα­σχό­λη­σης, η απε­λευ­θέ­ρω­ση των ομα­δι­κών απο­λύ­σε­ων θα εκτι­νά­ξει σε νέα ύψη την ανερ­γία και θα διευ­ρύ­νει τη «φτηνή» ερ­γα­σία και τη γε­νί­κευ­ση της φτώ­χειας.

2. Επι­μέ­νουν στη πλήρη απε­λευ­θέ­ρω­ση της ερ­γα­σί­ας, δί­νο­ντας τη δυ­να­τό­τη­τα με­γα­λύ­τε­ρης ευ­ε­λι­ξί­ας στις επι­χει­ρή­σεις να προ­σαρ­μό­ζουν τους μι­σθούς, ανά­λο­γα με τις αντο­χές και τις ανά­γκες τους, βά­ζο­ντας τα­φό­πλα­κα σε κάθε έν­νοια ΣΣΕ. Η κα­τά­στα­ση αυτή θα οδη­γή­σει σε ει­δι­κές οι­κο­νο­μι­κές ζώνες και στην πλήρη «κι­νε­ζο­ποί­η­ση» των ερ­γα­σια­κών σχέ­σε­ων και δι­καιω­μά­των.

Η κυ­βέρ­νη­ση, πλά­θο­ντας το δικό της «success story», εκλι­πα­ρεί για επεν­δύ­σεις αδια­φο­ρώ­ντας ότι το πρό­βλη­μα για τους ερ­γα­ζό­με­νους δεν είναι γε­νι­κώς η «ανά­πτυ­ξη», αλλά «η ανά­πτυ­ξη από ποιον και σε όφε­λος ποιου», γιατί και στις ασια­τι­κές χώρες υπάρ­χουν υψη­λοί δεί­κτες ανά­πτυ­ξης και ακόμα υψη­λό­τε­ροι δεί­κτες φτώ­χειας και εξα­θλί­ω­σης! Η κυ­βέρ­νη­ση, με την εκ­ποί­η­ση της δη­μό­σιας πε­ριου­σί­ας και των δη­μο­σί­ων επι­χει­ρή­σε­ων στο ιδιω­τι­κό κε­φά­λαιο, την πλήρη απο­βιο­μη­χα­νο­ποί­η­ση της χώρας και την απε­λευ­θέ­ρω­ση της ερ­γα­σια­κής ευ­ε­λι­ξί­ας, κα­θι­στά τη χώρα μας ερ­γα­σια­κό «Εl Dorado».

3. Σχε­διά­ζουν την κα­τάρ­γη­ση του 13ου και 14ου μι­σθού στον ιδιω­τι­κό τομέα, τη μεί­ω­ση του κα­τώ­τα­του μι­σθού μέσω της κα­τάρ­γη­σης της προ­ϋ­πη­ρε­σί­ας ή της απο­σύν­δε­σής της από τις κα­τώ­τα­τες αμοι­βές και την πα­γιο­ποί­η­ση της δια­μόρ­φω­σης του κα­τώ­τα­του μι­σθού μέσω της κρα­τι­κής πα­ρέμ­βα­σης και όχι ελεύ­θε­ρα μέσω των συλ­λο­γι­κών δια­πραγ­μα­τεύ­σε­ων, δια­τη­ρώ­ντας πα­ράλ­λη­λα όλο το υφι­στά­με­νο κα­θε­στώς και ιδιαί­τε­ρα τον δια­χω­ρι­σμό σε ερ­γα­ζό­με­νους πάνω και κάτω των ει­κο­σι­πέ­ντε ετών, και

4. Σαν επι­στέ­γα­σμα όλων αυτών, φέρ­νουν τον πε­ριο­ρι­σμό των συν­δι­κα­λι­στι­κών δι­καιω­μά­των των ερ­γα­ζο­μέ­νων, με κύρια αιχμή την δυ­σκο­λία έως την ου­σια­στι­κή κα­τάρ­γη­ση της δυ­να­τό­τη­τας προ­κή­ρυ­ξης απερ­γίας και την επα­να­φο­ρά της αντα­περ­γί­ας των ερ­γο­δο­τών.

Η κυ­βέρ­νη­ση πήρε φόρα και νο­μί­ζει ότι μπο­ρεί να νο­μο­θε­τεί και να κα­ρα­το­μεί δι­καιώ­μα­τα, χωρίς καμιά ου­σια­στι­κή αντί­δρα­ση από του ερ­γα­ζό­με­νους και τον ελ­λη­νι­κό λαό. Οι ερ­γα­ζό­με­νοι μπο­ρεί να βιώ­νουν ένα κλίμα απο­γο­ή­τευ­σης και ητ­το­πά­θειας, αλλά και η κυ­βέρ­νη­ση συ­να­ντά την πλήρη απο­ξέ­νω­ση από τα λαϊκά κοι­νω­νι­κά στρώ­μα­τα που την υπο­στή­ρι­ζαν, και το θυμό και την οργή σ’ όλες τις δη­μό­σιες εμ­φα­νί­σεις των στε­λε­χών της. Και ακόμα είναι νωρίς, γιατί μέσα στο κα­λο­καί­ρι θα ξε­δι­πλω­θεί όλη η αντερ­γα­τι­κή, αντι­λαϊ­κή γκάμα των βάρ­βα­ρων μέ­τρων που ψη­φί­στη­καν.

Ήδη, οι συ­ντα­ξιού­χοι «γεύ­ο­νται» την κα­τάρ­γη­ση του ΕΚΑΣ και τις μειώ­σεις των συ­ντά­ξε­ών τους …που δεν θα μειώ­νο­νταν!!! Οι μι­σθω­τοί συ­νει­δη­το­ποιούν τις νέες μειώ­σεις στους μι­σθούς και στα με­ρο­κά­μα­τα, με την αύ­ξη­ση της φο­ρο­λό­γη­σης και των κρα­τή­σε­ων στα επι­κου­ρι­κά τα­μεία. Οι ελεύ­θε­ροι επαγ­γελ­μα­τί­ες και οι αγρό­τες βλέ­πουν την επερ­χό­με­νη κα­τα­στρο­φή τους και οι δα­νειο­λή­πτες τον κίν­δυ­νο των κα­τα­σχέ­σε­ων.

Φέτος, το φθι­νό­πω­ρο θα είναι «θερμό» και οι ερ­γα­ζό­με­νοι θα πρέ­πει να το κά­νουν πολύ «καυτό» για την κυ­βέρ­νη­ση: Αυτά τα μέτρα θα μεί­νουν στα χαρ­τιά!

Το ΜΕΤΑ καλεί από τώρα όλες τις συν­δι­κα­λι­στι­κές ορ­γα­νώ­σεις που αντι­μά­χο­νται αυτές τις πο­λι­τι­κές, που στά­θη­καν απέ­να­ντι στα μνη­μό­νια και όλες τις μνη­μο­νια­κές κυ­βερ­νή­σεις, την ΕΕ και το ΔΝΤ, που αγω­νί­ζο­νται για την απαλ­λα­γή της χώρας μας από τη μνη­μο­νια­κή επι­τρο­πεία, με αφε­τη­ρία τις κι­νη­το­ποι­ή­σεις στη Διε­θνή έκ­θε­ση Θεσ­σα­λο­νί­κης (ΔΕΘ) στις 10 Σε­πτέμ­βρη, να συ­ντο­νί­σουν τη δράση τους και με τα άλλα πλητ­τό­με­να από τα μνη­μό­νια κοι­νω­νι­κά στρώ­μα­τα για την ανα­τρο­πή των νε­ο­φι­λε­λεύ­θε­ρων πο­λι­τι­κών και όλων αυτών που τις εφαρ­μό­ζουν και τις υλο­ποιούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου