Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Ρομπέν Tου Ξύλου Και ΒΙΟΜΕ Στην Αθήνα

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 30/6

Σε ρυθμούς ταξιδιού και αγώνα κινούνται οι εργάτες των κατειλημμένων εργοστασίων ΒΙΟΜΕ, Ρομπέν του Ξύλου και οι αλληλέγγυοι, καθώς στις 30 Ιουνίου, πραγματοποιούν το τρίτο Καραβάνι αγώνα και αλληλεγγύης με προορισμό την Αθήνα.

Η νέα αυτή κινητοποίηση πραγματοποιείται με αφορμή τη λήξη της εξάμηνης αναστολής πλειστηριασμών της ΒΙΟΜΕ που αποτελούσε μέρος του «παράλληλου προγράμματος» του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, οι εργάτες εκτιμούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τους εμπαίζει, παρά τις υποσχέσεις για λύση του ζητήματος, με αποτέλεσμα να μην έχει κατατεθεί κάποιος νόμος που να αποδίδει τα εργοστάσια σε αυτούς που τα δουλεύουν και τα χρέη σε αυτούς που τα δημιούργησαν.

Υπάρχει βέβαια έντονη φημολογία ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδιο «για την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία» για το οποίο δεν γνωρίζουμε ούτε τον χρόνο κατάθεσής του αλλά ούτε και το περιεχόμενο. Όμως με βάση το ευρωπαϊκό κεκτημένο δεν φαίνεται να ικανοποιεί τους εργάτες, καθώς ακόμα και αν υπάρχει αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος υπάρχει η εκτίμηση ότι θα προκρίνει τη συνδιοίκηση των εργοστασίων και την μετακύλιση των χρεών στα νέα συνεργατικά σχήματα.

Έτσι, διοργανώνεται συνέλευση στο θέατρο Εμπρός, ανήμερα της καθόδου, στις 30 Ιουνίου και την επόμενη μέρα ξεκινάει «διαμαρτυρία διαρκείας» στο υπουργείο Εργασίας. Μάλιστα οι διοργανωτές, θέτουν ως στόχο την ενότητα των αγώνων ενάντια στο τρίτο μνημόνιο, «Κατεβαίνουμε για να ενώσουμε τη φωνή μας με τον μαχόμενο πληθυσμό της Χαλκιδικής που παλεύει ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, με τους εργαζόμενους των συγκοινωνιών, τους λιμενεργάτες, τους ξενοδοχοϋπαλλήλους του Ledra Hotel που πτώχευσε, τους νοσοκομειακούς γιατρούς, τα κοινωνικά ιατρεία κι όλους τους εργαζόμενους που ανοίγουν τον αγώνα ενάντια στο 3ο Μνημόνιο, τη κυβέρνηση και τους διεθνείς υποστηρικτές της», σημειώνουν στη σχετική τους πρόσκληση προς σωματεία και συλλογικότητες.

Ταυτόχρονα κάνουν λόγο για έναν άλλο δρόμο στην εποχή της καπιταλιστικής κρίσης, και μια άλλη κοινωνία απαλλαγμένα από ταξικές διακρίσεις κι εκμετάλλευση. Ήδη σωματεία έχουν αγκαλιάσει την πρωτοβουλία και η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της Αθήνας αναμένεται να είναι μαζική και μαχητική.

Χρήστος Αβραμίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου