Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

ΠΑΜΕ Συλλαλητήριο Στις 9 Σεπτέμβρη Στην Ομόνοια

Παναττικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στην Ομόνοια, διοργανώνει η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ. Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν ενάντια στα νέα σχέδια πτώχευσης του λαού, που ετοιμάζουν κυβέρνηση, ΕΕ και εργοδοσία και παράλληλα να δυναμώσουν την πάλη για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να παλέψουν για την κάλυψη των απωλειών των τελευταίων χρόνων και την κατάργηση των αντεργατικών νόμων.

«Οχι στα νέα μέτρα πτώχευσης του λαού!», αναφέρει η Γραμματεία Αττικής στην ανακοίνωσή της και συνεχίζει: «Τα νέα μέτρα που ακολουθούν στα Εργασιακά, στις απολύσεις, στο δικαίωμα στην απεργία, τα συνεχόμενα φορολογικά μέτρα που στριμώχνουν στον τοίχο την εργατική - λαϊκή οικογένεια, έχουν ένα και μόνο κερδισμένο: Τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, την προστασία και τον πολλαπλασιασμό των κερδών του μονοπωλιακού κεφαλαίου σε κάθε κλάδο.Ετοιμάζουν νέα πλήγματα, αν δεν αντισταθούμε, αν δεν διεκδικήσουμε!».


Η σκυτάλη των κινητοποιήσεων θα περάσει την επόμενη μέρα, το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, στη Θεσσαλονίκη, στο μεγάλο συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους, με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Παράλληλα, το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης θα προετοιμαστεί με μια σειρά δράσεις και θα πλαισιωθεί από πρωτοβουλίες για τη συσπείρωση και την κινητοποίηση των εργαζομένων της πόλης και της περιοχής. Μεταξύ άλλων, τις μέρες πριν το συλλαλητήριο, θα γίνουν περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, ενώ την Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη οι φορείς της κοινωνικής συμμαχίας θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου.

Το πρόγραμμα δράσης περιλαμβάνει επίσης τα εξής: Συναυλία για τους ανέργους, την Πέμπτη 1/9, στην Αριστοτέλους με Τσιμισκή. Τη Δευτέρα 5/9, στις 10 π.μ., παράσταση διαμαρτυρίας για τους ανέργους, στον ΟΑΕΔ της Δωδεκανήσου. Την Τετάρτη 7/9, στις 10 π.μ., κινητοποίηση στο Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Πηγή : rizospastis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου