Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Αντεπίθεση Tων Εργαζομένων Στον Επισιτισμό -Τουρισμό : Ενημερωτικό Δελτίο

Ενημερωτικό Δελτίο 

Συνάδελφοι – ισσες, στον Επισιτισμό, τον Τουρισμό, τα Αρτοζαχ/στεία: 

(σερβιτόροι, μάγειρες, διανομείς, μπουφετζήδες, λαντζιέρηδες, πωλητές, ταμίες κ.ά.)

Με βάση τροπολογία που θα κατατεθεί από το Υπουργείο Εργασίας τις επόμενες ημέρες θα καθορίζονται τα εξής συγκεκριμένα :

Παρατείνονται τα επιδόματα ανεργίας όσων έληξαν τον Ιανουάριο του ΄21 για δύο(2) μήνες, ανεξάρτητα αν πήραν μια παράταση μέσα στο 2020, ενώ αντίστοιχα παρατείνονται κι αυτών που θα λήξουν τον Φεβρουάριο του ’21.

Για τους εργαζόμενους με μη υποχρεωτική επαναπρόσληψη (εποχικά εργαζόμενοι στον Επισιτισμό) που πήραν το έκτακτο επίδομα ανεργίας τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο, παρατείνεται για δύο(2) μήνες ακόμη (Ιανουάριο-Φεβρουάριο).

– Όσοι συνάδελφοι είτε από τον Επισιτισμό είτε από τον Τουρισμό δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα 50 ένσημα, θα πάρουν και αυτοί δύο(2) μήνες επίδομα ανεργίας (Ιανουάριο και Φεβρουάριο).

– Με εγκύκλιο που θα βγει από το Υπουργείο Εργασίας αποσαφηνίζεται πως δεν θίγεται το δικαίωμα της επαναπρόσληψης όσων ήταν σε αναστολή σύμβασης.

Τα παραπάνω «μέτρα στήριξης», αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση με τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουμε όλο αυτό το διάστημα. Η αρπακτική και επικίνδυνη για τις ζωές και τα συμφέροντά μας κυβέρνηση ΝΔ, προσπαθεί να «χρυσώσει το χάπι» για την παντελής αποτυχία της στην διαχείριση της πανδημίας αλλά κυρίως στην επερχόμενη μεγάλη οικονομική κρίση. Όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας, βρήκε την «χρυσή ευκαιρία» να περάσει μια σειρά από νομοσχέδια-εκτρώματα σε όλα τα μέτωπα (διάλυση δημόσιας Δωρεάν Παιδείας-Υγείας, χουντική καταστολή, δημοκρατικά-συνδικαλιστικά δικαιώματα κλπ), με σκοπό να φορτώσει και αυτήν την κρίση σε εμάς τους εργαζόμενους.

Η μόνη και πραγματική λύση, δεν βρίσκεται πουθενά αλλού παρά στους δικούς μας αγώνες, στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις. Απέναντι στο Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης που επανέρχεται ακόμη πιο αυταρχικό και λυσσασμένο, με τους εργοδότες μας να έχουν πάρει περίσσιο θάρρος και θράσος (με την βοήθεια κυβέρνησης ΝΔ), είναι μονόδρομος για εμάς τους εργαζόμενους να ανασυγκροτήσουμε τις δυνάμεις μας. Μόνο με την ενότητα, αποφασιστικότητα και αλληλεγγύη, με συγκεκριμένο σχέδιο που θα υπερασπίζεται στην πράξη τα δικά μας συμφέροντα, μπορούμε να βάλουμε ένα φρένο σε αυτή την ολομέτωπη επίθεση!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ-ΙΣΣΑ ΜΟΝΟΣ-Η! ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΟΥ! – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
  • Πραγματική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας ΤΩΡΑ!Ριζική αύξηση κοινωνικών δαπανών.
  • Δημόσια Δωρεάν Υγεία και Παιδεία για όλους, με μαζικές προσλήψεις, τεστ, μέτρα προστασίας με ευθύνη κράτους και εργοδοτών.
  • Κανονικός, ολόκληρος μισθός μέχρι να ξεπεραστεί η κρίση από το κράτος και τους εργοδότες. Επιδότηση ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις για όλους τους ανέργους του κλάδου. Άμεση ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών (ΣΕΠΕ-ΕΦΚΑ) και αυστηρότερα πρόστιμα στους εργοδότες.
  • Κάτω τα νέα μέτρα. Καμιά περιστολή των εργατικών μας δικαιωμάτων! Να παρθούν πίσω όλα τα αντεργατικά μέτρα των χουντικών ΠΝΠ.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ – ΤΟΥΡΙΣΜΟ
 
Τηλ. επικοινωνίας: 6982 268 508 antepithesistonepisitismo.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου