Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

ΠΕΝΕΝ Συμμετοχή Στις Συγκεντρώσεις Για Δημόσια Υγεία (17/3/2021) Και Κατά Του Ρατσισμού (20/3/2021)

Για την Δημόσια Υγεία

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ αποφάσισε την συμμετοχή της στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί με ευθύνη των ΟΕΝΓΕ - ΠΟΕΔΗΝ και άλλων εργατικών σωματείων στο Σύνταγμα την Τρίτη 17 Μάρτη 2021 και ώρα 6.30 μ.μ.

Η Ένωσή μας έχει αναδείξει σε όλο το διάστημα της πανδημίας την ανάγκη στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας, την προστασία του λαού και των εργαζομένων, την ουσιαστική αύξηση των κονδυλίων στα δημόσια νοσοκομεία, τις μαζικές προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, την επίταξη όλων των ιδιωτικών κλινικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Για τον σκοπό αυτό δεν έχει λείψει από καμιά συλλογική δράση που έχει αναπτυχθεί τόσο κεντρικά όσο και στον Πειραιά όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Παράλληλα με πλήθος πρωτοβουλιών και δράσεών της έχει προβάλει τα προβλήματα που αναφύονται την ίδια περίοδο στον χώρο της Ναυτεργασίας και της Ναυτιλίας.

Η κινητοποίηση στο Σύνταγμα είναι ένα ακόμη αγωνιστικό ραντεβού αλλά και βήμα στην κατεύθυνση ο λαός και οι εργαζόμενοι να πάρουν στα δικά τους χέρια και με τον αγώνα τους να προασπίσουν το δημόσιο σύστημα υγείας το οποίο η κυβέρνηση με την πολιτική της το υποβαθμίζει και το μάρμαρο το πληρώνει ο λαός που θρηνεί χιλιάδες θύματα από την εγκληματική και αποτυχημένη πολιτική της.

Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες - μετανάστες

Ενάντια στον ρατσισμό και την ξενοφοβία


Επίσης στηρίζουμε και παίρνουμε μαζικά μέρος στην συγκέντρωση που συνδιοργανώνουν μια σειρά αντιφασιστικές - αντιρατσιστικές, αντιιμπεριαλιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις στις 20 Μάρτη 2021 στο Σύνταγμα, ώρα 2.00 μ.μ.

Πρόκειται για ένα συλλαλητήριο που έχει καθιερωθεί όλα τα τελευταία χρόνια και με το οποίο εκφράζεται η αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες, ενάντια στον πόλεμο, την ρατσιστική συμφωνία Ε.Ε - Τουρκίας, την Ευρώπη φρούριο αλλά και την κυβερνητική πολιτική όπως αυτή υλοποιείται σε πρόσφυγες και μετανάστες εντός της χώρας μας.

Αποτελεί μια δυναμική αγωνιστική απάντηση ενάντια στα πολεμοχαρή σχέδια των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην περιοχή μας και σε όλο τον κόσμο που βάζουν μπροστά τα τυχοδιωκτικά γεωπολιτικά και οικονομικά δικά τους συμφέροντα και αυτά των μονοπωλίων.

Προκαλούν πολέμους, υποδαυλίζουν εμφύλιες συρράξεις, φυλετικές διαφορές, επεμβαίνουν για τον έλεγχο και την υποταγή χωρών - κρατών, την καταλήστευση του φυσικού τους πλούτου, επιδιώκουν πολλές φορές σε ανταγωνισμό μεταξύ τους να βάλουν χέρι και πόδι στις πηγές και στους δρόμους για την εκμετάλλευση αυτού του πλούτου.

Η μεγάλη συγκέντρωση φέτος στο Σύνταγμα γίνεται ενώ έχει σημειωθεί η συντριβή, η διάλυση και η φυλάκιση της νεοναζιστική οργάνωσης "Χρυσής Αυγής" που τα τελευταία χρόνια είχε σηκώσει κεφάλι (με την στήριξη του κεφαλαίου και πολλών πολιτικών του εκπροσώπων αλλά και ΜΜΕ) και αποτελούσε την κυρίαρχη πολιτική δύναμη του νεοφασισμού, του ακραίου εθνικισμού, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Σήμερα άλλες δυνάμεις πήραν την σκυτάλη, κυρίως στον εθνικισμό και τον ρατσισμό, και πρέπει το αγωνιστικό εργατικό κίνημα να είναι διαρκώς σε εγρήγορση διότι το σάπιο και εκμεταλλευτικό σύστημα αναζητά διαρκώς εργαλεία για να τα στρέψει ενάντια στους κυνηγημένους πρόσφυγες - μετανάστες καλλιεργώντας το δηλητήριο της ξενοφοβίας.

Η μάχη ενάντια στον ρατσισμό, η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες αποτελεί μια σημαντική διαχρονική ταξική πολιτική αξία που πρέπει να βρίσκεται σταθερά στην πρώτη γραμμή του αγωνιστικού εργατικού κινήματος.

Στην ίδια κατεύθυνση θεωρούμε στενά δεμένα με τα παραπάνω πρέπει να είναι η παρέμβασή μας, να σταματήσει η χώρα μας την όποια εμπλοκή της στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, στα Βαλκάνια, την βόρεια Αφρική και σε όλο τον κόσμο.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου