Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Ανακοίνωση Ε.Κ.Πειραιά Για Συμμετοχή Στην Συγκέντρωση Της ΟΕΝΓΕ

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Πειραιά ομόφωνα στηρίζει το συλλαλητήριο που οργανώνει η ΟΕΝΓΕ την Τετάρτη στις 6.30 μ.μ στο Σύνταγμα.
 
Η κατάσταση με την πανδημία στην χώρα μας παρά τις αντίθετες κυβερνητικές διαβεβαιώσεις όλα δείχνουν ότι έχει πλέον ξεφύγει από κάθε έλεγχο.
 
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η πληρότητα στις ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής είναι πλέον 100%! 
 
Πολλοί διασωληνωμένοι νοσηλεύονται σε απλό κρεβάτι και δεν λαμβάνουν την υποστήριξη που απαιτεί η κρίσιμη κατάσταση της υγείας τους.
 
Τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, οι νεκροί καθημερινά αυξάνονται, το ίδιο και οι διασωληνωμένοι.
 
Τα λοκντάουν που διαδοχικά ανακοινώνει η κυβέρνηση αποτυγχάνουν και η εικόνα στο δημόσιο σύστημα υγείας έχει γίνει εφιαλτική.
 
Η κυβέρνηση είναι ένοχη και οι ευθύνες της εγκληματικές στην αντιμετώπιση του υγειονομικού προβλήματος.
 
Εξακολουθεί την υποχρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας , δεν προβαίνει σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού για την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών στην νοσηλεία covid-19, αρνείται την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών οι οποίες έως σήμερα δεν νοσηλεύουν ούτε ένα περιστατικό covid-19, αρνείται επίσης την επίταξη των ιδιωτικών λεωφορείων και την ενίσχυση του στόλου των δημόσιων ΜΜΜ, κλείνει το μάτι στην εργοδοσία και στα ελλιπή μέτρα προστασίας στους εργασιακούς χώρους.
 
Την ίδια αυτή περίοδο κλιμακώνει την επίθεσή της ενάντια στα εργατικά δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, χτυπάει αδίστακτα τους αγώνες που αναπτύσσονται, προσπαθεί να επιβάλει το δόγμα "νόμος και τάξη" για να περάσει την αντιλαϊκή της πολιτική και τις συνέπειες της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης να τις φορτώσει για άλλη μια φορά στις πλάτες των εργαζομένων και του λαού.
 
Ταυτόχρονα ενισχύει με διαδοχικά πακέτα δις ευρώ το κεφάλαιο για να αντιμετωπίσει την κρίση και για τους εργαζόμενους επιφυλάσσει επιδόματα φτώχειας και εξαθλίωσης.
 
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους πρέπει να αντιδράσουν οργανωμένα, αγωνιστικά και μαχητικά βάζοντας μπροστά τις διεκδικήσεις τους για την ουσιαστική στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας για τα εργατικά, δημοκρατικά και συνδικαλιστικά τους δικαιώματα.
 
Καλούμε τα Σωματεία μέλη μας και τους εργαζομένους σε αυτά να πάρουν μαζικά μέρος στο σημερινό συλλαλητήριο της ΟΕΝΓΕ στο Σύνταγμα στις 6.30 μ.μ.

Η Διοίκηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου