Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Δύο Νεκροί Εργάτες Σε Έργο Οδοποιίας Στο Καρκινάγρι

Τραγικό θάνατο βρήκαν το πρωί της Πέμπτης δύο εργάτες σε εργοτάξιο της κατασκευαστικής εταιρείας «Development SA» στην περιοχή Καρκινάγρι Ικαρίας.

Πρόκειται για τον 59χρονο Ηλία Γενούζο και τον 52χρονο Ηλία Καρούτσο, οι οποίοι δούλευαν στην κατασκευή του δρόμου Νας - Κάλαμος, έργο χρηματοδοτούμενο από την Περιφέρεια, το οποίο έχει αναλάβει η συγκεκριμένη εταιρεία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο εργάτες φαίνεται να εγκλωβίστηκαν στον ταινιόδρομο που μεταφέρει τις πέτρες στο μηχάνημα του σπαστήρα.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ικαρίας - Φούρνων εκφράζει τη βαθιά οδύνη και τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειές των δύο εργαζομένων, προσθέτοντας ότι «το Συνδικάτο μας, όπως έχει υποχρέωση, θα παρακολουθήσει στενά την πορεία των ερευνών για τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος, που βύθισε στο πένθος τις οικογένειες των συναδέλφων και όλο το νησί της Ικαρίας».

Τονίζει ότι οι αδιευκρίνιστες συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους οι δύο εργαζόμενοι πρέπει να βγουν στο φως «τόσο για τον καταλογισμό τυχόν ευθυνών, όσον αφορά τα μέτρα ασφάλειας στο εργοτάξιο, όσο και για τα συμπεράσματα που θα καταλήξουν οι έρευνες». Το Συνδικάτο Οικοδόμων υπογραμμίζει ότι «η αποψίλωση από προσωπικό και ουσιαστικά η παράλυση των υπηρεσιών Επιθεώρησης Εργασίας, που στερεί τους χώρους δουλειάς, από ουσιαστικούς ελέγχους δεν είναι άσχετη με το γεγονός ότι σε διάστημα ενός μήνα μαζί με τη σημερινή τραγωδία, θρηνούμε τέσσερις συναδέλφους, που έχασαν τη ζωή τους πάνω στη δουλειά, μόνο στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου»
Πηγή : 902 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου