Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

ΚΕΡΚΥΡΑ Ακυρώθηκε η «Λευκή Νύχτα»

Σε άτακτη υποχώρηση και ακύρωση, λίγο πριν την έναρξή της, της «Λευκής Νύχτας», που εδώ και μέρες οργανώνει, αναγκάστηκε η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας, μετά την έντονη αντίδραση των εμποροϋπαλλήλων και των μικρεμπόρων.

Σημειώνεται ότι χθες μέλη του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, του Παγκερκυραϊκού Συνδέσμου Αυτοαπασχολούμενων, Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων και άλλοι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργάκη και μοίρασαν ενημερωτικό υλικό για την υποκριτική στάση της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου και την προσπάθεια που κάνει να χτυπήσει εργαζόμενους και μικροκαταστηματάρχες.


Σε ανακοίνωσή του ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων τονίζει ότι «η απόφαση της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας να διοργανώσει "Λευκή Νύχτα", να συμβάλει δηλαδή στην περαιτέρω απελευθέρωση του ωραρίου, όπως κάνουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες ντόπιοι και ξένοι (π.χ. "Lidl"), δείχνει την αντίληψή της και την πλευρά που έχει επιλέξει να υπηρετεί, που δεν είναι άλλη από εκείνη των εγχώριων και ξένων μονοπωλιακών ομίλων σε βάρος των εργαζόμενων και των μικροκαταστηματαρχών!».

Επίσης, καλεί το λαό του νησιού και ιδιαίτερα τους ιδιωτικούς υπαλλήλους να είναι σε ετοιμότητα, «καθώς το επόμενο διάστημα η αντιλαϊκή επίθεση θα κλιμακωθεί από την πλευρά των μεγαλοεργοδοτών και των φορέων τους (π.χ. διοίκηση Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας). Η δική μας απάντηση είναι η οργάνωση στο Σωματείο μας, ο αγώνας με ταξικό προσανατολισμό, μαζί με τους μικροκαταστηματάρχες - επαγγελματίες - αυτοαπασχολούμενους, ενάντια στον πραγματικό μας εχθρό, τους μονοπωλιακούς ομίλους και τα κέρδη τους, την ανάπτυξή τους!».

Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου