Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

ΕΚΛΟΓΕΣ Στο Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα



Στο σωματείο εργαζομένων Δήμου Βύρωνα στις 26 Ιουνίου γίνονται εκλογές για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Η ανακοίνωση της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα.


 Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Βαδίζουμε προς τις εκλογές του σωματείου μας για να εκλέξουμε νέο Διοικητικό Συμβούλιο, σε μια δύσκολη εποχή για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Η αντεργατική πολιτική και η προώθηση των μνημονιακών πολιτικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε αντίθεση με τα όσα έλεγε, γενίκευσε τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Αυτή είναι και η βασική αιτία που μεγάλα τμήματα της κοινωνίας κάνουν δυστυχώς δεξιά στροφή και επιλέγουν την νεοφιλελεύθερη Ν.Δ, ξεχνώντας ότι αυτή μαζί με το ΠΑΣΟΚ, μας οδήγησαν στα μνημόνια και τις βάρβαρες πολιτικές. Από την άλλη η υποχώρηση, καθίζηση και ήττα που εργατικού κινήματος, η αναποτελεσματικότητα των ελάχιστων αγώνων τα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνδυασμό με την αδυναμία της υπόλοιπης αντιμνημονιακής και αντικαπιταλιστικής αριστεράς να προβάλει μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση και να τροφοδοτήσει αγώνες, οδήγησαν τα πράγματα να ενισχύεται η νεοφιλελεύθερη Ν.Δ., διάφορες ακροδεξιές εκδοχές και η αποχή.

Στην νέα κατάσταση χρειάζεται να σκεφτούμε:

Πως θα ανασυνταχτούμε ως συνδικαλιστικό κίνημα, θα ξεπεράσουμε αδυναμίες, παθογένειες, γραφειοκρατία, παραταξιακές σκοπιμότητες και φαινόμενα που προκάλεσε η κρίση.

Πως θα απαλλαγούν τα συνδικάτα και οι ηγεσίες τους από την επιρροή των κυβερνήσεων των εργοδοτών, των δημάρχων, της Ε. Ένωσης και των κόμματων που προωθούν αντεργατικές πολιτικές. Να ξεπεράσουμε το δρόμο της ήττας και της χειροτέρευσης των όρων εργασίας και της ζωής μας.

Το ρόλο των συνδικαλιστικών παρατάξεων και τι θα ψηφίσουμε στις εκλογές του σωματείου. Ποια δύναμη θα επιλέξουμε για να πάνε μπροστά τα εργατικά δικαιώματα. Να βάλουμε εμπόδια στα αντεργατικά τους σχέδια και να έχουμε κατακτήσεις για να βελτιώνουμε την ζωή μας.

Η ΕΣΑΚ-ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) Οι αγώνες και οι δράσεις που αναπτύσσουν οι συνάδελφοι δεν βοηθούν την ταξική ενότητα των εργαζομένων, αλλά τον κομματικό διαχωρισμό και την παραταξιακή περιχαράκωση. Αρκετές φορές, καλύπτουν, ανέχονται, και συναινούν σε συμπεριφορές που δεν συνάδουν με τις διακηρυγμένες θέσεις τους μόνο και μόνο για να είναι αρεστοί και να συλλέγουν ψήφους. Αρνούνται να συγκροτηθεί προεδρείο στο σωματείο στη βάση μιας προγραμματικής σύγκλισης πάνω στα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους.

Έχουμε κοινά σημεία αλλά και μεγάλες διαφορές στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την ενότητα των εργαζομένων, το σωματείο και την δράση του. Το σωματείο δεν είναι ένωση ομοϊδεατών, δεν μας ενώνει ο κοινός κομματικός σκοπός. Μας ενώνει το ταξικό συμφέρον και αγωνιζόμαστε με ταξική εργατική ενότητα και αλληλεγγύη για να αναχαιτίσουμε τις αντεργατικές πολιτικές, ενάντια σε λογικές που θέλουν το σωματείο μακρύ χέρι των κυβερνήσεων, των δημάρχων αλλά και των κομμάτων.

Η ΕΣΠΕ – Ανατροπή, που τα τελευταία χρόνια ορισμένοι συνάδελφοι ψηφίζουν, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι με την ψήφο τους, ίσως άθελα τους, συντηρούν μια παράταξη η οποία όχι μόνο δεν έχει συμβάλει για να πάνε τα πράγματα μπροστά στο σωματείο, αλλά αποτελεί και ανάχωμα στις όποιες προσπάθειες γίνονται. Αρκείται να αντιγράφει και να αναμασά τις θέσεις της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας της ΠΟΕ ΟΤΑ και τίποτα περισσότερο.

Συνάδελφοι/σες

Τα συνδικάτα δεν είναι ενώσεις ομοϊδεατών, αλλά ενώσεις όλων των εργαζομένων που επιλέγουν να συνδικαλίζονται, να συμμετέχουν και να διεκδικούν, με ένα πνεύμα ταξικής ενότητας και αλληλεγγύης. Θέση σε αυτά δεν πρέπει να έχουν όσοι είναι άνθρωποι της εκάστοτε εργοδοσίας, κατ-εξακολούθηση απεργοσπάστες που προβάλουν και προάγουν με τη στάση και συμπεριφορά τους την ατομική τους ανάδειξη.

Χρειάζεται να γυρίσουμε σελίδα, να βαδίσουμε άλλο δρόμο υπερβαίνοντας αυτά που μας διαχωρίζουν και μας καθηλώνουν και να πάμε μπροστά, ξεπερνώντας τους παραταξιακούς, κομματικούς, δημαρχιακούς διαχωρισμούς και να προτάξουμε την ταξική αγωνιστική ενότητα των εργαζομένων και την εργατική χειραφέτηση. Ένα τέτοιο σωματείο έχουμε ανάγκη, εκφραστή όλων των εργαζομένων, κυψέλη έμπνευσης, χειραφέτησης και δημιουργίας.

Στις νέες ακόμα, δυσκολότερες συνθήκες χρειάζεται να κάνουμε ένα ποιο αποφασιστικό βήμα συμμετέχοντας ενεργά, ενισχύοντας και ψηφίζοντας την Ανεξάρτητη Αγωνιστική Παρέμβαση. Την παράταξη αυτή που παρά τις όποιες αδυναμίες και λάθη, χρόνια τώρα, έχει αποδείξει ότι ξέρει, θέλει και μπορεί να ανοίγει δρόμους για νέες κατακτήσεις, να αποκρούει τα σχέδια και τις επιθετικές επιδιώξεις των δημοτικών αρχών. Όλοι γνωρίζουμε τις διαχρονικές κατακτήσεις που είχαμε με μπροστάρη την Ανεξάρτητη Αγωνιστική Παρέμβαση, όταν άλλοι τα δίπλωναν και άλλοι επέλεγαν τον κομματικό εναγκαλισμό με τη δημοτική αρχή.

Συνάδελφοι/σες

Μοναδική ελπίδα για μας...... είμαστε εμείς.

Ας συνειδητοποιήσουμε επιτέλους και ας καταλάβουμε, πως κανένα κόμμα και κανένα συνδικαλιστικό φερέφωνο δεν θα μας βοηθήσει. Η μόνη βοήθεια που μπορούμε να περιμένουμε είναι από τον διπλανό μας συνάδελφο. Στο γραφείο, στο συνεργείο, στο πράσινο, στην καθαριότητα, στους παιδικούς σταθμούς και όπου αλλού υπάρχουν εργαζόμενοι. Εμείς είμαστε η δύναμη μας. Και είμαστε πολλοί. Αν ενώσουμε τα χέρια, αν ενώσουμε τις φωνές μας, η δύναμη μας θα μεγαλώσει και κάτι νέο μπορεί να γεννηθεί.

Η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Παρέμβαση είναι η παράταξη που χρόνια τώρα, στέκει μακριά από κομματικούς μηχανισμούς και συνδικαλιστικές ηγεσίες. Δεν καθοδηγείται από κανένα και δεν υπηρετεί κανένα. Έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια πως ξέρει να παλεύει, να αντιστέκεται και να φέρνει νίκες στους αγώνες μας!

Είναι η παράταξη που ουσιαστικά αποτελείται από εμάς! για εμάς.


Συνάδελφοι/σες

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα εποχή, ακόμα ποιο δύσκολη για τους εργαζόμενους, για την καθημερινή ζωή μας.

Από τις νεοφιλελεύθερες ιδέες και τις ακροδεξιές φωνές, που κερδίζουν έδαφος τίποτε το θετικό δεν πρέπει να αναμένουμε οι εργαζόμενοι και ο λαός.

Η μόνη δύναμη που μπορεί να τσακίσει τις αντεργατικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές που θέλει να επιταχύνει η ΝΔ του Μητσοτάκη, είναι οι αγώνες των εργαζομένων, η δύναμη της εργατικής τάξης, ενωμένη μαζί με άλλα τμήματα της κοινωνίας και της νεολαίας μπορεί να βάλει εμπόδια και εν τέλει να ανατρέψει τα αντεργατικά τους σχέδια. Οι αγώνες των εργαζομένων μπορούν να είναι η λαϊκή αντιπολίτευση που έχει ανάγκη ο τόπος. Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Η ελπίδα για μια καλύτερη ζωή, για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων αναπνέει στο βαθμό που αναπτύσσονται οι εργατικοί αγώνες.

Συνάδελφοι/σσες

Εάν δεν αλλάξουμε εμείς την ζωή μας τότε ποιος μπορεί?

Σήμερα, σας καλούμε ποιο αποφασιστικά να δώσετε ακόμη μεγαλύτερη δύναμη στην ανεξάρτητη εργατική δράση. Να ψηφίσετε την Α.Α. Παρέμβαση, την παράταξη που γνωρίζετε ότι μπορεί να τραβήξει μπροστά και να έχουν αποτελέσματα οι αγώνες μας. Όλοι μαζί να κάνουμε το αποφασιστικό βήμα για ένα σωματείο ακόμα ποιο ισχυρό, ανεξάρτητο, ταξικό, ικανό να εκφράζει όλους τους εργαζόμενους. Να αποκρούει τις αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεων και της δημοτικής αρχής. Να ανοίγει νέους δρόμους στην κατάκτηση των δικαιωμάτων μας.

· Μερικά από τα αιτήματα που πρέπει να διεκδικήσουμε αγωνιστικά και κινηματικά το επόμενο διάστημα είναι:

Ουσιαστική αύξηση στο μισθό. Επαναφορά του 13ου & 14ου μισθού και της μισθολογικής εξέλιξης. Να μπει τέλος στην παρατεταμένη λιτότητα. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, καμία απόλυση. Να σταματήσουν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και τα προγράμματα υπερεκμετάλλευσης και ανακύκλωσης των ανέργων. Μείωση του χρόνου εργασίας και των ορίων ηλικίας για τη σύνταξη. Αναβάθμιση των υπηρεσιών και του δημόσιου χαρακτήρα του Δήμου, ενάντια στη λογική που θέλει το δήμο επιχείρηση και τους κατοίκους πελάτες. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης. Ενσωμάτωση της δημοτικής επιχείρησης και των εργαζομένων στο Δήμο. Κατάργηση του Κλεισθένη και του νομικού πλαισίου που προωθεί την ιδιωτικοποίηση. Κατάργηση όλων των αντεργατικών, μνημονιακών νόμων. Δημιουργία σύγχρονων κατάλληλων παιδικών σταθμών σε κάθε γειτονιά, αντιμετώπιση των προβλημάτων τους, μείωση στη σχέση παιδιών παιδαγωγών. Αγορά άμεσα μηχανολογικού εξοπλισμού στην καθαριότητα. Αναβάθμιση όλων των υπηρεσιών, καλύτερες συνθήκες εργασίας σε κάθε χώρο. Όχι στην εντατικοποίηση της εργασίας. Επιμόρφωση των εργαζομένων. Αύξηση της υπερωριακής αμοιβής. Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων - αποδυτήρια, φωριαμοί, ιατρικές εξετάσεις, Μ.Α.Προστασίας. Νέες κτιριακές υποδομές, όπως νέο δημαρχείο, κοινωνικές δομές, Παιδικοί σταθμοί.

Στις εκλογές του σωματείου δεν επιλέγουμε κομματικές παρατάξεις, δεν επιλέγουμε τους φίλους των δημοτικών αρχών.

Επιλέγουμε, ψηφίζουμε την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ γιατί με ταξική εργατική ενότητα και συλλογική δράση μπορούμε να πάμε μπροστά τα δικαιώματα των εργαζομένων, το δημόσιο χαρακτήρα του Δήμου, την αναβάθμιση των υπηρεσιών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου