Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

ΕΕΚ ΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Το Ε.Ε.Κ. συμμετέχει στην κινητοποίηση την Κυριακή 17/12/2017, στις 10:30 το πρωί στη συμβολή των οδών Ερμού & Βουλής, για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης Αργίας, για όλους τους εργαζόμενους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιχειρεί να εφαρμόσει τον αντεργατικό νόμο δουλειάς την Κυριακή 17/12. Το θράσος της γίνεται ακόμα πιο εξόφθαλμο, μια που είναι μια επιπλέον Κυριακή τις παραμονές των γιορτών των Χριστουγέννων, που πάντα σημαίνουν επιπλέον κούραση για όλους μας. Για λογαριασμό των εργοδοτών ο κλάδος του εμπορίου μετατρέπεται σε ζώνη πλήρους εργασιακού κάτεργου. Δεν είναι τυχαία βέβαια και ταυτόχρονη επιχείρηση της κυβερνητικής επιλογής για την κατάργηση της απεργίας. Επιχειρούν την τρομοκράτηση και το αλυσοδέσιμο σε μια ζωή που θα εναλλάσσεται με δουλειά, χωρίς αγώνα, χωρίς κοινωνικοποίηση και ανθρώπινες σχέσεις.


Μαύροι, ανασφάλιστοι κι απλήρωτοι επί μήνες εργαζόμενοι, υποχρεωνόμαστε τώρα να δουλεύουμε Κυριακές -χωρίς καν προσαυξήσεις- γινόμενοι βορά στις ορέξεις των εργοδοτών και της κυβέρνησής τους. Την ίδια ώρα, οι περισσότεροι απολυμένοι συνάδελφοι είναι ήδη μακροχρόνια άνεργοι και έχουν να αντιμετωπίσουν την κοροϊδία επιδομάτων και κοινωφελών προγραμμάτων. 

Είναι αστείο να μιλάει η κυβέρνηση για «τόνωση της αγοράς από τα κυριακάτικα ανοίγματα» όταν παραδίπλα βαράνε αδιάλειπτα κανόνια χρεοκοπίας σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, όπως στην περίπτωση του τύπου. Η κρίση τους βαραίνει τις δικές μας πλάτες με την πραγματική ανεργία να βρίσκεται στο 30%, τις μαζικές απολύσεις, τη φορολεηλασία, τη διάλυση νοσοκομείων και σχολείων, τη διεύρυνση της ελαστικής εργασίας, την κατάργηση/απαξίωση συλλογικών συμβάσεων εργασίας, τις ιδιωτικοποιήσεις.
Σε ένα σύστημα που η μόνη πολιτική είναι αυτή των απολύσεων και της διάλυσης κάθε πτυχής της ζωής μας.

ΟΛΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ!

- Να οργανωθούμε στα σωματεία μας
- Όπου τα σωματεία μας είναι εργοδοτικά, γραφειοκρατικά ή σφραγίδες να οργανώσουμε επιτροπές αγώνα που θα λειτουργούν με συνέλευση.
- Να απαιτήσουμε από τα ξεπουλημένα εργατικά κέντρα και τον ΟΑΕΔ τα μητρώα των άνεργων συνάδελφων μας.
- Να συστήσουμε απεργιακές επιτροπές αιρετές κι ανακλητές από τις γενικές μας συνελεύσεις, με καθήκον τους την οργάνωση των απεργιών μας.
- Να παλέψουμε για την οργάνωση μιας Πανελλαδικής Συνέλευσης όλων των μαχόμενων δυνάμεων του εργατικού κινήματος. Ανοιχτής σε όλους αλλά ανεξάρτητης από κράτος και γραφειοκράτες. Για να ρυθμίζουμε τη δράση μας στα ζητήματα επιβίωσης της εργατικής τάξης με τα μάτια συνεχώς στραμμένα στο μέλλον των αγώνων μας. Για να προετοιμάσουμε γενική πολιτική απεργία διαρκείας, δηλαδή τη νίκη της εξέγερσης μέχρι να πέσει αυτή η κυβέρνηση και να μην σηκώσει κεφάλι καμιά επόμενη. Για τη διαγραφή του χρέους και την εθνικοποίηση των βασικών τομέων παραγωγής, ιδιαίτερα του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Με τη στήριξη του φτωχού λαού, οι εργάτες μπορούμε να τσακίσουμε τα αφεντικά, τους γραφειοκράτες, τους φασίστες κι όλο τον αστικό κρατικό μηχανισμό.

ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ! ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ!

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου