Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ - ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΡΓΑΤΗ

Ακόμα ένα νεκρό θρηνεί η εργατική τάξη της χώρας μας, αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής των κυβερνήσεων και των εργοδοτών που έχουν μετατρέψει τους χώρους δουλειάς σε κάτεργα.

Ένας εργάτης, 55 χρονών και πατέρας τριών παιδιών σκοτώθηκε από την έκρηξη που σημειώθηκε στην αίθουσα της Χαλυβουργίας στη ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, το πρωί της Τετάρτης.



Το εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε όταν έγινε έκρηξη - άγνωστο ακόμα πώς και γιατί - στη δεξαμενή όπου οι εργαζόμενοι έριχναν το σιδηρονικέλιο μέσα σε νερό για να βγει το τελικό προϊόν.

«Οι εργαζόμενοι που ήταν στη συγκεκριμένη εργασία ήταν λιγότεροι από όσους προβλέπει το οργανόγραμμα» καταγγέλλει στο 902.gr ο Παναγιώτης Πολίτης πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας. Τόνισε ακόμα ότι σε όλους τους χώρους της ΛΑΡΚΟ «επικρατεί σαπίλα παντού» όσον αφορά την ασφάλεια των εργαζομένων.

Το Συνδικάτο Μετάλλου επανειλημμένα έχει καταγγείλει τις συνθήκες εργασίας και τα ελλειπή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και δυστυχώς επιβεβαιώθηκε με τον χειρότερο τρόπο. Μόλις την Τρίτη άλλωστε είχε καταγγείλει ότι «στο σύνολο του εργοστασίου η κατάσταση ως προς την ασφάλεια της εργασίας έχει ξεφύγει σε επίπεδο ρεκόρ».
Πηγή : 902

7 σχόλια:

  1. Εργατικό δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ, ένας εργάτης νεκρός

    efsyn.gr

    Τραγωδία στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα Φθιώτιδας. Έκρηξη σημειώθηκε στον χώρο των ηλεκτροκάμινων της βιομηχανίας. Ένας 55χρόνος πατέρας τριών παιδιών, που κατάγεται από το χωριό Μαλεσίνα και εργαζόταν για χρόνια στο εργοστάσιο, ανασύρθηκε νεκρός.

    Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, σε δηλώσεις τους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημειώνουν ότι το τραγικό δυστύχημα συνέβη νωρίς το πρωί, στο τμήμα της κοκκοποίησης, εκεί δηλαδή που το μετάλλευμα βρίσκεται στην τελική του φάση. Όπως μάλιστα εξηγούν, η κοκκοποίηση γίνεται με χρήση οξυγόνου. Σ' εκείνο το σημείο, όπως τονίζουν, κάτω από άγνωστες συνθήκες, προκλήθηκε έκρηξη και ο εργαζόμενος βρήκε τραγικό θάνατο, γιατί ήταν πολύ κοντά. Σε κοντινή απόσταση ήταν άλλοι τρεις εργαζόμενοι, χωρίς όμως να πάθει κάποιος κάτι.

    Οι συνδικαλιστικές ενώσεις των εργαζομένων κάνουν λόγο για «απαξίωση του εργοστασίου», το τελευταίο διάστημα, για «συντηρήσεις οι οποίες δεν γίνονται στο χρόνο τους» και ζητούν από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της και τα σχέδιά της σε σχέση με το μέλλον της βιομηχανίας.

    Μάλιστα στη Λάρυμνα αναμένουν και το διευθύνοντα σύμβουλο της ΛΑΡΚΟ, για να έχουν μια συζήτηση μαζί του ελπίζοντας να πάρουν κάποιες απαντήσεις.

    Πριν από 48 ώρες, είχε καταγγελθεί και πάλι παρόμοιο συμβάν, χωρίς ωστόσο να τραυματιστούν εργαζόμενοι, γεγονός το οποίο το αποδίδουν σε θέμα τύχης.

    Τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εργαζόμενου που έχασε τη ζωή του, εκφράζει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας. «Δέσμευση από την πλευρά μας να διερευνήσουμε τα αίτια και να αποδοθούν οι ευθύνες, όπου ανήκουν, το ταχύτερο», τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης, αναφερόμενος στο δυστύχημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Τραγωδία στη ΛΑΡΚΟ: Νεκρός 55χρονος εργάτης μετά από έκρηξη
    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ!



    Το πρωί της Δευτέρας 4/11, λίγες μέρες μετά την επέτειο των 40 χρόνων από το μαζικό εργατικό δυστύχημα του 1979 που στοίχισε τη ζωή σε 6 εργαζόμενους και τραυμάτισε δεκάδες, σημειώθηκε ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα Φθιώτιδας. Το συρματόσχοινο της γερανογέφυρας κόπηκε και έφυγε στο κενό ο κάδος στον οποίο μεταφέρεται πυρωμένο υλικό τροφοδοσίας των ηλεκτροκαμίνων. Ευτυχώς κανένας εργαζόμενος δεν τραυματίστηκε, παρά το γεγονός το περιστατικό συνέβη σε χώρο με πολλούς εργαζόμενους και θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πολύνεκρη εργατική δολοφονία.

    Δυστυχώς όμως δεν συνέβη το ίδιο ακριβώς μια μέρα μετά στις 5/1. Επειδή η εργοδοσία δεν δίνει δεκάρα για την ασφάλεια των εργαζομένων οδήγησε στον θάνατο ακόμη έναν συνάδελφο ( τον τρίτο τα τελευταία 5 χρόνια, σε μια σειρά εργατικών ατυχημάτων). 55χρονος εργάτης, πατέρας τριών παιδιών, σκοτώθηκε την ώρα που εκτελούσε την εργασία του, μετά από έκρηξη που σημειώθηκε στην αίθουσα της χαλυβουργίας. Την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, σοκαρισμένοι έβλεπαν ακόμη έναν συνάδελφό τους να χάνει τη ζωή του.

    Μόλις μία μέρα πριν ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας της ακραίας νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, με περίσσεια υποκρισία εξέφραζε τη «λύπη» του για την παραλίγο ομαδική τραγωδία και υποτίθεται δεσμεύτηκε, πως θα διερευνηθούν δήθεν τάχα μου τα αίτια και θα αποδοθούν οι ευθύνες. Τα αίτια και τους υπευθύνους των εργατικών δολοφονιών και ατυχημάτων, που έχουν ξεπεράσει κάθε ρεκόρ τα χρόνια των μνημονίων, τα ξέρουμε πολύ καλά εμείς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, που αναγκαζόμαστε για ένα μεροκάματο να διακινδυνεύουμε καθημερινά την αξιοπρέπεια, την σωματική ακεραιότητα και την ζωή μας μέσα στον εργασιακό Μεσαίωνα.

    Το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης της Εργασίας και το μνημονιακό καθεστώς είναι αυτά που μας δολοφονούν. Η κυβέρνηση της ΝΔ και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, που ψήφισαν και ψηφίζουν μνημόνια είναι οι ηθικοί αυτουργοί αυτών των εργοδοτικών εγκλημάτων. Διαλύουν μέρα με τη μέρα τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων, δίνουν το πράσινο φως σε κεφάλαιο και εργοδότες να επιτίθονται λυσσαλέα στην εργατική τάξη. Επιβάλλουν και εξαπλώνουν την απλήρωτη/αδήλωτη εργασία, τα εξαντλητικά ωράρια, τα ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, η εντατικοποίηση στους χώρους της δουλειάς, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων κ.ά.



    ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ!

    Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, αντιμέτωποι με μια σειρά σοβαρών προβλημάτων (κίνδυνος ανεργίας, απειλή της σωματικής τους ακεραιότητας, απληρωσιά, εργολάβους), εδώ και καιρό προσπαθούν με απεργίες και κινητοποιήσεις να υπερασπιστούν τα δικαιώματά και την αξιοπρέπειά τους. Η μόνη λύση για να γλιτώσουμε από τη βαρβαρότητα των μνημονίων, για να σταματήσουν οι εργατικές δολοφονίες, για να μην ζούμε πια σαν σκλάβοι, είναι εμείς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι να χρησιμοποιήσουμε τα όπλα μας, την αυτοοργάνωση, την ενότητα και την αλληλεγγύη μας και να διώξουμε μια και καλή όλους αυτούς που τόσα χρόνια πλουτίζουν από την δική μας φτώχια και εξαθλίωση. Η Αντεπίθεση των Εργαζομένων εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου.



    ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έξι άτομα ενώπιον του ανακριτή μετά το δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ

    efsyn.gr

    Πρόκειται για τον διευθυντή του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ και για άλλους πέντε εργαζομένους, εναντίον των οποίων απαγγέλθηκαν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

    Έξι άτομα οδηγήθηκαν, την Τετάρτη, στα δικαστήρια της Λαμίας, έπειτα από το τραγικό συμβάν που έλαβε χώρα νωρίτερα στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα Φθιώτιδας, όπου ένας 55χρονος εργάτης βρήκε τον θάνατο.

    Ειδικότερα, πρόκειται για τον διευθυντή του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ και για άλλους πέντε εργαζομένους, εναντίον των οποίων απαγγέλθηκαν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Οι έξι κατηγορούνται για έκρηξη που προκάλεσε θάνατο, εκ παραλείψεώς τους, καθώς και για έκθεση σε κίνδυνο.

    Οι απολογίες των έξι προσαχθέντων ενώπιον του ανακριτή ξεκίνησαν το απόγευμα της Τετάρτης και αναμένεται να ολοκληρωθούν το πρωί της Πέμπτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πριν από λίγα 24ωρα είχαμε επισημάνει τον κίνδυνο για τη ζωή των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, εξαιτίας της ανυπαρξίας μέτρων ασφαλείας, όταν κόπηκε συρματόσχοινο από γερανογέφυρα, χωρίς τότε να υπάρξουν θύματα.

    Δυστυχώς, όμως, σήμερα, ένας άλλος συνάδελφος δε στάθηκε τυχερός: το πρωί της Τετάρτης, ο 54χρονος Γιώργος Ψαρράς, πατέρας τριών παιδιών, σκοτώθηκε από την έκρηξη που σημειώθηκε στην αίθουσα της Χαλυβουργίας στη ΛΑΡΚΟ, στη Λάρυμνα, στη δεξαμενή όπου οι εργαζόμενοι έριχναν το σιδηρονικέλιο μέσα σε νερό για να βγει το τελικό προϊόν. Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν γίνει, στη συγκεκριμένη εργασία οι εργαζόμενοι ήταν λιγότεροι από όλους όσοι προβλέπει ο κανονισμός εργασίας.

    Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ εργαζομένων στο μέταλλο καταγγέλλει την κυβέρνηση και την εργοδοσία για τις συνθήκες εργασίας των συναδέλφων, καθώς με τις πολιτικές και τις τακτικές που εφαρμόζουν εντατικοποιούν και εργολαβοποιούν την εργασία και την ίδια ώρα «θυσιάζουν» τα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής αλλά και τους συναδέλφους στην κερδοφορία του κεφαλαίου και της εργοδοσίας.

    Στο «βωμό» του κέρδους, να θυμίσουμε πως, της έλλειψης των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας «θυσιάστηκε» κι ένας ακόμα 35χρονος συνάδελφος, τον περασμένο Ιούλη, έπειτα από χτύπημα στο κεφάλι, ενώ εργαζόταν στη ΛΑΡΚΟ.

    Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ζητεί να υπάρξει πλήρης έρευνα για τις συνθήκες του νέου εργατικού δυστυχήματος και να αποδοθούν οι ευθύνες, να υπάρξουν έλεγχοι στους χώρους δουλειάς καθώς και να στελεχωθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που βρέθηκαν στη «μέγγενη» των μνημονίων και των πολιτικών λιτότητας από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης της σημερινής της ΝΔ.

    Τέλος, η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ αλλά και το ΜΕΤΑ εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συγγενείς του συναδέλφου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άλλος ένας εργάτης νεκρός εν ώρα εργασίας, αυτή τη φορά στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα Φθιώτιδας.

    Ο 55χρονος Γιώργος Ψαρράς, πατέρας τριών παιδιών σκοτώθηκε όταν έγινε έκρηξη – άγνωστο ακόμα πώς και γιατί – στη δεξαμενή όπου οι εργαζόμενοι έριχναν το σιδηρονικέλιο μέσα σε νερό για να βγει το τελικό προϊόν.

    Το Συνδικάτο Μετάλλου επανειλημμένα έχει καταγγείλει τις συνθήκες εργασίας και τα ελλειπή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και δυστυχώς επιβεβαιώθηκε με τον χειρότερο τρόπο, ενώ μόλις την Τρίτη είχε καταγγείλει ότι «στο σύνολο του εργοστασίου η κατάσταση ως προς την ασφάλεια της εργασίας έχει ξεφύγει σε επίπεδο ρεκόρ».
    Μάλιστα, πριν από 48 ώρες, είχε καταγγελθεί και πάλι παρόμοιο συμβάν, χωρίς ωστόσο να τραυματιστούν εργαζόμενοι, γεγονός το οποίο το αποδίδουν σε θέμα τύχης.

    Το Συνδικάτο Μετάλλου Εύβοιας σημειώνει ότι ο 55χρονος εργάτης πλήρωσε με τη ζωή του τη διαχρονική απαξίωση της ΛΑΡΚΟ. «Απαξίωση που χρόνια υλοποιείται προκειμένου να προχωρήσει ευκολότερα η ιδιωτικοποίησή της, η τριχοτόμησή της και τα σχέδια των “στρατηγικών επενδυτών” που θέλουν τον ορυκτό πλούτο της χώρας μας βορά στα μονοπώλια και τους μεγάλους πολυεθνικούς ομίλους. Αυτή είναι άλλωστε και η συνταγή της επιτυχίας. Το success story της ΕΕ και των κυβερνήσεων της χώρας διαχρονικά, για να έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη που άλλοτε τη βαφτίζουν “δίκαιη” και άλλοτε “ανάπτυξη για όλους”!».

    «Φτάνει πια – Όχι άλλο αίμα εργατών» τονίζουν τα Συνδικάτα Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του εργαζόμενου. Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν: «Εκφράζουμε την οργή μας για το νέο εργοδοτικό έγκλημα, το θάνατο του 55 χρόνου συναδέλφου μας, στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Έχουμε προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι η κατάσταση στη ΛΑΡΚΟ, όπως και σε άλλους χώρους το τελευταίο διάστημα έχει ξεφύγει, τα μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων είναι κόστος περιττό για την εργοδοσία, με αποτέλεσμα να μας οδηγούν καθημερινά σαν ζώα στα κρεματόριά τους.
    Αυτή είναι η ανάπτυξή τους, δολοφονημένοι εργάτες, σακατεμένοι, με πετσοκομμένα δικαιώματα (μισθοί – θεσμικά δικαιώματα), για την οποία κραυγάζει η σημερινή κυβέρνηση όσο και η προηγούμενη. Αυτή είναι η ανάπτυξη που οραματίζεται ο ΣΕΒ, “χώροι εργασίας ΝΤΑΧΑΟΥ”, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας για την ίδια τη ζωή μας. Καλούμε τους συναδέλφους να βρίσκονται σε ετοιμότητα για άμεση αγωνιστική απάντηση μαζί με τα υπόλοιπα ταξικά σωματεία του κλάδου, ώστε να μη μείνει αναπάντητο αυτό το έγκλημα της εργοδοσίας.

    Διεκδικούμε:

    Εδώ και τώρα μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλειάς
    Εδώ και τώρα ουσιαστική επαναφορά των ΣΣΕ
    Άμεση παρέμβαση των αρμόδιων δικαστικών αρχών ώστε να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι όλων των εγκλημάτων που συντελούνται στο όνομα της κερδοφορίας των εργοδοτών».

    Σε απεργία από σήμερα έως τις 6 π.μ. της Παρασκευής προχωρούν οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ, αντιδρώντας στο θάνατο του συνάδελφου τους.

    Στο βωμό της ανάπτυξη τους, θυσιάζονται - στη κυριολεξία - οι εργαζόμενοι. Να μην τους αφήσουμε. Όχι άλλοι νεκροί και τραυματισμένοι εργαζόμενοι στο βωμό του κέρδους.

    Πηγή : ΤΑΞΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    της Κ.Ο.ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ του Μ-Λ ΚΚΕ

    Η κρατική πολιτική οδηγεί στο θάνατο τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ

    Άλλο ένα θύμα προστέθηκε στις 06/11/19 στο μακρύ κατάλογο των θυμάτων της εργατικής τάξης της χώρας μας που με το αίμα της αυξάνει τα κέρδη του κεφαλαίου. Αυτή τη φορά ένας 55χρονος εργάτης της ΛΑΡΚΟ, στη Λάρυμνα, βρήκε φρικτό θάνατο όταν το καμίνι όπου εργαζόταν εξερράγη.

    Η έλλειψη μέτρων ασφαλείας στους χώρους εργασίας, η μη έγκαιρη συντήρηση των εγκαταστάσεων και γενικά η από χρόνια απαξίωση της ΛΑΡΚΟ από τις κυβερνήσεις έχει σαν αποτέλεσμα ο κατάλογος των θυμάτων ολοένα να αυξάνεται.

    Οι κυβερνητικές δηλώσεις για «ενδελεχή έρευνα»και «άπλετο φως» στις αιτίες του ατυχήματος μπορούν να χαρακτηριστούν επιεικώς υποκριτικές.

    Το ΜΛ-ΚΚΕ Φθιώτιδας καταγγέλλει την εγκληματική αδιαφορία των κυβερνήσεων, που με τις πολιτικές τους ευθύνονται πλήρως και για το χθεσινό ατύχημα στη ΛΑΡΚΟ.

    ΛΑΜΙΑ, 07/11/19

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκφράζει την βαθιά θλίψη και οργή για τον χαμό ενός ακόμη εργάτη, πατέρα τριών παιδιών στην έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στη ΛΑΡΚΟ.

    Ο συνάδελφος έπεσε θύμα ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος. Ενός εγκλήματος που σχεδιάστηκε και υλοποιείται συστηματικά από όλες τις Κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια. Με σχέδιο συνεχίζουν την απαξίωση του εργοστασίου, με στόχο το κλείσιμο ή την ιδιωτικοποίηση του. Έχουν μετατρέψει τη ΛΑΡΚΟ, μια επιχείρηση στρατηγικής σημασίας σε παγίδα θανάτου.

    Είναι προκλητικό να μιλά για «αναζήτηση ευθυνών» η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Χατζηδάκης, όταν λίγες ώρες μόνο, πριν το νέο εργοδοτικό έγκλημα, το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας χτυπούσε ξανά τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς και την Δευτέρα από τύχη είχαν γλιτώσει μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων. Τα μνημόνια, η δεκάχρονη κρίση, οι νόμοι που ψηφίστηκαν, η εντατικοποίηση έχουν δώσει αέρα στα πανιά του μεγάλου κεφαλαίου. Δεν υπολογίζει ούτε την ίδια τη ζωή των εργατών, έχουν γίνει οι χώροι δουλειάς κάτεργα.

    Το 2017 ήταν έτος ρεκόρ στην αύξηση εργοδοτικών εγκλημάτων, καταγράφοντας 7.357 εργατικά ατυχήματα, ο μεγαλύτερο αριθμός από το 2000. Από το 2012 μέχρι το 2017 έχουμε συνεχή αύξηση. Επίσης σημειώνεται συνεχής αύξηση των θανατηφόρων ατυχημάτων από το 2014 και μετά.

    Οι εργαζόμενοι στην ΛΑΡΚΟ έχουν καταγγείλει επανειλημμένα ότι η εργοδοσία της ΛΑΡΚΟ αξιοποιώντας την κρίση, τα ασταμάτητα αντεργατικά-«αναπτυξιακά» μέτρα και νόμους, έχει μετατρέψει το εργοστάσιο σε κάτεργο, ένα τεράστιο εργατικό νεκροθάλαμο. Είναι αναρίθμητες οι καταγγελίες για εντατικοποίηση της δουλειάς, της υπερεκμετάλλευσης, της καταστρατήγησης των εργασιακών δικαιωμάτων, σε συνδυασμό με την έλλειψη μέτρων προστασίας της υγείας, της ζωής και της ασφάλειας των εργαζομένων από την εργοδοσία της ΛΑΡΚΟ

    Οι εργαζόμενοι, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων σε όλους τους χώρους δουλειάς. Να εκφραστεί μαζικά η αλληλεγγύη με τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

    Στηρίζουμε την απεργιακή κινητοποίηση τους.

    Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και την στήριξη μας στην οικογένεια και τους συναδέλφους του αδικοχαμένου εργαζόμενου.


    ΠΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή