Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΣΕΦΚ: Το ΕΕΚ στηρίζει το ψηφοδέλτιο "Για τον ακηδεμόνευτο συνδικαλισμό των από τα κάτω"

Στις φετινές εκλογές στο Σ.Ε.Φ.Κ. το Ε.Ε.Κ. υποστηρίζει και συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο για «Για τον ακηδεμόνευτο συνδικαλισμό των από τα κάτω στο Σ.Ε.Φ.Κ.»

Αποτελεί μια εκλογική συμμαχία των δυνάμεών μας με συντρόφους που δραστηριοποιούνται ευρύτερα στην αντικαπιταλιστική αριστερά, με αγώνες για πολλά χρόνια στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και συγκεκριμένα των φροντιστηρίων.

Το Ε.Ε.Κ. καταψήφισε τον απολογισμό της απερχόμενης πλειοψηφίας του Δ.Σ. (κυρίως δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) του ΣΕΦΚ. Είναι ένα κείμενο το οποίο χαρακτηρίζεται από την ατολμία να τεθεί ένα μέτωπο απέναντι στα εθνικιστικά συλλαλητήρια, που δε χαρακτηρίζονται καν ως τέτοια, με την αγνόηση της καπιταλιστικής κρίσης και της νέας φάσης που μπαίνει, χωρίς να αποτυπώνονται οι υπαρκτές τάσεις αλλά και η ανάγκη για έναν διαφορετικού τύπου εργατικό συνδικαλισμό, ο οποίος όσο μαχητικός και να είναι, αν δεν έχει κυρίως πολιτικά χαρακτηριστικά σύγκρουσης με το κεφάλαιο και το κράτος, είναι όχι μόνο αναποτελεσματικός για τους εργαζόμενους αλλά και τελικά επιβλαβής.

Επίσης δεν υπηρετείται ο στόχος για τη δημιουργία ενός ενιαίου κλαδικού σωματείου στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης συνολικά, όταν προκαταβολικά ο ΣΕΦΚ αποδέχεται πως τα ιδιωτικά σχολεία θα συνεχίσουν να υπάγονται συνδικαλιστικά στην ΟΙΕΛΕ για λόγους συνδικαλιστικών και γραφειοκρατικών σκοπιμοτήτων. Τα συμφέροντα των εργαζόμενων του κλάδου μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα υπό το βάρος συνδικαλιστικών σκοπιμοτήτων.

Τα βαρύτατα λάθη και η πολιτική ουράς απέναντι στο ΠΑΜΕ, που σε αυτόν τον απολογισμό καταλήγουν στη σταδιακή μετάλλαξη-κατάργηση του ΣΕΦΚ, έτσι ώστε να γίνει αυτός κλαδικό σωματείο στα φροντιστήρια, αναπαράγει τον κατακερματισμό στο χώρο, δε βοηθά το συνολικό στόχο ενός ενιαίου κλαδικού σωματείου στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Η εκλογική συμμαχία «Για τον ακηδεμόνευτο συνδικαλισμό των από τα κάτω σο ΣΕΦΚ», δεν είναι ένα σχήμα που καλύπτει προγραμματικά πλήρως το ΕΕΚ. Είναι όμως ένας συνδυασμός αρχών με κέντρο τα εργατικά συμφέροντα, την υπηρέτηση του στόχου για την πολιτική ανεξαρτησία του εργατικού συνδικαλισμού και γενικά των εργαζομένων από κράτος, αφεντικά και συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες, ζητήματα στα οποία η απερχόμενη πλειοψηφία του ΣΕΦΚ δεν πέρασε τις εξετάσεις.

Καλούμε σε ψήφιση και στήριξη του ψηφοδελτίου «Για έναν ακηδεμόνευτο συνδικαλισμό των από τα κάτω στο ΣΕΦΚ». Για να δοθεί μια ευκαιρία για μια διαφορετική πολιτική συζήτηση στον κλάδο, υπέρ των εργαζομένων, για την κοινή δράση τους με άλλα μαχόμενα τμήματα του εργατικού κινήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου