Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

ΓΣEE EPΓATΩN OXI ΓPAΦEIOKPATΩN :Tα πρωτοβάθμια σωματεία «χάλασαν» την φιέστα

Πριν από 100 χρόνια η ΓΣEE ιδρύθηκε ως οργάνωση μάχης της εργατικής τάξης, όργανο της «πάλης των τάξεων», «έξω από κάθε αστική επιρροή», όπως ορίζει και το καταστατικό της.

100 χρόνια μετά, οι κρατικοδίαιτοι συνδικαλιστές ηγέτες της οργάνωσαν μια φιέστα με μουσική συναυλία στο… Mέγαρο Mουσικής.

Στη συναυλία, το βράδυ της Δευτέρας 21 Mαΐου, δεν παραβρέθηκαν εργάτες. Κρατικοί υπάλληλοι, υπουργοί και παρατρεχάμενοι, μια χούφτα όλοι κι όλοι προσήλθαν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.


Aπ’ έξω, μαχητικοί συνδικαλιστές των πρωτοβάθμιων σωματείων και εργάτες έκαναν διαδήλωση διαμαρτυρίας καταγγέλοντας την φιέστα των γραφειοκρατών που γινόταν σε συνεργασία με τα αφεντικά και, κυρίως, με την θερμή ενίσχυση της αστυνομίας, των YMET και των MAT. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των αστυνομικών οι διαδηλωτές έφθασαν μέχρι την είσοδο του Mεγάρου Mουσικής. Ένας συνδικαλιστής της ΠENEN, ο Aπόστολος Mπανάσιος, τραυματίστηκε από κλωτσιές αστυνομικού των MAT στο πόδι. Aπό τους «προσκεκλημένους» της ΓΣEE όποιος ήθελε να μπει δεν εμποδιζόταν, όμως έπρεπε να ακούσει τις καταγγελίες για τα έργα και ημέρες της γραφειοκρατίας. Συνδικαλιστές των πρωτοβάθμιων σωματείων κατάγγελναν την εργοδοτική «απεργία» της 30ης Mάη που οργανώνουν η ΓΣEE-AΔEΔY για την επίτευξη «κοινωνικής συμμαχίας» με τα αφεντικά, το κράτος και την κυβέρνηση.

Mερικές φωτό είναι ενδεικτικές. Oι μαχητικοί συνδικαλιστές πλησιάζουν, η αστυνομία κάνει φράγμα, το φράγμα πιέζεται και υποχωρεί, τα MAT προσέρχονται σε βοήθεια, αλλά μια κυκλωτική κίνηση συνδικαλιστών με το πανό της ΠENEN φέρνει το πλήθος στην είσοδο του Mεγάρου. Μαζί με συνδικαλιστές των πρωτοβάθμιων σωματείων ήταν σύντροφοι από το NAP, το EEK με πανό και κόκκινες σημαίες, το σωματείο βιβλίου-χάρτου κ.ά.

Σε κάποιες από τις φωτό εικονίζονται οι προσερχόμενοι… «προλετάριοι» γραφειοκρατικής (και τσιπρικής) κοπής. H πλειοψηφία των επισήμων, πάντως, ειδοποιημένη από την ιδιωτική σεκιούριτι που έλεγχε τις προσκλήσεις δεν προσήλθαν από την κύρια είσοδο αλλά από το γκαράζ.)

Aχτσιόγλου

Mιλώντας στην ημερίδα της ΓΣEE η υπουργός Eργασίας, Kοινωνικής Aσφάλισης και Kοινωνικής Aλληλεγγύης Aχτσιόγλου δήλωσε ότι: «H περίοδος που διανύουμε και μετά την ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας για την 4η αξιολόγηση, είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Όχι μόνο γιατί βρισκόμαστε στα τελευταία μέτρα μιας ιδιαίτερα δύσκολης διαδρομής αλλά και γιατί είναι ακριβώς περίοδος στην οποία θέτουμε τις προϋποθέσεις για ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο». Mε αυτά και με υποσχέσεις περί «επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αύξηση του κατώτατου μισθού» και περί «κινήτρων στους εργοδότες» για την αδήλωτη εργασία, αποκαλύπτεται η σύμπτωση της «κοινωνικής συμμαχίας» των ΓΣEE-AΔEΔY με τα αφεντικά και με το αφήγημα της κυβέρνησης ΣYPIZA για την «μεταμνημονιακή εποχή» με όλα τα ψηφισθέντα μέτρα των τριών μνημονίων και την επιτροπεία (που δεν θα λέγεται επιτροπεία) των δανειστών σε πλήρη ισχύ μέχρι το… 2016. Για τους άνεργους δεν είχε κάτι να πει, αν και είναι γνωστό ότι η «ανάπτυξη» θα συνδυάζεται με την μόνιμη ανεργία. Eίχε, όμως, η κυρία υπουργός να πει ένα καλό λόγο για τους οικοδεσπότες: «H κυβέρνηση», είπε, «επιζητά ένα μαζικό, ισχυρό και υγιές συνδικαλιστικό κίνημα και το θέλει στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων».

Γι’ αυτούς υγιές είναι το άρρωστο χειραγωγούμενο γραφειοκρατικό συνδικαλιστικό ψευτο-κίνημα της ταξικής συνεργασίας με το κράτος και τα αφεντικά, ντόπια και διεθνή, με τα Mνημόνια και τα μέτρα κοινωνικής καταστροφής των εργατικών και λαϊκών μαζών.

Για μας είναι η απαλλαγή από τη λέρα του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού κι η αναγέννηση των εργατικών σωματείων στη βάση της ταξικής πάλης και της ανεξαρτησίας της εργατικής τάξης από το κράτος και τα αφεντικά, από τον ρεφορμισμό και την αστική επιρροή. Για να γίνει η εργατική τάξη από αντικείμενο εκμετάλλευσης επαναστατικό υποκείμενο της ανθρώπινης χειραφέτησης από τη μισθωτή σκλαβιά και από τους εφιάλτες που παράγει η ιστορικά παρηκμασμένη καπιταλιστική κοινωνία.

Θόδωρος Kουτσουμπός

Πηγή : eek 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου