Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

ΟΚΔΕ Για Τη Φασιστική Δολοφονία Αλβανού Εργάτη Γης Στη Λευκίμμη

Στις 25 Νοέμβρη, στη Λευκίμμη της Κέρκυρας, ο Petrit Zifle, 63χρονος εργάτης γης, αλβανικής καταγωγής έπεφτε νεκρός από την κυνηγετική καραμπίνα φασιστοειδούς της περιοχής. Είχε προηγηθεί κουβέντα στο καφενείο για το Μακεδονικό, όπου ο φονιάς έβριζε και πρόσβαλλε τους μετανάστες, και μάλιστα απείλησε τον Zifle, που τόλμησε να απαντήσει στις χυδαιότητές του. Μετά την εν ψυχρώ δολοφονία, το φασιστικό κτήνος πέταξε το πτώμα σε χαντάκι, όπου βρέθηκε το επόμενο πρωί από διερχόμενο κάτοικο της περιοχής.

Ο φονιάς είναι γνωστός για τις σχέσεις του με την Χρυσή Αυγή, υπήρξε εκλογικός αντιπρόσωπός της στις τελευταίες εκλογές στη Λευκίμμη και πολλές φορές συνόδευε τα «κλιμάκια» της ΧΑ στην περιοχή. Παρόλα αυτά, τα ΜΜΕ της Κέρκυρας δεν έχουν κάνει την παραμικρή αναφορά στη σχέση του δολοφόνου με την εγκληματική οργάνωση της ΧΑ. Αλλά και τα όποια «ρεπορτάζ» για το περιστατικό κάνουν λόγο για «διαπληκτισμό στο καφενείο» εξισώνοντας τον θύτη με το θύμα, υποβαθμίζοντας τις διαρκείς προκλήσεις, απειλές και επιθέσεις από τα μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης στη Λευκίμμη και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η φασιστική δολοφονία έγινε γνωστή από καταγγελία της «Πρωτοβουλίας Αγώνα και Αλληλεγγύης για τη Λευκίμμη», κίνηση κατοίκων της περιοχής ενάντια στον ΧΥΤΑ νότιας Κέρκυρας. Στην ανακοίνωση καταδεικνύονται ως συνένοχοι «όσοι δείχνουν εγκληματική ανοχή απέναντι στη ΧΑ, αποδεχόμενοι την παρουσία της στα πλαίσια του αγώνα ενάντια στον παράνομο ΧΥΤΑ, στη λογική του κανείς δεν περισσεύει από τον αγώνα». Αλλά και η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ, «γιατί επέλεξαν σαν κοινωνικό αντίπαλο τη ΧΑ στην προσπάθεια τους να επιβάλουν με τα ΜΑΤ τον ΧΥΤΑ».

Και όχι μόνο: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις είναι ένα διαρκές έγκλημα σε βάρος των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας. Με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, την εξάπλωση της φτώχειας, της εξαθλίωσης, της ατομικοποίησης, υποδαυλίζουν το ρατσιστικό μίσος και τα φασιστικά εγκλήματα. Τον φασισμό και την ακροδεξιά τους θρέφει το ίδιο το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και οι υπηρέτες του, που αντιμετωπίζουν τόσο τους ντόπιους όσο και τους πρόσφυγες / μετανάστες σαν κτήνη, χωρίς κανένα δικαίωμα, χωρίς καμία ελευθερία. Η «δικαιοσύνη» τους αφήνει ελεύθερο τον Ρουπακιά πέντε χρόνια μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αλλά καταδικάζει την 53χρονη καθαρίστρια για κατάχρηση δημό­σιου χρήματος σε ποινή κάθειρξης 15 ετών, επειδή πλαστογράφησε το απολυτήριο του Δημοτικού για να πιάσει μια δουλειά. Ειδικά με την συμφωνία των Πρεσπών για το Μακεδονικό υπηρετούν πρόθυμα τα πολεμοχαρή σχέδια των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ για όλα τα Βαλκάνια, και ταυτόχρονα δίνουν βήμα σε κάθε λογής εθνικιστές και αντιδραστικούς, προετοιμάζοντας ακόμα πιο αντιδημοκρατικές εξελίξεις.

Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, στη Λευκίμμη και παντού, πρέπει να αντισταθούμε και να παλέψουμε ενάντια σε αυτόν τον κοινωνικό κανιβαλισμό! Σε αυτό τον αγώνα να διακρίνουμε τους συμμάχους μας, αλλά και τους εχθρούς μας. Να απομονώσουμε τα θρασύδειλα φασιστοειδή της ΧΑ, αλλά και τους υποκριτές Συριζαίους. Άλλο πράγμα η αγωνιστική, μαχητική ενότητα για την έμπρακτη υπεράσπιση των αναγκών μας, κι άλλο η απαράδεκτη ανοχή σε κάθε φασισμό, και αυτόν των ναζί χρυσαυγιτών αλλά και τον ύπουλο των «δημοκρατών» μνημονιακών. Με την οργάνωση και τον αγώνα μας, βασισμένοι στην ταξική αλληλεγγύη και τον αλληλοσεβασμό, να αντισταθούμε στις μνημονιακές πολιτικές και την κοινωνική αποσύνθεση που τα συνοδεύει, να υπερασπιστούμε τα κοινωνικά, δημοκρατικά, ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου