Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Η Εργοδοτική τρομοκρατία δεν θα περάσει – Αλληλεγγύη στο αγώνα του συναδέλφου ντελιβερά Μοχάμεντ

Δολοφονική επίθεση δέχθηκε ο συνάδελφος μας ντελιβεράς Μοχάμεντ, στις 23 Δεκεμβρίου, ύστερα από εντολή του εργοδότη του. Ο Μοχάμεντ εργάστηκε στο ψητοπωλείο «Βεάκη 56», στο Περιστέρι, για 375 μέρες χωρίς ρεπό, για 7 και πλέον ώρες καθημερινά, ασφαλιζόμενος μόνο για 8 ώρες την εβδομάδα, χωρίς δώρα, χωρίς επιδόματα, χωρίς νυχτερινές προσαυξήσεις ή ό,τι άλλο προβλέπει η εργατική νομοθεσία.

Η απόφασή του να διεκδικήσει αυτά που προβλέπει ο νόμος στάθηκε αφορμή να ξεπεράσει την «κόκκινη» γραμμή του εργοδότη Χ. Σαλμά, ο οποίος θεώρησε αυτονόητο ότι πρέπει να υπάρξουν αντίποινα, αμολώντας τραμπούκους που ανέλαβαν για χάρη του να βάλουν «μυαλό» στον εργαζόμενο.

Η εργοδοτική τρομοκρατία στην εστίαση είναι κομμάτι της καθημερινής πραγματικότητας, με τους Σαλμάδες να νομίζουν πως οι εργαζόμενοι είναι άνθρωποι χωρίς δικαιώματα. Ο κόσμος της εργασίας οφείλει να τους διαψεύσει, δείχνοντας αλληλεγγύη με λόγια και με πράξεις. Ο φόβος, οι απειλές και η τρομοκρατία των Σαλμάδων δεν θα περάσει. Κανένας Μοχάμεντ δεν είναι μόνος του απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία, κανένας εργαζόμενος δεν είναι μόνος του απέναντι στις επιθέσεις της εργοδοσίας.

Ως Reworkers καταγγέλλουμε απερίφραστα την δολοφονική επίθεση εκ μέρους της εργοδοσίας και δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον εργαζόμενο ντελιβερά.

Σε αυτή την άνιση μάχη με δολοφονικές πρακτικές ούτε ο Μοχάμεντ ούτε κανένας εργαζόμενος και καμία εργαζόμενη δεν θα είναι μόνοι τους.

Διεκδικούμε:

Άμεση παρέμβαση των αρχών κατά των ηθικών και φυσικών αυτουργών της δολοφονικής επίθεσης.

Άμεση αποζημίωση του εργαζόμενου ντελιβερά.

Εντατικοποίηση των ελέγχων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες να ενταχθούν στα αντίστοιχα σωματεία, όχι μόνο για να απαντήσουμε σε παρόμοια και άλλα περιστατικά, αλλά κυρίως για να μην επιτρέψουμε να συμβούν.

Καλούμε τους κατοίκους της περιοχής να απομονώσουν τέτοιες μαφιόζικες πρακτικές μποϊκοτάροντας το «Βεάκη 56».

Ο φόβος δεν θα περάσει.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου