Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

ΜΕΤΑ : Η Κυβέρνηση Της ΝΔ «Αστυνομοτρομοκρατεί» Και Ποινικοποιεί Και Τον Αγώνα Των Γυναικών Κατά Της Έμφυλης Βίας

Σε συλλήψεις, με την κατηγορία της παράβασης των υγειονομικών μέτρων, μετατράπηκαν οι 11 από τις 14 προσαγωγέςστο Σύνταγμα, το απόγευμα της Τρίτης, αγωνιστριών και αγωνιστών, που είναι μέληπολιτικών οργανώσεων, εκλεγμένες συνδικαλίστριες και συνδικαλιστές, ακτιβίστριες και ακτιβιστές. Επιπλέον, τους επιβλήθηκαν πρόστιμα 300 ευρώ., ενώ σχηματίστηκε και δικογραφία εναντίον τους. Οι αγωνίστριες και οι αγωνιστές βρέθηκαν αντιμέτωπες και αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και προσήχθησαν στο ΑΤ Συντάγματος επειδή διαδήλωναν κατά της έμφυλης βίας, με πανό και τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, και αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών.

Πρόκειται για τα μέλη της «Συνέλευσης 8 Μάρτη», Κατερίνα Γιαννούλια, Μαρία Μπόλαρη, Σοφία Δερμετζόγλου, Σαπφώ Διαμαντοπούλου, Δέσποινα Παρασκευά και Κατερίνα Καλλέργη, τη Σίσσυ Βωβού από το «Μωβ», την Κατερίνα Σεργίδου από την «Πρωτοβουλία 8 Μάρτη», την επίσης φεμινίστρια Δήμητρα Σιαηλή, τα μέλη της συλλογικότητας «Sabbat burn the rich not the witch», Χρυσούλα Μονιάκη, Κώστα Βουρεκά και Χριστίνη Δέση – Λούκα, καθώς και τα μέλη από την «Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό» Θανάση Κούρκουλα και Έλενα Παπαγεωργίου, (οι συλλήψεις, τα πρόστιμα και η δικογραφία που σχηματίστηκε αφορά στους 11 πρώτους).

Όλοι τους, αρχικά, χωρίς να υπάρχει απαγόρευση των διαδηλώσεων, προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος, αλλά σε μια προσπάθεια να σπάσουν το ηθικό και το αγωνιστικό φρόνημα των προσαχθέντων, τους πέντε τελευταίους τους μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως, με τη δικαιολογία ότι τους έπιασαν σε σημείο (οδός Περικλέους) που δεν είναι στην αρμοδιότητα του ΑΤ Συντάγματος και επιπλέον ότι υπάρχει… συνωστισμός (οι αγωνίστριες, αγωνιστές και συνήγοροί τους).

Το ΜΕΤΑ καταγγέλλει την αναίτια σύλληψη των αγωνιστριών και των αγωνιστριών, απαιτεί να απαλλαγούν από οποιαδήποτε κατηγορία και να τους σβηστούν τα πρόστιμα. Καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ που επιχειρεί, επικαλούμενη την πανδημία του κορονοϊού, να επιβάλλει «σιγή νεκροταφείου» στους χώρους δουλειάς και στην κοινωνία, στέλνοντας τους κατασταλτικούς μηχανισμούς ενάντια σε κάθε κοινωνική, κινηματική και εργατική αντίσταση.

Επικαλείται το ιδεολόγημα της «ατομικής ευθύνης», τη νεολαία, τις δημόσιες συναθροίσεις κτλ. σαν αιτία της διασποράς του κορονοϊού, προκειμένου να κρύψει τις εγκληματικές της ευθύνες και την πολιτική της επιλογή να θυσιάσει την υγεία του λαού και να αφήσει αθωράκιστο το δημόσιο σύστημα υγείας προς όφελος του κεφαλαίου (τουριστικού, μεταφορικού, ιδιωτικής υγείας, καναλαρχών κτλ.). Και τώρα, ετοιμάζεται να κάνει επίδειξη δύναμης εκμεταλλευόμενη τη δεύτερη καραντίνα, φέρνοντας στη Βουλή το νομοσχέδιο – έκτρωμα Βρούτση, με το οποίο μπαίνει «ταφόπλακα» σε όποιο εργασιακό και συνδικαλιστικό δικαίωμα είχε απομείνει όρθιο την προηγούμενη περίοδο.

Μας θέλει χωρίς φωνή! Θέλησε να μας το διαμηνύσει στην 47η επέτειο του Πολυτεχνείου. Δεν το πέτυχε! Το ίδιο προσπαθεί κι αυτές τις ημέρες, το ίδιο και σήμερα. Δεν της πέρασε. Επιδιώκει να δημιουργήσει τετελεσμένα, με την ισοπέδωση κάθε εργατικού, κοινωνικού και δημοκρατικού δικαιώματός μας, ώστε και μετά την πανδημία να συνεχίζουμε να ζούμε σε συνθήκες απόλυτου ελέγχου της ζωής και της δουλειάς μας ή ακριβέστερα να ζούμε μόνο για να δουλεύουμε. Δηλώνουμε πως δεν τρομοκρατούμαστε, δηλώνουμε πως δε θα περάσει.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση κάθε δικαιώματός μας, για τη ζωή μας. Δίνουμε ηχηρό «παρών» στην Πανεργατική Απεργία της 26ης Νοέμβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου