Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ

Καταγγέλουμε το πρόστιμο που έριξε η αστυνομία σε κοπέλα την ώρα που μοίραζε προκηρύξεις έξω από κατάστημα της Γενικής Ταχυδρομικής, με την πρόφαση ότι βγήκε με τζιν κι άρα δεν κάνει άσκηση, αλλά και πως βρίσκεται 2χλμ μακριά από το σπίτι της.

Εξοργίζουν τα πρόστιμα στον κόσμο της εργασίας που αποφασίζει να αγωνιστεί, να διαδώσει τις απόψεις του, να διαδηλώσει και να εκφράσει με κάθε τρόπο την αγανάκτησή του για την εργασιακή εξαθλίωση γενικά αλλά και ειδικά στο χώρο των διανομών. 
 
Το εν λόγω πρόστιμο αλλά και όλα τα πρόστιμα που έχουν κοπεί σε αγωνιστές κατά τη διάρκεια της πολιτικής τους δραστηριότητας έχουν ένα μόνο στόχο· τον ίδιο που έχει και η επαναφορά της απαγόρευσης συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων μέχρι την 1/2: να τρομοκρατήσουν το λαό και τη νεολαία που αντιστέκονται ενάντια σε όλους τους αντιλαϊκούς νόμους και τις ρυθμίσεις που περνάνε αυτό το διάστημα με μεγάλη φόρα. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την πανδημία και την καραντίνα για να περάσει όλους τους αντιλαϊκούς της νόμους χτυπώντας το δικαίωμα στην εργασία, την εκπαίδευση και την περίθαλψη, ενώ τα αφεντικά (όπως συμβαίνει πχ στις εταιρείες ταχυμεταφορών) φορτώνουν την κρίση κι όλη την ένταση της δουλειάς πάνω στους λίγους εργαζόμενους που αποφασίζουν να έχουν για να βγάλουν την ατέλειωτη δουλειά.

Ως Ταξική Πορεία καταγγέλουμε για μια ακόμη φορά το πρόστιμο που σκοπό έχει να τρομοκρατήσει το λαό που στενάζει υπό την αφόρητη πίεση, αλλά και να καταστείλει την αγωνιστική μας διάθεση. 
 
Καταγγέλουμε τις κινήσεις της κυβέρνησης που με κάθε τρόπο ετοιμάζει το “στρατόπεδό” της για κάθε ξεσηκωμό των εργαζομένων που θα θέλουν να αντισταθούν και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.


  • Να διαγραφεί άμεσα το πρόστιμο στην αγωνίστρια που μοίραζε προκηρύξεις, όπως και όλα τα πρόστιμα αγωνιστών σε πορείες και άλλες πολιτικές δραστηριότητες.
  • Όχι στην τρομοκρατία και τη δίωξη της πολιτικής δράσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου