Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

ΜΕΤΑ : Στη Νέα Απαγόρευση Των Συναθροίσεων, Απαντάμε Με Μαζική Συμμετοχή Στα Συλλαλητήρια Για Παιδεία Και Υγεία

Η απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., για απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων (ΦΕΚ 242Β/2021), συνιστά νέα αντιδημοκρατική εκτροπή, σε συνέχεια των αντισυνταγματικών απαγορεύσεων της 17ης Νοέμβρη και της 6ης Δεκέμβρη.

Η κυβέρνηση επιχείρησε να οχυρωθεί πίσω από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, τα μέλη της οποίας όμως διέψευσαν κατηγορηματικά ότι υπήρξε τέτοια εισήγηση από την πλευρά τους.

Είναι σαφές ότι κι αυτή η κυβερνητική απόφαση δεν έχει καμία σχέση με την προστασία της δημόσιας υγείας. Μοναδικός της στόχος είναι να τρομοκρατήσει την αγωνιζόμενη νεολαία, το κίνημα των εκπαιδευτικών και των υγειονομικών, που έχουν προγραμματίσει κινητοποιήσεις, την Πέμπτη 28 Γενάρη 2021, ενάντια στο νομοσχέδιο – έκτρωμα των Κεραμέως και Χρυσοχοΐδη καθώς για την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού.

Αμέσως μετά τη νέα κυβερνητική ανακοίνωση απαγόρευσης των συναθροίσεων, τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ που εκπροσωπούν το ΜΕΤΑ κατέθεσαν προς την εκτελεστική επιτροπή και τους γενικούς συμβούλους της ΑΔΕΔΥ την παρακάτω πρόταση:

Πρόταση του ΜΕΤΑ για στάση εργασίας την Πέμπτη

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διαπιστώνει ότι κάθε μέρα γιγαντώνεται η λαϊκή οργή και αυτό την οδηγεί σε σπασμωδικές κινήσεις και επικίνδυνες αντιδράσεις, θεωρώντας ότι με τον αυταρχισμό και την καταστολή θα επιβάλει την πιο βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική των τελευταίων δεκαετιών.

Έτσι, από σήμερα 26/1 το πρωί ως την 1/2 ο αρχηγός της ΕΛΑΣ απαγορεύει τις δημόσιες συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων, απειλώντας με πρόστιμα χιλιάδων ευρώ τους διοργανωτές και εκατοντάδων ευρώ τους συμμετέχοντες. Κατά την πάγια τακτική των τελευταίων μηνών επικαλούνται την πανδημία, ενώ από πουθενά δεν προκύπτει εισήγηση της επιτροπής. Είναι προφανές ότι η μεγάλη συμμετοχή στο συλλαλητήριο της προηγούμενης Πέμπτης 21/1 θορύβησε την κυβέρνηση, η οποία έχει αποφασίσει να εκμεταλλευτεί την πανδημία για να ξεθεμελιώσει όποια εργασιακά, συνδικαλιστικά, μορφωτικά και πολιτικά δικαιώματα απέμεναν ακόμη όρθια.

Θεωρούμε ότι είναι στοιχειώδης υποχρέωση της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ να καταγγείλει τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και κηρύσσοντας τετράωρη στάση εργασίας για την Πέμπτη 28/1 να καλέσει σε συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, στα Προπύλαια στη 1:00μ.μ. Είναι καθήκον όλων των ομοσπονδιών και του συνδικαλιστικού κινήματος να δημιουργήσουν ασπίδα προστασίας γύρω από τη νεολαία που αυτή τη στιγμή δίνει αγώνα επιβίωσης του δημόσιου πανεπιστημίου.

Αντίστοιχη πρόταση κατατέθηκε και από τις Παρεμβάσεις δημόσιου τομέα.

Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων. Με ευθύνη των παρατάξεων ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥΠ (π. ΠΑΣΚ) και ΔΑΣ (ΠΑΜΕ), περιορίστηκε να επαναλάβει την πρόσκληση προς τα συνδικαλιστικά στελέχη να δώσουν το «παρών» στο συλλαλητήριο της Πέμπτης, αγνοώντας ουσιαστικά τη νέα -χουντικής έμπνευσης- κυβερνητική απαγόρευση.

Το ΜΕΤΑ καλεί τους εργαζομένους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους να κάνουν δική τους υπόθεση τον αγώνα για να ακυρωθεί το σχέδιο της κυβέρνησης να ορθώσει νέους ταξικούς φραγμούς στην πρόσβαση των νέων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, καθώς και το σχέδιό της να επιβάλλει διά της βίας την πειθάρχηση και τη σιωπή του κινήματος της νεολαίας.

Όλοι και όλες στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο:

  • την Πέμπτη 28 Γενάρη 2021 και ώρα 1μμ., στα Προπύλαια, που συνδιοργανώνουν φοιτητικοί σύλλογοι, η ΟΛΜΕ, η ΟΔΠΤΕ, ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ καθώς και Ομοσπονδίες, Ενώσεις και Σύλλογοι Γονέων.

Το ΜΕΤΑ, επίσης, καλεί όλους τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τον αγώνα, μαζί με τους υγειονομικούς, για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία και όλες τις δομές υγείας, για τη δημιουργία των αναγκαίων εμβολιαστικών κέντρων, στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, σε κατάλληλους χώρους, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και χωρίς καμία αναστολή των υπηρεσιών της, καθώς και για άμεση γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Όλοι και όλες στις συγκεντρώσεις για την Υγεία, την Πέμπτη 28 Γενάρη 2021:

  • και ώρα 12μ., στη συμβολή Θηβών & Μπελογιάννη, και την πορεία που θα ακολουθήσει προς την 2η ΥΠΕ. Η συγκέντρωση συνδιοργανώνεται από τα Σωματεία Εργαζομένων των νοσοκομείων Νίκαιας, Αττικού, Θριάσιου, Ασκληπιείου Βούλας, Δρομοκαΐτειου και Τζάνειου,

  • καθώς και στα νοσοκομεία Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας, όπου διοργανώνονται κινητοποιήσεις, όπως: Ερυθρός Σταυρός, ώρα 8πμ., Αμαλία Φλέμιγκ, ώρα 10πμ. Σωτηρία, ώρα 10πμ., Γεννηματά, ώρα 10πμ., Άγιος Σάββας, ώρα 12μ., Αγία Όλγα, ώρα 12μ., Άρτας, ώρα 10πμ., Χανίων, ώρα 10πμ., ΠΑΓΝΗ, ώρα 10πμ., Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, ώρα 10πμ.


26 Γενάρη 2021
Από το ΜΕΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου