Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

ΔΕΝ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΟΙ 5 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Με απόφαση μη έκδοσης λήγει η τριήμερη διαδικασία στο Εφετείο για τους 5 αγωνιστές φοιτητές.

Η πρώτη αναμέτρηση του 2016 για το εργατικό και νεολαιΐστικο κίνημα τελειώνει με νίκη του κινήματος αλληλεγγύης που έδειξε στην πράξη ότι όχι μόνο δεν έχουμε ηττηθεί αλλά αντίθετα μέσα από την ενότητα στη δράση μπορούμε να έχουμε νίκες σε ζητήματα υψίστης σημασίας.

Το αποτέλεσμα δεν οφείλεται στην “προοδευτική” μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία δεν έκανε τίποτα, αλλά ούτε και στο δικαστικό σύστημα.

Η μάχη όμως δεν έχει τελειώσει ακόμα. Το επόμενο βήμα είναι η αθώωσή τους, γιατί μπορεί να μην εκδοθούν για να δικαστούν στην Ιταλία αλλά οι κατηγορίες επικρέμονται ακόμα.

Το Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης δεν ερχόταν από το παρελθόν αλλά από το μέλλον και συγκεκριμένα από το 2016 που όπως όλα δείχνουν θα είναι μια χρονιά σκληρών αναμετρήσεων με το κεφάλαιο, το αστικό κράτος και τους μηχανισμούς του.

Η νέα φάση στην οποία μπαίνει η κρίση του παγκόσμιου καπιταλισμού δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού. Οι καπιταλιστές μάς έχουν πετάξει το γάντι· αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να το σηκώσουμε και με ένα διεθνιστικό και επαναστατικό πρόγραμμα να τους ανατρέψουμε.

12/1/2015

Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας
oen.org.gr / eek.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου