Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ : Με Παλλαϊκό Μέτωπο Να Ανατρέψουμε Την κυβερνητική Αντιασφαλιστική Πολιτική!

Ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας για το Συλλαλητήριο του Σαββάτου 16 Ιανουαρίου 2016

Οι προ­τά­σεις της κυ­βέρ­νη­σης ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ-ΑΝΕΛ προς τους δα­νει­στές για το ασφα­λι­στι­κό, είναι σε από­λυ­τη συ­νά­φεια τόσο με το 3ο μνη­μό­νιο, όσο και με όλους τους προη­γού­με­νους μνη­μο­νια­κούς Νό­μους (Νόμοι Λο­βέρ­δου). Με το 3ο Μνη­μό­νιο η κυ­βέρ­νη­ση ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ-ΑΝΕΛ και όσοι επί­σης το υπερ­ψή­φι­σαν (ΠΑ­ΣΟΚ-ΝΔ-Πο­τά­μι) δε­σμεύ­θη­καν να πε­ρι­κό­ψουν 2,25 δισ.€ από τις συ­ντά­ξεις τη διε­τία 2015-2016, για να «εξοι­κο­νο­μη­θούν» χρή­μα­τα που θα χρη­σι­μο­ποι­η­θούν – και αυτά – για την απο­πλη­ρω­μή του δη­μο­σί­ου χρέ­ους. Η κυ­βερ­νη­τι­κή πρό­τα­ση, που προ­φα­νώςκατά τη «δια­πραγ­μά­τευ­ση» με τους «θε­σμούς» θα χει­ρο­τε­ρεύ­σει, πε­ρι­λαμ­βά­νει:

Στα­δια­κή κα­τάρ­γη­ση του ΕΚΑΣ μέχρι 1/1/2020 για 300.000 χα­μη­λο­συ­ντα­ξιού­χους, που θα οδη­γη­θούν κάτω από τα όρια της ακραί­ας φτώ­χειας.

Μειώ­σεις στις κύ­ριες συ­ντά­ξεις 15-30% για όσους συ­ντα­ξιο­δο­τη­θούν από 1/1/2016, λόγω χει­ρο­τέ­ρευ­σης του τρό­που υπο­λο­γι­σμού των συ­ντά­ξε­ων, ο οποί­ος θα εφαρ­μο­στεί και στις ήδη κα­τα­βαλ­λό­με­νες συ­ντά­ξεις με την προ­σθή­κηπρο­σω­πι­κής δια­φο­ράς, που θα βαί­νει μειού­με­νη μετά το 2018, οδη­γώ­ντας σε μειώ­σεις και για τους ήδη συ­ντα­ξιού­χους.

Αύ­ξη­ση των ασφα­λι­στι­κών ει­σφο­ρών στις επι­κου­ρι­κές συ­ντά­ξεις, 1% σε ερ­γο­δό­τες και 0,5% σε ερ­γα­ζό­με­νους.

Τρι­πλα­σια­σμό στις ασφα­λι­στι­κές ει­σφο­ρές των αγρο­τών στα­δια­κά έως το 2019.

Εξο­ντω­τι­κές αυ­ξή­σεις ασφα­λι­στι­κών ει­σφο­ρών για τους ελεύ­θε­ρους επαγ­γελ­μα­τί­ες και τους ερ­γα­ζό­με­νους με μπλο­κά­κια, οι οποί­ες, σε συν­δυα­σμό με τον φο­ρο­λο­γι­κό εξαν­δρα­πο­δι­σμό τους, τους οδη­γούν σε έξοδο από το επάγ­γελ­μά τους και στην ανερ­γία.

Δια­τή­ρη­ση της «ρή­τρας μη­δε­νι­κού ελ­λείμ­μα­τος» (που η κυ­βέρ­νη­ση θα… κα­ταρ­γού­σε) για τις επι­κου­ρι­κές συ­ντά­ξεις, η οποία με­το­νο­μά­ζε­ται σε «κα­νό­να βιω­σι­μό­τη­τας» και οδη­γεί σε νέες με­γά­λες μειώ­σεις τους.

Ενο­ποί­η­ση όλων των τα­μεί­ων κύ­ριας σύ­ντα­ξης σ’ ένα «Υπερ­τα­μείο», με τρόπο που οδη­γεί στην ισο­πέ­δω­ση δι­καιω­μά­των και πα­ρο­χών, σε ορ­γα­νω­τι­κό χάος και πρό­σθε­τη τα­λαι­πω­ρία των ασφα­λι­σμέ­νων.

Τα πα­ρα­πά­νω έρ­χο­νται να προ­στε­θούν στις μειώ­σεις ύψους 35-50% που επέ­βα­λαν οι κυ­βερ­νή­σεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στις κύ­ριες, τις επι­κου­ρι­κές και τα εφά­παξ τα προη­γού­με­να 5 χρό­νια. Επί­σης, σε όσα η κυ­βέρ­νη­ση ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ-ΑΝΕΛ προ­ώ­θη­σε μετά τις εκλο­γές της 20ης Σε­πτέμ­βρη, δη­λα­δή: τη μεί­ω­ση της κα­τώ­τα­της σύ­ντα­ξης από τα 486€ στα 392€ και, ει­δι­κά στους συ­ντα­ξιού­χους κάτω από τα 67, στα 338€, την αύ­ξη­ση της ει­σφο­ράς υγειο­νο­μι­κής πε­ρί­θαλ­ψης των συ­ντα­ξιού­χων κατά 2% στις κύ­ριες συ­ντά­ξεις και κατά 6% στις επι­κου­ρι­κές, την κα­τάρ­γη­ση της σύ­ντα­ξης των ανα­σφά­λι­στων υπε­ρη­λί­κων, την επι­πλέ­ον 10% μεί­ω­ση της σύ­ντα­ξης κατ΄ έτος για όσους/ες συ­ντα­ξιο­δο­τού­νται πρό­ω­ρα, την αύ­ξη­ση στα ηλι­κια­κά όρια συ­ντα­ξιο­δό­τη­σης έως και 17 χρό­νια.

Η κυ­βερ­νη­τι­κή πρό­τα­ση για το ασφα­λι­στι­κό απο­τε­λεί την τα­φό­πλα­κα για τον δη­μό­σιο, ανα­δια­νε­μη­τι­κό και κοι­νω­νι­κό χα­ρα­κτή­ρα της ασφά­λι­σης, αφού ορί­ζει προ­σω­πι­κό πο­σο­στό ανα­πλή­ρω­σης για τον κα­θέ­να, και νο­μι­μο­ποιεί όλους τους προη­γού­με­νους αντια­σφα­λι­στι­κούς νό­μους.

Να τους στα­μα­τή­σου­με ! Υπάρ­χει άλλος δρό­μος…

αλλά προ­ϋ­πο­θέ­τει:

την ακύ­ρω­ση των μνη­μο­νί­ων,

την ανά­πτυ­ξη, την πα­ρα­γω­γι­κή ανα­συ­γκρό­τη­ση και κατά συ­νέ­πεια την αντι­με­τώ­πι­ση της ανερ­γί­ας,

την άμεση παύση πλη­ρω­μών στο χρέος και τη βα­θειά δια­γρα­φή του,

την πά­τα­ξη της ει­σφο­ρο­δια­φυ­γής, της ανα­σφά­λι­στης και αδή­λω­της ερ­γα­σί­ας,

την απο­κα­τά­στα­ση των συλ­λο­γι­κών συμ­βά­σε­ων ερ­γα­σί­ας και την αύ­ξη­ση των μι­σθών,

την εφαρ­μο­γή, χωρίς μειώ­σεις, της κρα­τι­κής συμ­με­το­χής στην τρι­με­ρή χρη­μα­το­δό­τη­ση της ασφά­λι­σης,

την ανα­κε­φα­λαιο­ποί­η­ση και απο­κα­τά­στα­ση της δια­χρο­νι­κής λε­η­λα­σί­ας τωναπο­θε­μα­τι­κών της κοι­νω­νι­κής ασφά­λι­σης (άτο­κες κα­τα­θέ­σεις, χρη­μα­τι­στή­ριο, δο­μη­μέ­να ομό­λο­γα, κού­ρε­μα PSI+)

Όλα τα πα­ρα­πά­νω κι­νού­νται σε σύ­γκρου­ση και ρήξη με τις πο­λι­τι­κές της κυ­βέρ­νη­σης ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ-ΑΝΕΛ και των λοι­πών μνη­μο­νια­κών κομ­μά­των, με τους δα­νει­στές, το κε­φά­λαιο, το ΔΝΤ, την Ευ­ρω­παϊ­κή Ένωση. Όμως, ανά­με­σα στον αργό μνη­μο­νια­κό θά­να­το του λαού και της νε­ο­λαί­ας και σε μία νέα ελ­πι­δο­φό­ρα αρχή ρήξης με την Ευ­ρω­ζώ­νη και τη χρε­ο­μη­χα­νή, επι­λέ­γου­με το δεύ­τε­ρο.

Η κυ­βερ­νη­τι­κή πρό­τα­ση κα­τε­δά­φι­σης των συ­ντά­ξε­ων θίγει όλα τα κοι­νω­νι­κά στρώ­μα­τα. Γι’ αυτό, μόνο μια παλ­λαϊ­κή εξέ­γερ­ση μπο­ρεί να την απο­τρέ­ψει.

Κα­λού­με τους ερ­γα­ζό­με­νους, τη νε­ο­λαία, τους συ­ντα­ξιού­χους, τους αυ­το­α­πα­σχο­λού­με­νους, τους επι­στή­μο­νες, τους αγρό­τες, σε μα­ζι­κή συμ­με­το­χή στο Συλ­λα­λη­τή­ριο στην Αθήνα το Σάβ­βα­το, 16 Ια­νουα­ρί­ου 2016, ώρα 12:00, στην Ομό­νοια και πο­ρεία προς τη Βουλή και στα αντί­στοι­χα συλ­λα­λη­τή­ρια στις υπό­λοι­πες πό­λεις της χώρας.

Ρα­ντε­βού ΛΑΪ­ΚΗΣ ΕΝΟ­ΤΗ­ΤΑΣ: 11.30 π.μ., Αιό­λου & Στα­δί­ου (Χαυ­τεία).

Η προ­ω­θού­με­νη κα­τε­δά­φι­ση της Κοι­νω­νι­κής Ασφά­λι­σης και των Συ­ντά­ξε­ων

Δ Ε Θ Α Π Ε Ρ Α Σ Ε Ι!

Με Παλ­λαϊ­κό Ξε­ση­κω­μό ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ­ΜΑ­ΤΗ­ΣΟΥ­ΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου