Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΠΟΡΕΙΑ ΔΕΚΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΠΡΟΟΙΜΙΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΠΑΛΛΑΪΚΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ

Πρωτοφανής για τα δεδομένα του επιστημονικού κόσμου ήταν η μαζικότατη, μαχητική συγκέντρωση και πορεία εναντίον του κυβερνητικού σχεδίου για το ασφαλιστικό. Σύμφωνα με τη γνώμη συνδικαλιστών του χώρου, ήταν η μεγαλύτερη κινητοποίηση την τελευταία δεκαετία.

Ένα μεγάλο πλήθος, που ξάφνιασε με τον όγκο και τον αγωνιστικό του παλμό, συγκεντρώθηκε έξω από τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου και στη συνέχεια πραγματοποίησε πορεία προς τη Βουλή, όπου επέδωσε ψήφισμα. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Αθηνών, Πειραιώς, Τρίπολης κ.ά, το Τεχνικό Επιμελητήριο, σωματεία Μηχανικών, σύλλογοι Γιατρών, Οδοντιάτρων, Φαρμακοποιών, Συμβολαιογράφων και Δικαστικών Επιμελητών. Εντυπωσιακός, μάλιστα, ήταν ο αριθμός των νέων επιστημόνων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση και έδιναν με την παρουσία τους και τα συνθήματά τους τον αγωνιστικό τόνο σε αυτήν.

Κεντρικό σύνθημα της διαδήλωσης, έκφραση της αποφασιστικότητας των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων να αποτρέψουν τον ακρωτηριασμό των συντάξεων και την οικονομική τους καταστροφή, ήταν το “Δεν θα περάσει”. Στην αιχμή των διαδηλωτών βρέθηκαν η κυβέρνηση και ιδιαίτερα οι αρμόδιοι υπουργοί κ.κ. Κατρούγκαλος και Πετρόπουλος, που προέρχονται από τον επιστημονικό κόσμο, η τρόικα και τα Μνημόνια. Άλλα συνθήματα που ακούστηκαν, ήταν: "Μ' αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση", "Κατρούγκαλε, Πετρόπουλε, θα πάρετε σειρίτι, των δικηγόρων καταφέρατε να κλείσετε το σπίτι", "Αλέξη σιγά, μη σπάσεις τα αυγά, τη σύνταξη θα πάρουμε με τον τσαμπουκά", "Πρώτη φορά δήθεν Αριστερά, για να μας τα πάρετε χοντρά","Κατρούγκαλε, Πετρόπουλε, πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από 'δώ".

Στη διαδήλωση συμμετείχε ιδιαίτερα δυναμικό μπλοκ της Λαϊκής Ενότητας με επικεφαλής τους Δημήτρη Στρατούλη, Δημήτρη Σαραφιανό, Δέσποινα Σπανού, Δημήτρη Μπελαντή καιΒασίλη Ασημακόπουλο.

Η εντυπωσιακή επιτυχία της σημερινής διαδήλωσης των επιστημόνων προμηνύει ότι η Αθήνα θα “βουλιάξει” το Σάββατο, στο μεγάλο, παλλαϊκό συλλαλητήριο για να μην περάσει το κυβερνητικό σχέδιο σφαγιασμού και κατεδάφισης των συντάξεων όλων των ασφαλισμένων και οικονομικού εξανδραποδισμού των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων και των αγροτών.

Πηγή : iskra

1 σχόλιο: