Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Κινητοποίηση Των Εργαζομένων Της «SOFTEX» Στο Υπουργείο Εργασίας

Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Παρασκευής οι εργαζόμενοι της «Softex» οι οποίοι παλεύουν για τη δουλειά και το μεροκάματό τους κόντρα στα σχέδια της πολυεθνικής «Bolton» να βάλει λουκέτο στο εργοστάσιο στο Βοτανικό. Στο πλευρό τους βρέθηκε αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Τύπου - Χάρτου, της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων και του Συνδικάτου Μέταλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας.

Νωρίτερα οι εργαζόμενοι και το επιχειρησιακό σωματείο πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην Ομόνοια.

Το Σωματείο κατήγγειλε το γεγονός ότι κυβέρνηση και πολυεθνική έχουν «ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας» για το πώς θα μεθοδεύσουν τις απολύσεις των εργαζομένων. Συγκεκριμένα, ενώ το σωματείο είχε απαιτήσει να γίνει σήμερα τριμερής συνάντηση, αίτημα που το υπουργείο είχε αρχικά αποδεχθεί, σήμερα ενημέρωσε το σωματείο πως δεν θεωρεί απαραίτητη την παρουσία της εργοδοσίας και για αυτό δεν την κάλεσε στη συνάντηση. Σε μια παράλληλη κίνηση, η εργοδοσία κάλεσε σήμερα με έγγραφό της το σωματείο σε διαβούλευση, την ερχόμενη Πέμπτη.


Τελικά, κάτω από την αποφασιστική στάση των εργαζομένων, αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο. Οι εργαζόμενοι έθεσαν τις ευθύνες του υπουργείου για το γεγονός ότι δεν κάλεσε την εργοδοσία στη συνάντηση, δίνοντάς της στην ουσία χρόνο να προχωρήσει τα σχέδιά της. Να θυμίσουμε άλλωστε ότι έχει ήδη ανακοινώσει πρόγραμμα «εθελούσιων αποχωρήσεων» και έχει βάλει στους εργαζόμενους και προθεσμία και τελεσίγραφο να δηλώσουν τη συμμετοχή τους σε αυτό μέχρι τις 18 Μάρτη. Ζήτησαν από το υπουργείο να παρέμβει ώστε να παρθεί πίσω το τελεσίγραφο και να πάρει θέση για να αποτραπούν οι απολύσεις. Κάτω από αυτή την παρέμβαση ορίστηκε νέα τριμερής συνάντηση την Τετάρτη 16 Μάρτη και νέο αγωνιστικό ραντεβού των εργαζομένων στις 12 μ. στην Ομόνοια.
Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου