Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ «Ν.ΛΕΒΕΝΤΕΡΗΣ» Οριστικό Κλείσιμο Της Μονάδας Στον Βόλο Και Απόλυση Των 18 Εργαζομένων

Το οριστικό κλείσιμο της μονάδας παραγωγής συρμάτων και συρματόσχοινων του εργοστασίου «Ν. Λεβεντέρης» στην Α ΒΙΠΕ Βόλου ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης 2 Αυγούστου στο επιχειρησιακό σωματείο εργαζομένων ο διευθυντής της τοπικής μονάδας. Παράλληλα τους ανακοίνωσε την απόλυση και των 18 εργαζομένων από την μονάδα παραγωγής που έχουν απομείνει, κοινοποιώντας ταυτόχρονα τις πρώτες 6 από αυτές.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκεται το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» και ο Κώστας Στεργίου, βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ και πρόεδρος του κλαδικού συνδικάτου Μετάλλου. Σημειώνεται ότι πρόσφατα οι εργαζόμενοι είχαν προχωρήσει σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις που είχαν γίνει στις 29 Ιουλίου, ενώ συνολικά οι απολύσεις το 2016 είχαν ανέλθει στις 12.

Αύριο Τετάρτη 3 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι έχει οριστεί τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας Βόλου, ενώ εκκρεμεί ο καθορισμός τριμερούς συνάντησης στο Υπουργείο Εργασίας

Η εταιρεία σε ανακοίνωσή της δικαιολογεί την απόφασή της, ως απόρροια της φθίνουσας παραγωγής του εργοστασίου, του ελλείμματος ανταγωνιστικότητάς του, των συσσωρευμένων ζημιών και της επιδεινούμενης κατάστασης.
Πηγή : 902 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου