Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019

ΕΕΚ: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΔΕΘ

Με το καλημέρα η κυβέρνηση της ΝΔ, με τον αέρα του νικητή και της αυτοδυναμίας υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια. Οι υπουργοί της ορεξάτοι κι έτοιμοι από καιρό, σήκωσαν τα μανίκια κι έπιασαν δουλειά. Ανάμεσά τους οι γνωστοί Γεωργιάδης, Βορίδης, Βρούτσης, Χατζηγάκης και οι πιο φρέσκοι, Κεραμέως, Κυρανάκης αλλά και υμνητές της χούντας όπως ο βιομήχανος Λούλης.
 
Από τα πρώτα έργα της δεξιάς η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου που ξεσήκωσε την πρώτη μεγάλη κινητοποίηση κατά της κυβέρνησης από φοιτητές, ερευνητές και προσωπικό των πανεπιστημίων. Επόμενο βήμα η "διάσωση" της ΔΕΗ μέσω της ιδιωτικοποίησής της γιατί μια βίλα στην Εκάλη είχε μπει στο κοινωνικό τιμολόγιο. Η ΝΔ «ξέχασε» ότι η πολιτική του νεοφιλελευθερισμού και των μνημονίων ρήμαξε τα οικονομικά της με αφαίμαξη πάνω από 2δις· τα χρόνια της κρίσης συν τις περικοπές στη μισθοδοσία του προσωπικού, περίπου 5,5δις. Ο Φλώρος, πρόεδρος της ENERGA που μόλις αποφυλακίστηκε, στοίχησε στη ΔΕΗ κάτι ψιλά, 236 εκατ. ευρώ. 

Οι μόνες άμεσες ξένες επενδύσεις όπου μπορεί να βασίζει η ΝΔ το οικονομικό πρόγραμμα της... ανάπτυξης, είναι το πρόγραμμα επιτάχυνσης των ιδιωτικοποιήσεων -ξεπουλήματος των κοινωνικών αγαθών.
 
Η "ανεξάρτητη" δικαιοσύνη αναγνώρισε επιτέλους τον πρότερο έντιμο βίο του Κορκονέα, δολοφόνου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, γεγονός που δεν πρέπει να αφήσει κανέναν αδιάφορο για την δικαστική τύχη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής το επόμενο διάστημα που αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για τη δράση της, συμπεριλαμβανομένων και των ηγετίσκων της.
 
Η κυβέρνηση της δεξιάς αποφάσισε αμέσως προσλήψεις, όχι γιατρών, νοσηλευτών ή εκπαιδευτικών αλλά 1.500 αστυνομικών για να εμπεδώσει το "νόμος και τάξη" και να καθησυχάσει κεφάλαιο και μικροαστικά στρώματα. Ο εκλεκτός του FBI, Χρυσοχοΐδης, είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για τη βρώμικη δουλειά.

Η δεξιά κέρδισε τις εκλογές αλλά όχι τον ταξικό πόλεμο. Αυτός δεν έχει δοθεί ακόμα. Γι' αυτό η φετινή διαδήλωση στη ΔΕΘ δεν είναι μια από τις πολλές των τελευταίων μνημονιακών χρόνων. Η πολιτική χρεοκοπία του ΣΥΡΙΖΑ ήδη από τη συγκρότηση της πρώτης κυβέρνησης με τους εθνικιστές ΑΝΕΛ, φανερή στους πάντες με το δημοψήφισμα του Ιουλίου 2015, η πολιτική στασιμότητα του ΚΚΕ ως δύναμη σταθερότητας και η εκλογική υποχώρηση της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς έχει ήδη θέσει επί τάπητος με ποιους όρους και με ποια μέσα η εργατική τάξη θα αντιμετωπίσει τη νέα κυβέρνηση και τη νέα διεθνή ύφεση που πρακτικά σημαίνει τι θα γίνει με το δημόσιο χρέος που αγγίζει το 181% του ΑΕΠ και έχει υποτάξει όλες τις παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας στην αποπληρωμή του δημιουργώντας ένα νέο τύπο ανθρώπου, τον χρεωμένο άνθρωπο.
 
Το ΕΕΚ δεν υποστηρίζει απλώς ένα πανελλαδικό συντονιστικό για τη διοργάνωση της φετινής κινητοποίησης στη ΔΕΘ αλλά και τη συγκρότηση μιας πανελλαδικής συνέλευσης όλων των μαχόμενων εργατικών δυνάμεων, πολιτικών οργανώσεων, σωματείων, συλλογικοτήτων από την άκρα αριστερά ως τον ελευθεριακό αναρχικό χώρο με σκοπό να διαμορφωθεί ένα επαναστατικό διεθνιστικό πρόγραμμα και ένα άμεσο σχέδιο δράσης. Το αίτημα συγκρότησης των υπαρκτών αλλά σκόρπιων δυνάμεων της εργατικής τάξης που δεν υποτάχτηκαν στα μνημόνια, τον αριστερό κυβερνητισμό και δεν σέρνονται πίσω από τους γραφειοκράτες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, είναι πιο επείγον από ποτέ. Τολμηρές πρωτοβουλίες πρέπει να αναληφθούν άμεσα και η πρώτη καλή ευκαιρία είναι η φετινή ΔΕΘ.

Κάτω η κυβέρνηση της δεξιάς, της χρεοκοπίας, των ιδιωτικοποιήσεων, της καταστολής και του «επιτελικού» αστικού κράτους.
 

Εργατική, επαναστατική και διεθνιστική διέξοδος από την κρίση του καπιταλισμού.
 

Κυβέρνηση των εργατών και όχι των κεφαλαιοκρατών.
  
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΔΕΘ
7/9/2019, 6 μ.μ., Καμάρα Θεσσαλονίκης

31-7-2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου