Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

ΑΠΕΡΓΙΑ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ Καμία Νομιμοποίηση Στο Αντιασφαλιστικό Έκτρωμα

Αποφασιστικό μήνυμα ότι δε θα δώσουν καμιά νομιμοποίηση στο νόμο-έκτρωμα Κατρούγκαλου - Βρούτση έστειλαν χιλιάδες απεργοί στην Αθήνα, οι οποίοι συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και Συνδικάτων.

Έστειλαν μαζική απάντηση στην αντιασφαλιστική επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου, σε όσα διακινεί η κυβέρνηση «περί εργατοπατέρων», αλλά και στους πραγματικούς εργατοπατέρες της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, που προσπάθησαν μάταια να μην «κουνηθεί φύλλο».

Με μια ογκωδέστατη διαδήλωση που ξεκίνησε από τα Προπύλαια και ολοκληρώθηκε με πορεία στο Σύνταγμα, απεργοί από δεκάδες κλάδους, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, γυναίκες και φοιτητές έστειλαν μήνυμα αγωνιστικής κλιμάκωσης να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου - Βρούτση και όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι.

Ενδεικτικό της μαζικότατης απεργιακής διαδήλωσης είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στα Προπύλαια η Λεωφόρος Πανεπιστημίου είχε γεμίσει με απεργούς από την Ομόνοια ως το Σύνταγμα.

Στην απεργιακή κινητοποίηση παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.

Η σημερινή μεγαλειώδης απεργιακή κινητοποίηση δίνει ώθηση να μη χαθεί καμία μέρα, με νέες κινητοποιήσεις να απαιτήσουν να αποσυρθεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, να διεκδικήσουν τις δικές τους ανάγκες στην εργασία και τη ζωή με σύγχρονα δικαιώματα. Για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές. Να δυναμώσει ο αγώνας για Υγεία - Πρόνοια δημόσια και δωρεάν. Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική.

Έστειλε αποφασιστικό μήνυμα στην αντιασφαλιστική επίθεση, στην κυβέρνηση που μιλάει για εργατοπατέρες και «συνδικαλιστικό παραλογισμό». Έδωσε απάντηση στους πραγματικούς εργατοπατέρες της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ που προσπάθησαν μάταια να μην «κουνηθεί φύλλο».
Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου