Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Τέσσερεις Εργαζόμενοι Της ΜΟΤΟR OIL Σοβαρά Τραυματισμένοι

Τέσσερεις εργαζόμενοι της ΜΟΤΟR OIL σοβαρά τραυματισμένοι
Η μνημονιακή “κανονικότητα” κυβέρνησης-εργοδοτών είναι βαμμένη με αίμα εργατών
 
Στις 31/1 τέσσερις εργαζόμενοι στα διυλιστήρια της Motor Oil, στους Άγιους Θεόδωρους Κορίνθου παραλίγο να χάσουν τη ζωή τους ύστερα από ξαφνική έκρηξη και πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Η πυρκαγιά ξέσπασε σε βοηθητικό ιατρείο μονάδας του διυλιστηρίου όπου εκεί βρίσκονταν τα θύματα, ένας νοσοκόμος και τρείς ήδη τραυματισμένοι εν ώρα εργασίας εργάτες. Οι συνάδελφοι είναι σε κρίσιμη κατάσταση με εσωτερικά κι εξωτερικά εγκαύματα σε πρόσωπο. Δύο μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο νοσοκομείο Ελευσίνας και οι άλλοι δύο στο Γενικό Κρατικό Αθηνών Γεώργιος Γεννηματάς.

Τα σχεδόν ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας και η εντατικοποίηση της εργασίας αποτελούν την «κανονικότητα» στο εργασιακό κάτεργο της Motor Oilτου μεγιστάνα, Βαρδινογιάννη. Ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες όπου η επιχείρηση βρίσκεται υπό καθεστώς συντήρησης, οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να δουλεύουν με εξαντλητικούς ρυθμούς και ωράρια για να επανέλθει λειτουργικά η εταιρεία. Έτσι δεν είναι καθόλου τυχαίο, που στο βοηθητικό ιατρείο της μονάδας παραγωγής βενζίνης υπ’ αριθμόν 3.700-μίας μόνο μονάδας δηλαδή- βρίσκονταν ήδη τρεις τραυματισμένοι εργαζόμενοι!

Συνένοχοι των εργοδοτικών εγκλημάτων εις βάρους των εργαζομένων δεν είναι άλλοι από της μνημονιακές κυβερνήσεις που δίνουν το ελεύθερο στον κάθε Βαρδινογιάννη να παίζει με τις ζωές μας. Η ΝΔ, στο δρόμο που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ, ξηλώνει ότι έχει απομείνει από τα εργασιακά μας δικαιώματα, ενισχύει με κάθε μέσο το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης της Εργασίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το θράσος να παίζει με την νοημοσύνη μας θεωρώντας ότι με λίγα κροκοδείλια δάκρυα στις ανακοινώσεις του για τους εργαζόμενους της Μotοr Oil, θα ξεχάσουμε τα δεκάδες αντεργατικά μνημονιακά μέτρα που ψήφισαν και μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Οι εργαζόμενοι πρέπει να παραδειγματιστούμε από τους εξεγερμένους λαούς της Γαλλίας , της Χιλής, του Λιβάνου και να επιβάλλουμε τον ένα και μοναδικό νόμο, το δίκιο μας! Με όπλα την ενότητα και την αυτόοργάνωσή μας στους χώρους δουλειάς να απαντήσουμε στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει κυβερνήσεις και αφεντικά. Να πάρουμε πίσω ότι μας ανήκει κι ακόμη περισσότερα.

Αντεπίθεση των Εργαζομένων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου