Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Κινητοποίηση Του Ε.Κ.Πειραιά Στο “Μετροπόλιταν” Με Αίτημα Την Επίταξή Του

Με πρωτοβουλία του ΕΚΠ, εργατικών σωματείων της δύναμής του και συμμετοχή φορέων και συλλόγων  του Πειραιά πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση έξω από τη ιδιωτική κλινική «Μετροπόλιταν» στο Ν. Φάληρο με κεντρικό αίτημα την επίταξη όλων των ιδιωτικών δομών υγείας.

Στη συγκέντρωση μίλησαν εκπρόσωποι του ΕΚΠ και σωματείων.

Στη παρέμβασή του ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ και μέλος του ΔΣ του ΕΚΠ ανέδειξε τη σημασία του αιτήματος για την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και την ένταξή τους στο δημόσιο σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ανέφερε χαρακτηριστικά «η κυβέρνηση επιστρατεύει τους γιατρούς της γειτονιάς, και την ίδια στιγμή αφήνει στο απυρόβλητο τον ιδιωτικό τομέα και τους επιχειρηματίες υγείας να κερδοσκοπούν, επιβραβεύει την εμπορευματοποίηση της υγείας, μειώνει τις δαπάνες για το δημόσιο σύστημα υγείας, κωφεύει και αρνείται τις μαζικές προσλήψεις σε υγειονομικό προσωπικό για την ενίσχυση των νοσοκομείων, επιδεικνύει μια άθλια ολιγωρία στη δημιουργία νέων ΜΕΘ και με την πολιτική της έχει δημιουργήσει μια εφιαλτική κατάσταση στη προστασία της δημόσιας υγείας του λαού.

Επιβεβαίωση για αυτό αποτελεί η κατακόρυφη αύξηση των διασωληνωμένων με COVID-19, η πληρότητα στις ΜΕΘ των δημοσίων νοσοκομείων, η ραγδαία αύξηση των νοσηλευόμενων και πλέον βαριά περιστατικά νοσηλεύονται σε απλούς θαλάμους των νοσοκομείων!!! Σήμερα θρηνήσαμε τον πρώτο νεκρό αυτής της εγκληματικής πολιτικής της κυβερνητικής αναλγησίας!

Στις συνθήκες αυτές το αίτημα για επίταξη των ιδιωτικών κλινικών παίρνει άμεσο, επιτακτικό και επείγοντα χαρακτήρα και το κίνημα πρέπει και μπορεί ακόμη πιο αποφασιστικά να επιβάλει στη κυβέρνηση να προχωρήσει χωρίς καθυστέρηση στο μέτρο αυτό.

Αρνούμαστε στη κυβέρνηση να παίζει τη ζωή μας κορώνα γράμματα και να προστατεύει τους κλινικάρχες και τα κέρδη τους»!


Επίσης κατήγγειλε την εργοδοτική ασυδοσία στη λήψη των επιβαλλόμενων μέτρων για τη προστασία της υγείας των εργαζομένων στους εργασιακούς χώρους και το ξεσάλωμα της τρομοκρατίας και της αυθαιρεσίας που τη περίοδο της πανδημίας έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις από την εργοδοσία ενώ η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα στις επανειλημμένες καταγγελίες μας για τα προβλήματα αυτά.

Το ίδιο ισχύει και για την τραγική έλλειψη μέτρων στα ΜΜΜ, χαρακτηριστικό παράδειγμα οι καθημερινές καταγγελίες μας για τα κρούσματα σε πλοία της ακτοπλοΐας.

Το αγωνιστικό σ.κ στις συνθήκες αυτές πρέπει να δυναμώσει τη δράση του, να κινητοποιήσει μαζικά τους εργαζόμενους στο δρόμο του αγώνα, να συντονίσει και να κλιμακώσει τη πάλη του βάζοντας μπροστά τις ώριμες και δίκαιες διεκδικήσεις για τη προστασία της υγείας και της ζωής των εργαζομένων και του λαού, να επιβάλει στη κυβέρνηση την υλοποίηση των αιτημάτων του.

Η πάλη για το υγειονομικό πρόβλημα είναι στενά δεμένη με τα εργατικά-λαϊκά προβλήματα, την απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης-κεφαλαίου, τη σύγκρουση με το δόγμα «νόμος και τάξη» τον αυταρχισμό, την αστυνομοκρατία και την καταστολή.

Πηγή : ΠΕΝΕΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου