Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Εργατικό Ατύχημα Που Σημειώθηκε Σε Αποθήκη Μεγάλης Εταιρείας Καταγγέλλει Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.



Σημειώνει ότι εργαζόμενη «κάτω από την εντατικοποίηση της εργασίας και τα ελλιπή μέτρα προστασίας υγείας και ασφάλειας έπεσε από ύψος πάνω σε ντέξιον».

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας επισημαίνει ότι «εκπρόσωπος της εργοδοσίας σε επικοινωνία που είχε το σωματείο επικαλέστηκε προσωπικά δεδομένα, προκειμένου να αποκρύψει το συμβάν. Ταυτόχρονα, εκθείασε το γεγονός ότι μια μέρα μετά το ατύχημα της συναδέλφισσας έγινε εκπαιδευτικό σεμινάριο στο προσωπικό για την ασφάλειά του. Αναρωτιόμαστε αν τα σεμινάρια επαρκούν, για να προστατευτούν οι εργαζόμενοι από την πίεση και την εντατικοποίηση ώστε να είναι πιο αποτελεσματικοί με βάση τους στόχους και τις ορέξεις της εργοδοσίας για περισσότερη κερδοφορία».

«Πλέον τα εργατικά ατυχήματα είναι καθημερινό φαινόμενο στους εργασιακούς χώρους», τονίζει ο Σύλλογος και προσθέτει πως «οι εργαζόμενοι πληρώνουμε βαρύ τίμημα βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία μας αφού αυτά αποτελούν ''ψιλά γράμματα'' για τους εργοδότες και τις κυβερνήσεις τους, οι οποίοι νοιάζονται μόνο για τα κέρδη τους. Από εκεί πηγάζει το τσάκισμα των εργασιακών μας δικαιωμάτων, η έλλειψη μέτρων προστασίας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, γιατί αποτελούν κόστος γι΄ αυτούς».

Ο Σύλλογος εύχεται στην εργαζόμενη περαστικά και γρήγορη ανάρρωση, το ΚΕΠΕΚ άμεσα και χωρίς χρονοτριβές να διενεργήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα και αν τηρήθηκαν όλα όσα προβλέπονται και καλεί τους εργαζόμενους «να οργανωθούν στο σωματείο τους, στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, να απαιτήσουμε συλλογικά και οργανωμένα να τηρούνται μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας μας, να δημιουργήσουμε επιτροπές Υγείας και Ασφάλειας σε κάθε χώρο δουλειάς. Να μην επιτρέψουμε σε κυβέρνηση και εργοδοσία να παίζουν με τη ζωή και τα δικαιώματά μας».
 
Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου