Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Στάση Εργασίας Των Συμβασιούχων Μέσω ΟΑΕΔ Στις Δημόσιες Δομές Υγείας | Τετάρτη 19 Ιούνη

Στάση εργασίας, από τις 11πμ.-4μμ., πραγματοποιούν σήμερα Τετάρτη 19 Ιουνίου οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι μέσω ΟΑΕΔ (σ.σ.: περίπου 4.000) στα νοσοκομεία και στις άλλες δημόσιες δομές υγείας. Στις 12μ., θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Υγείας. Οι εργαζόμενοι, ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, συνεχίζουν να βρίσκονται υπό την ομηρία της προσωρινής εργασίας και συμβάσεων που έχουν ημερομηνία λήξης.

Η κυβέρνηση αρνείται επίμονα να μονιμοποιήσει (και) αυτούς τους εργαζόμενους και δηλώνει στους εργαζόμενους μέσω ΟΑΕΔ ότι δεν μπορεί να υπάρξει νέα παράταση, ενώ την ίδια ώρα από την πλευρά της η αξιωματική αντιπολίτευση μιλά για ρουσφετολογικές προσλήψεις. Οι συμβασιούχοι βρίσκονται ανάμεσα στη «Σκύλα και τη Χάρυβδη», αλλά δυστυχώς αρκετοί από αυτούς εγκλωβίζονται σε ψεύτικα διλήμματα και αναζητούν προεκλογικές υποσχέσεις, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα διασώσουν τις θέσεις εργασίας.


Με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕΔΗΝ δηλώνει ότι καλύπτει την κινητοποίηση και καλεί τα σωματεία να διευκολύνουν τους συμβασιούχους να συμμετέχουν σε αυτή.

Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών από την πρώτη στιγμή έχει επισημάνει ότι η μοναδική λύση είναι η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που υπηρετούν σήμερα με την μετατροπή των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου και μετά από αυτό η πλήρης κατάργηση του θεσμού των Συμβασιούχων.

Πηγή : ergasianet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου