Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Νέο Εργατικό Ατύχημα Στο Πλοίο «Olympus» Στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας

Νέο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στο χώρο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης σήμερα Τρίτη 18 Ιούνη. Συγκεκριμένα έγινε στο πλοίο «OLYMPUS» στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας, όπου εκτελεί εργασίες η επιχείρηση «ΕΡΜΗΣ». Πρόκειται για το ίδιο πλοίο που είχε γίνει άλλο εργατικό ατύχημα στις 12 Ιούνη 2019.

Συγκεκριμένα στο πλοίο «OLYMPUS», όπως καταγγέλλουν το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας και το Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου, «από εγκληματική παράλειψη, εφόσον σε άνοιγμα στο κεντρικό γκαράζ του Πλοίου που επικοινωνεί με το χώρο του μηχανοστασίου δεν υπήρχε σταθερό προστατευτικό ρέλι, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, ξέφυγε ένα βαρύ αντικείμενο (καβαλέτο) και έπεσε στον χώρο του μηχανοστασίου με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας εργαζόμενος».

Σημειώνεται ότι μπροστά στην καθημερινότητα των εργατικών ατυχημάτων στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών προχωρούν σε στάση εργασίας την Πέμπτη 20 Ιούνη από τις 10 π.μ. ως τις 12 μ., στο πλαίσιο της οποίας θα γίνει συγκέντρωση έξω από τα Ναυπηγεία Φρατζή στο Πέραμα.

Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου