Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Το Εργατικό - Συνδικαλιστικό Κίνημα Στο Πλάι Του Φοιτητικού Κινήματος


Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών-ΣΙΕΛ Αχαΐας, καταγγέλει την ωμή παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου από τις δυνάμεις των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ, που τελούσαν σε διατεταγμένη υπηρεσία καθ΄ υπόδειξη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και των συμφερόντων που αυτή εκπροσωπεί. Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν ο τραυματισμός και οι συλλήψεις μελών του μαζικού κινήματος, των φοιτητικών συλλόγων και πολιτών που έσπευσαν για αλληλεγγύη.
Η επίθεση αυτή μόνο τυχαία δεν είναι πέντε ημέρες πριν από τις εκδηλώσεις τιμής για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Χτυπούν τα σύμβολα της αντίστασης και του αγώνα. Οι μάσκες έπεσαν, η ακροδεξιά-αντεργατική ατζέντα της Χρυσής Αυγής εκπροσωπείται επάξια από την κυβέρνηση πλέον.

Απέναντί τους βρίσκουν όμως τη μαχητικότητα και το ριζοσπαστισμό της νεολαίας, των παλιών και των μελλοντικών μας μαθητών, που υποστήριξαν μπροστά στην παρουσία των ΜΑΤ με το ίδιο τους το σώμα το κατεκτημένο με αγώνες πανεπιστημιακό άσυλο, σε έναν ιστορικό χώρο, χώρο διεργασιών και αντίστασης του λαού και της νεολαίας το 1973. Θυμίζουμε, πως και τότε όλα ξεκίνησαν από μια συνέλευση στην ΑΣΟΕΕ.

Η νεολαία και οι εργαζόμενοι δεν σκύβουν το κεφάλι στην καταστολή και στην αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης.

- Να αφεθεί άμεσα ελεύθερος το μέλος του Φοιτητικού Συλλόγου Ιατρικής Αθήνας που συνελήφθη κατά την επίθεση των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ
- Όλες/όλοι στις τριήμερες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την εξέγερση του Πολυτεχνείου
- Όλες/όλοι στη συγκέντρωση και πορεία στις 17 Νοέμβρη, από το ενωτικό σύμβολο αγώνα του λαού της Πάτρας, το Παράρτημα (Κορίνθου και Αράτου)

ΠΕΝΕΝ: Καταδικάζουμε την αστυνομική βία εναντίον των φοιτητών. Σε μια περίοδο που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου ενάντια στα εργασιακά, κοινωνικοασφαλιστικά, συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων η κυβέρνηση επέλεξε και στοχοποίησε το φοιτητικό κίνημα, την δράση και τους αγώνες που καθημερινά κλιμακώνονται και επεκτείνονται σε όλη την χώρα.

Στην επικοινωνιακή της προπαγάνδα ανασύρει μια σειρά άθλια τεχνάσματα προκειμένου να αμαυρώσει, να συκοφαντήσει και να ταυτίσει τους αγώνες αυτούς με φαινόμενα ξένα από τις αρχές, τις αξίες, τις παραδόσεις και τις πρακτικές του κινήματος.

Η αστυνομική επίθεση εναντίον των φοιτητών στην ΑΣΟΕΕ δείχνει ότι η κυβέρνηση επιδιώκει με την αστυνομική βία την καταστολή και την τρομοκρατία, να επιβάλει το δόγμα του "νόμου και της τάξης" πιστεύοντας ότι έτσι θα επικρατήσει η "σιγή ιχθύος" απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της.

Καταδικάζουμε απερίφραστα και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση αυτή. Η άμεση αγωνιστική απάντηση των φοιτητών στην επιχείρηση κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου δείχνει ότι οι φοιτητές δεν θα υποκύψουν στην αστυνομοκρατία ούτε θα αποδεχθούν στην πράξη την κατάργηση του δικαιώματος οι σχολές να είναι ανοιχτές στους ίδιους και στον λαό.

Η αντιμετώπιση της αντιλαϊκής και αυταρχικής πολιτικής της κυβέρνησης επιτάσσει την συγκρότηση ενός κοινού ενωτικού μαζικού αγωνιστικού μετώπου νεολαίας και εργαζομένων για την απόκρουση της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής που θα βάλει μπροστά τα εργατικά δικαιώματα, τα δίκαια αιτήματα και τις κατακτήσεις της φοιτητικής νεολαίας και θα χαράξει τον δρόμο για την σύγκρουση και την ανατροπή των πολιτικών που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΠΕ-ΔΕ: Επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται και πλησιάζει η επέτειος του Πολυτεχνείου, οι αρχές του τόπου αποφάσισαν να γράψουν για άλλη μια φορά ιστορία με τερατώδη τρόπο, που τους είναι τόσο γνώριμος.

Επενδύοντας στη νομοθέτηση της κατάργησης του ασύλου και σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να την επιβάλλουν στην πράξη ώστε να εμπεδωθεί στην κοινωνία, δεν δίστασαν να δείξουν τη δύναμη και τη διάθεση καταστολής κάθε υγιούς και αγωνιστικού κυττάρου της κοινωνίας και πρώτα του φοιτητικού κινήματος.

Σήμερα το πρωί, 11/11, 150 περίπου φοιτητές σπάζοντας το lock out είχαν συγκεντρωθεί στον προαύλιο χώρο της ΑΣΟΕΕ για πραγματοποίηση Γ.Σ. Ήταν μια πρώτη αντίδραση στη χθεσινή απαράδεκτη απόφαση της Πρυτανείας, μετά την εκκαθαριστική επιχείρηση της αστυνομίας, να κλείσει τη σχολή ενόψει της γιορτής του Πολυτεχνείου. Οι φοιτητές δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από διμοιρίες των ΜΑΤ που εισέβαλαν στο χώρο κάνοντας εκτεταμένη ρίψη χημικών και χρήση βίας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί φοιτητές, ένας απ΄αυτούς να οδηγηθεί στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένος και να γίνουν προσαγωγές.

Στη συνέχεια οι φοιτητές αποκλείστηκαν για πάνω από δύο ώρες, με τα ΜΑΤ να έχουν παραταχθεί μπροστά τους και μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου και έχοντας αποκλείσει και τους γύρω δρόμους σε μια προσπάθεια να απωθήσουν τις εκατοντάδες αλληλέγγυου κόσμου που συνέρρεαν για συμπαράσταση από τη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση.

Μετά από διαπραγματεύσεις και κάτω από την πίεση του συγκεντρωμένου κόσμου δόθηκε εντολή να απομακρυνθούν τα ΜΑΤ από την πύλη ώστε οι φοιτητές να βγουν με ασφάλεια από το χώρο και να πραγματοποιήσουν πορεία μέχρι το Πολυτεχνείο.

Εκεί αποφασίστηκε παρέμβαση στη ΓΑΔΑ και συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υπεράσπιση του Ασύλου, ενάντια στην καταστολή και την προσπάθεια κατατρομοκράτησης του κινήματος σήμερα στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια όπου οι φοιτητές καλούν σε μαζική συμμετοχή.

ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ
ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ!

Π.Α.ΜΕ: Τα Σωματεία, οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά κέντρα που συμμετείχαν στη σύσκεψη για το ασφαλιστικό στις 11 Νοέμβρη καταγγέλλουμε την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου στην ΑΣΟΕΕ από την Κυβέρνηση της ΝΔ. Καταγγέλλουμε την επέμβαση και καταστολή της αστυνομίας την Δευτέρα 11 Νοέμβρη, εναντίον φοιτητών που αντιδρούσαν στην απόφαση της Συγκλήτου να σφραγίσει το κτίριο μέχρι την 17η Νοέμβρη.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν είναι τυχαία, αλλά πατά στο δόγμα «Νόμος και Τάξη» που επιχειρεί να επιβάλει η ΝΔ εναντίον των λαϊκών, εργατικών και νεολαιίστικων αγώνων. Διακαής τους πόθος να «βάλουν στον γύψο» τους λαϊκούς αγώνες, να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς, να μετατρέψουν τα ΑΕΙ σε Ανώνυμες Εταιρείες, χωρίς ενοχλητικές φωνές και διαμαρτυρίες για δικαιώματα, μισθούς, ζωή.

Η στάση της Συγκλήτου, ουσιαστικά απαγορεύει στους φοιτητές της ΑΣΟΕΕ να πάνε στη σχολή τους, να προχωρήσουν σε μαζικές, συλλογικές διαδικασίες και Γενική Συνέλευση μπροστά στον τριήμερο αγωνιστικό εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αλλά και αγωνιστικών κινητοποιήσεων των φοιτητών ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της Κυβέρνησης.

Η καταστολή και ο αυταρχισμός της ΝΔ, πατάνε στον δρόμο που έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ που ως Κυβέρνηση αντίστοιχα ξυλοφόρτωνε δασκάλους, φοιτητές και διαδηλωτές ενώ προχώρησε σε ευθεία επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες των εργαζομένων, στο δικαίωμα στην απεργία, αλλά και στοχοποίησε ως «παραβατικές» τις αγωνιστικές διαδικασίες των φοιτητών.

Καταδικάζουμε την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου και την καταστολή των φοιτητικών, λαϊκών αγώνων. Απέναντι στον αυταρχισμό και την καταστολή απαντάμε με δυνάμωμα του αγώνα για μόρφωση, δουλειά, ζωή.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταδικάζει την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου στην ΑΣΟΕΕ από την κυβέρνηση της ΝΔ και τις δυνάμεις των ΜΑΤ τη Δευτέρα 11 Νοέμβρη, ενάντια σε φοιτητές που αντέδρασαν στην απόφαση της Συγκλήτου να σφραγιστεί το πανεπιστήμιο μέχρι τις 17 Νοέμβρη.

Η απόφαση της Συγκλήτου να κλείσει το πανεπιστήμιο και να διώξει τους φοιτητές από τα μαθήματά τους δε συνάδει με τη δημοκρατική δυνατότητα των φοιτητών και των συλλόγων τους εκτός από τα μαθήματα τους που χάθηκαν, να κάνουν γενικές συνελεύσεις, εκδηλώσεις και οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα επιθυμούν οι ίδιοι για να τιμήσουν τον εορτασμό από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Η επέμβαση των ΜΑΤ κατ’ εντολή της κυβέρνησης στέλνει σαφές μήνυμα ενάντια σε όσους αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους στη μόρφωση και στη δουλειά. Το δόγμα του «νόμος και τάξη» επιδιώκει να διαμορφώσει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς, στα πανεπιστήμια, στο σχολεία. Πάει παράλληλα με την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση να βάλει τα συνδικάτα στο γύψο με το ηλεκτρονικό φακέλωμα, να περιορίσει το απεργιακό δικαίωμα και τις λαϊκές κινητοποιήσεις.

Απέναντι στον αυταρχισμό και την καταστολή απαντάμε με ενδυνάμωση του αγώνα για μόρφωση, δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια.

H Ε.Γ της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε καταγγέλλει την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου από αστυνομικές δυνάμεις την Δευτέρα 11 Νοέμβρη στην ΑΣΟΕΕ, για να καταστείλουν φοιτητές οι οποίοι αντιδρούσαν στην απαράδεκτη απόφαση της Συγκλήτου για lock out του ιδρύματος μέχρι τις 17 Νοέμβρη.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ πατώντας πάνω στο έδαφος που έστρωσε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που με το νόμο Παρασκευόπουλου στοχοποιούσε ως παραβατικές τις αγωνιστικές διαδικασίες μέσα στις σχολές, προσπαθεί να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου σε μία περίοδο που οι φοιτητές κινητοποιούνται για μόρφωση, δουλειά, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα. Επιδιώκει να φιμώσει κάθε φωνή που εναντιώνεται στη βαρβαρότητα που θέλουν να μας επιβάλλουν. Σε αυτή την κατεύθυνση αξιοποιεί και τη δράση ομάδων που καμία σχέση δεν έχουν με το φοιτητικό κίνημα και τους φοιτητικούς συλλόγους.

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής ρίχνοντας χημικά και «χειροβομβίδες» κρότου λάμψης σε βάρος των διαδηλωτών. Η Ο.Ε.Ν.Γ.Ε από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό των διαδηλωτών και έκανε τηλεφωνική παρέμβαση στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για να επιτραπεί στο ΕΚΑΒ να παραλάβει τους τραυματίες που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι από τις διμοιρίες των ΜΑΤ στο χώρο της σχολής.

Απαιτούμε η Σύγκλητος να πάρει πίσω εδώ και τώρα την απόφαση και να ανοίξει η σχολή και να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες φοιτητές. Στο δόγμα νόμος και τάξη που προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση απαντάμε με το δυνάμωμα των αγώνων μας για μία καλύτερη ζωή, για τη ζωή που μας αξίζει. Δίνουμε το «παρών» στον αγωνιστικό εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Το σωματείο εργαζομένων ΠαΓΝΗ καταγγέλλει την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου στην ΑΣΟΕΕ από την κυβέρνηση. Καταγγέλλουμε την επέμβαση και καταστολή της αστυνομίας την Δευτέρα 11 Νοέμβρη, εναντίον φοιτητών που αντιδρούσαν στην απόφαση της Συγκλήτου να σφραγίσει το κτίριο μέχρι την 17η Νοέμβρη.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν είναι τυχαία, αλλά πατά στο δόγμα "Νόμος και Τάξη" που επιχειρεί να επιβάλει η κυβέρνηση εναντίον των λαϊκών, εργατικών και νεολαιίστικων αγώνων. Διακαής τους πόθος να "βάλουν στον γύψο" τους λαϊκούς αγώνες, να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς, να μετατρέψουν τα ΑΕΙ σε Ανώνυμες Εταιρείες, χωρίς ενοχλητικές φωνές και διαμαρτυρίες για δικαιώματα, μισθούς, ζωή.

Η στάση της Συγκλήτου, ουσιαστικά απαγορεύει στους φοιτητές της ΑΣΟΕΕ να πάνε στη σχολή τους, να προχωρήσουν σε μαζικές, συλλογικές διαδικασίες και Γενική Συνέλευση μπροστά στον τριήμερο αγωνιστικό εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αλλά και αγωνιστικών κινητοποιήσεων των φοιτητών ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης.

Η καταστολή και ο αυταρχισμός της ΝΔ, πατάνε στον δρόμο που έστρωσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις που αντίστοιχα ξυλοφόρτωναν δασκάλους, φοιτητές και διαδηλωτές ενώ προχώρησαν σε ευθεία επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες των εργαζομένων, στο δικαίωμα στην απεργία, αλλά και στοχοποίησαν ως "παραβατικές" τις αγωνιστικές διαδικασίες των φοιτητών.

Καταδικάζουμε την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου και την καταστολή των φοιτητικών, λαϊκών αγώνων.

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση την Τρίτη 12/11 στις 18:00 στα Λιοντάρια που οργανώνουν φοιτητικοί σύλλογοι και συνδικαλιστικά σωματεία.

Απέναντι στον αυταρχισμό και την καταστολή απαντάμε με δυνάμωμα του αγώνα για μόρφωση, δουλειά, ζωή!!!

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τη βίαιη επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίον φοιτητών που βρίσκονταν στην ΑΣΟΕΕ, στην προσπάθεια τους να σπάσουν το lock out που αποφάσισε η σύγκλητος μέχρι τις 17/11, και τη σύλληψη ενός φοιτητή Ιατρικής, ο οποίος μάλιστα ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς.

Η αστυνομική επιχείρηση με χρήση δακρυγόνων και βομβίδων κρότου – λάμψης πραγματοποιήθηκε με σκοπό την προσαγωγή και σύλληψη των φοιτητών που βρίσκονταν μέσα στον Πανεπιστημιακό χώρο.

Η αποφασιστική και μαχητική κινητοποίηση των φοιτητών χθες το μεσημέρι, έσπασε το αντιδραστικό lock out στην ΑΣΟΕΕ και έπληξε καίρια την κυβερνητική επιχείρηση «νόμος και τάξη» στα ΑΕΙ και στην κοινωνία.

Το μαχόμενο φοιτητικό κίνημα έδειξε στην πράξη πως η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και η παραπέρα αναίρεση των δημοκρατικών ελευθεριών, από την κυβέρνηση της ΝΔ (στο δρόμο όλων των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων), μπορεί να ανατραπεί μαζί με το εργατικό-λαϊκό κίνημα.

Η χθεσινή μαχητική κινητοποίηση των φοιτητών/τριών και η αλληλεγγύη που εκδηλώθηκε δείχνει πως η αντεργατική-αντιλαϊκή κλιμάκωσης της επίθεσης για την υλοποίηση των αντιδραστικών αστικών αναδιαρθρώσεων της κυβέρνησης της ΝΔ, και οι μνημονιακές κυβερνήσεις, μπορεί και πρέπει να ανατραπεί με τη δύναμη ενός μαζικού και ανασυγκροτημένου κινήματος.

Απαιτούμε την άρση κάθε δίωξης του αγωνιστή φοιτητή και την απαλλαγή του από κάθε κατηγορία. 

Καλούμε σήμερα σε συγκέντρωση συμπαράστασης στις 11 π.μ. στο κτίριο 16 των δικαστηρίων, όπου θα οδηγηθεί ο φοιτητής στο αυτόφωρο.

Συντονιστικό αναπληρωτών αδιόριστων εκπαιδευτικών:

Χαιρετίζουμε τη σημερινή μαχητική και αποφασιστική κινητοποίηση των φοιτητών και των συλλόγων τους, που έσπασαν το λοκ άουτ της ΑΣΟΕΕ, υπερασπιζόμενοι το άσυλο και τις συλλογικές διαδικασίες, και άνοιξαν τη σχολή προκειμένου να πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη συνέλευσή τους. Έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα αγώνα απέναντι σε όσους πιστεύουν ότι μπορούν να καταστείλουν το φοιτητικό κίνημα και τους αγώνες του. Έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ του δόγματος "νόμος και τάξη" ότι αυτή η γενιά, η νεολαία δεν φιμώνεται, δεν τρομοκρατείται, δεν υποχωρεί! Θα σταθεί απέναντι στις αντιεκπαιδευτικές-αντεργατικές αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, στο δρόμο που άνοιξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλες μνημονιακές κυβερνήσεις.

Απέναντι τους συνάντησαν την βάρβαρη επίθεση της αστυνομίας και των ΜΑΤ. Καταγγέλλουμε την ωμή κρατική καταστολή που με κλομπ, χημικά, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης οι δυνάμεις των ΜΑΤ παραβίασαν το άσυλο, έπνιξαν τον προαύλιο χώρο στα χημικά και όρμησαν στους φοιτητές και τις φοιτήτριες κτυπώντας και τραυματίζοντας τους. Δεν δίστασαν μάλιστα να εμποδίσουν τους γιατρούς και τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ να πλησιάσουν τους τραυματίες ή να τους μεταφέρουν σε νοσοκομεία. Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με χημικά και κλομπ ακόμα και στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί γύρω από την ΑΣΟΕΕ, για να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους φοιτητές.

Καταγγέλλουμε και τη σύλληψη ενός φοιτητή Ιατρικής, ο οποίος μάλιστα ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς την ώρα που τον συλλάμβαναν. Ο νέος αντιμετωπίζει τις ανυπόστατες κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής και της εξύβρισης.

Απαιτούμε την άρση κάθε δίωξης του αγωνιστή φοιτητή και την απαλλαγή του από κάθε κατηγορία. 

Καλούμε αύριο στις 11 π.μ. στο κτίριο 16 δικαστηρίων, όπου θα οδηγηθεί ο φοιτητής στο αυτόφωρο.

Κι όμως όσοι νόμιζαν ότι θα παρακολουθήσουμε βουβά το όργιο καταστολής και τρομοκρατίας που εξαπέλυσε η κυβέρνηση της ΝΔ έκαναν τεράστιο λάθος! Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες αλληλέγγυοι που μαζί με την ανυποχώρητη στάση των φοιτητών υποχρέωσαν τις δυνάμεις καταστολής να αποχωρήσουν από το χώρο! Οι φοιτητές περήφανα, με το κεφάλι ψηλά πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της Αθήνας και συνέλευση του Συντονιστικού των φοιτητικών συλλόγων. Η μεγαλειώδης απογευματινή πορεία στα Προπύλαια ήταν μόνο η αρχή! 

Με τη δύναμη και την ομορφιά της συλλογικότητας και τα μάτια στραμμένα στα ελπιδοφόρα μηνύματα αγώνα που λαμβάνουν χώρα σε όλον τον κόσμο, να στείλουμε μήνυμα ανυπακοής:

Εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία!

Το ΔΣ του συλλόγου ΔΕΠ του Παντείου Πανεπιστημίου καταδικάζει την ωμή αστυνομική βία που εξαπολύθηκε σε βάρος φοιτητών στην ΑΣΟΕΕ (Ο.Π.Α.), η οποία θυμίζει -παραμονές της επετείου εξέγερσης του Πολυτεχνείου- άλλες καταδικασμένες εποχές. Ο αρμόδιος υπουργός και η κυβέρνηση είναι υπόλογοι για την πρωτόγνωρη βία και αυταρχισμό σε βάρος της φοιτητικής κοινότητας και για τις ντροπιαστικές εικόνες των ΜΑΤ μέσα σε πανεπιστημιακούς χώρους.

Συνάμα τα πανεπιστήμια και η πανεπιστημιακή κοινότητα κατασυκοφαντούνται και λοιδορούνται εδώ και καιρό στα συστημικά ΜΜΕ δημιουργώντας έτσι ψευδείς εικόνες γενικευμένης ανομίας για το σύνολο των ελληνικών πανεπιστημίων με στόχο την απαξίωσή τους.

Τα πανεπιστήμια πρέπει να είναι χώροι προαγωγής της επιστήμης και ελεύθερης διακίνησης των ιδεών. Είναι ο φυσικός χώρος των φοιτητών, των πανεπιστημιακών και των εργαζομένων σε αυτά .και αυτοί πρέπει είναι υπεύθυνοι για την εύρυθμη λειτουργία τους.

Καλούμε τη δημοκρατική κοινή γνώμη σε εγρήγορση γι΄ αυτές τις επιθέσεις ενάντια στα πανεπιστήμια. Οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι αγωνίζονται μαζί με τους φοιτητές και όλο το λαό ώστε τα πανεπιστήμια να αποτελέσουν de facto και de jure άσυλο για την επιστήμη, τις ιδέες και τη δημοκρατία και η τριτοβάθμια εκπαίδευση να παραμείνει πραγματικά δημόσια και δωρεάν, ενάντια στους νόμους που απεργάζεται η παρούσα κυβέρνηση.

Απαιτούμε την τιμωρία των αστυνομικών ενόχων άσκησης παράνομης βίας και την παύση κάθε δίωξης εναντίον των φοιτητών.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΑΕΙ :Τη Δευτέρα 11 Νοέμβρη αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλλαν στο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), καταπατώντας κάθε έννοια πανεπιστημιακού ασύλου, για να καταστείλουν φοιτητές που αντιδρούσαν στο απαράδεκτο «λοκ άουτ», το οποίο αποφάσισε χτες η Σύγκλητος του ΟΠΑ (πρώην ΑΣΟΕΕ) έως τις 17 Νοέμβρη.

Καταγγέλλουμε αυτή την εξέλιξη, η οποία έρχεται μέσα σε μια περίοδο που οι φοιτητές βρίσκονται σε αναβρασμό, που κινητοποιούνται μαζικά, μέσα από τα συλλογικά τους όργανα, ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Δεν είναι ξεκομμένη από την συνολικότερη προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να σιγάσει με κάθε τρόπο, κάθε φωνή που εναντιώνεται στην αντιλαϊκή πολιτική.

Η κυβέρνηση της ΝΔ προχώρησε το προηγούμενο διάστημα στην κατάργηση του ασύλου, αλλά και σε απαράδεκτες νομοθετικές ρυθμίσεις ενάντια στο δικαίωμα των εργαζομένων ν’ αγωνίζονται για όσα αφορούν τη ζωή και τη δουλειά τους. Αξιοποίησε το έδαφος που έστρωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία άνοιξε το δρόμο με τις αλλαγές και στο άσυλο, με το "πόρισμα Παρασκευόπουλου", το οποίο στοχοποιούσε ως παραβατικές τις αγωνιστικές διαδικασίες μέσα στις σχολές, με τα νομοθετήματα για το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία.

Καμία ανοχή στην καταστολή! Δε θα δεχτούμε το κλίμα νεκροταφείου που προσπαθούν να επιβάλλουν στα ιδρύματα και συνολικά στους χώρους δουλειάς.

Η καλύτερη απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και στην καταστολή είναι η ακόμα πιο μαζική συμμετοχή στις αγωνιστικές διαδικασίες, διεκδικώντας τα δικαιώματά μας σε δουλειά και ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου