Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Σάββατο 16 Μαΐου 2020

ΣΒΕΟΔ: Όχι στην ανάκληση της εγκυκλίου «Οδηγίες εφαρμογής του άρθρου 56 του ν.4611/2019»

Συνάδελφοι… Τον Μάη του 2019 ψηφίστηκε ο νόμος 4611/2019 που προβλέπει επίδομα χρήσης και συντήρησης τουλάχιστον 15% του βασικού μισθού (97,5 ευρώ για 5νθημερο/8ωρο) για τα έξοδα χρήσης και συντήρησης όσων εργάζονται με ιδιόκτητο δίκυκλο.

Συμπληρωματικά την 1η Ιούλη του 2019 εκδόθηκε η εγκύκλιος με θέμα «οδηγίες εφαρμογής του άρθρου 56 του ν.4611/2019 (ΦΕΚ 73Α). Η εγκύκλιος διευκρινίζει πως το εν λόγω επίδομα, δεν συμπεριλαμβάνει τα έξοδα κίνησης (Βενζίνες) που σημαίνει πως πρέπει να καταβάλλονται ξεχωριστά. Την εγκύκλιο μπορεί να την βρει και να την διαβάσει ο κάθε συνάδελφος/ισσα στο διαδικτυακό τόπο του σωματείο.

Στην Διαύγεια, το διαδικτυακό τόπο της κάθε κυβέρνησης, η εγκύκλιος της 1ης Ιούλη 2019 είναι υπό ανάκληση, χωρίς να έχει ενημερωθεί το σωματείο μας και χωρίς να γνωρίζουμε τους λόγους της ανάκλησης. Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, το σωματείο μας ΣΒΕΟΔ αποφάσισε να καταθέσει αίτημα για συνάντηση με το υπουργείο. Την Τετάρτη 4 Μάρτη 2020 καταθέσαμε υπόμνημα στο υπουργείο ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό, για να υπερασπιστούμε το ορθολογικό και δίκαιο σκεπτικό της εγκυκλίου, που μεταξύ των άλλων διαχωρίζει τα έξοδα χρήσης και συντήρησης από τα έξοδα κίνησης.

Το υπόμνημα υπάρχει μέσα στο σάιτ του σωματείου, για να ξέρει ο κάθε συνάδελφος τι κάνει το σωματείο για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά μας. Μέσα από το σάιτ και την εφημερίδα, θα συνεχίσουμε να δημοσιοποιούμε τις κινήσεις μας και να ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους.

Συνάδελφοι, προχωράμε υπερασπιζόμενοι τις κατακτήσεις μας και διευρύνουμε το πεδίο των διεκδικήσεων. Να μην αφήσουμε να μας πάρουν πίσω ότι με κόπο και αγώνες κατακτήσαμε. Tα σημαντικά βήματα που έγιναν για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας του επαγγέλματος με το ν.4611/2019, πρέπει να συνεχίσουν προς τα μπροστά.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Συμμετοχή και οργάνωση στο σωματείο
Αλληλεγγύη, συναδελφικότητα, αξιοπρέπεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου