Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Σύσκεψη Πραγματοποίησαν Τα Ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ

Σύσκεψη πραγματοποίησαν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας στα πλαίσια της πανδημίας, στην οποία με την συμμετοχή των ναυτεργατών αναδείχτηκαν τα οξυμμένα προβλήματα από την αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, που διαμορφώνονται στη ζωή, την υγεία και τα εργασιακά δικαιώματα.
Εφοπλιστές – κυβέρνηση της ΝΔ με το βλέμμα στραμμένο στην ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ, προετοιμάζουν παραπέρα ανατροπές σε ΣΣΕ, στις εργασιακές σχέσεις, τη κοινωνική ασφάλιση, τις οργανικές συνθέσεις, τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας, της συνδικαλιστικής δράσης των ναυτεργατών στα καράβια.

Θα επιταχύνουν την περίοδο του καλοκαιριού τα αντεργατικά τους μέτρα εκμεταλλευόμενοι και την πανδημία. Θα καλλιεργήσουν συγχίσεις και αυταπάτες για άλλη μια φορά όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ.ά., για να βάλουν οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι πλάτη στην ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας.

Στη σύσκεψη έγινε επίσης αναφορά ότι η πλειοψηφία των ναυτεργατών δεν δικαιούται ούτε τα ψίχουλα της επιδότησης των 800 ευρώ, που είναι για 45 μέρες, ενώ σε κανέναν ναυτεργάτη δεν έχει δοθεί μέχρι σήμερα. Ακόμα και το εξευτελιστικό επίδομα ανεργίας των 350 ευρώ είναι με προϋποθέσεις και ελάχιστοι το δικαιούνται.

Στυλοβάτες στα σχέδια εφοπλιστών – κυβέρνησης αποτελεί ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός της ΠΝΟ, που από τον Δεκέμβρη ξιφουλκούν ποιος θα είναι ο «χαλίφης στη θέση του χαλίφη» για την καρέκλα του Γ.Γ, που διεκδικούν οι εργατοπατέρες, Γ.Χαλάς Γ.Γ ΠΝΟ, οι πρόεδροι της ΠΕΠΕΝ Ε.Τσικαλάκης, των Θαλαμηπόλων Ε.Σαριδάκης, των Οικονομικών Ε.Πατρώνης και άλλα 6 σωματεία – σφραγίδες, από κοντά και ο λαγός των εφοπλιστών πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ Α. Νταλακογεώργος.

ΚΑΝΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

Καλούμε τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων, να οργανώσουμε την αντίσταση μας μέσα και έξω από τα καράβια, να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη και την δράση για το σύνολο των οξυμμένων προβλημάτων μας.

Καλούμε τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων, να συμμετέχουν στις παρεμβάσεις διαμαρτυρίας την Παρασκευή 15 Μάη στις 11π.μ στο υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5, Σύνταγμα) και την Τετάρτη 20 Μάη στις 11π.μ στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου