Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Συντονισμός Ενάντια στα Κλεισίματα και τις Διαθεσιμότητες: Πανελλαδική Συνέλευση την 1η Νοέμβρη

Ξεκινούν οι προετοιμασίες για την αγωνιστική απόκρουση των επιθέσεων του νέου μνημονίου από μια σειρά κομμάτια του εργατικού κινήματος, ενώ σημαντικό χώρο στην ατζέντα τους καταλαμβάνει η προσπάθεια για εμπλοκή των εργατικών συνδικάτων στην εκστρατεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Αυτά αναμένεται να είναι και τα ζητήματα που θα συζητηθούν στην πανελλαδική συνέλευση του Συντονισμού Ενάντια στα Κλεισίματα και τις Διαθεσιμότητες, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Νοέμβρη. 

Σύσκεψη για την προετοιμασία της πανελλαδικής συνέλευσης αλλά και των απαραίτητων αγωνιστικών βημάτων μέχρι τότε, θα λάβει χώρα αυτή την Παρασκευή 2/10, στις 6μμ, στο ΕΚΑ. 

Ο Συντονισμός Ενάντια στα Κλεισίματα και τις Διαθεσιμότητες, ξεκίνησε τη δράση του από την επόμενη της εισβολής των ΜΑΤ στην ΕΡΤ, τον Νοέμβρη του 2013 και με μπροστάρηδες εκείνη την περίοδο, τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και τους απεργούς διοικητικούς των πανεπιστημίων, συσπείρωσε ένα ευρύ φάσμα μαχόμενων κλάδων, αγωνιστών συνδικαλιστών κι ακτιβιστών εργαζομένων που αναγνώριζαν την ανάγκη για κοινή απεργιακή δράση. Από τότε ο Συντονισμός έμελλε να αναλάβει κρίσιμες πρωτοβουλίες που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο τόσο στην ανατροπή των Σαμαροβενιζέλων, όσο και στη συνέχιση των εργατικών κινητοποιήσεων από την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ τον Γενάρη μέχρι και σήμερα.

Ο ρόλος του Συντονισμού αυτή τη στιγμή αναβαθμίζεται. Αυτή η κυβέρνηση άμεσα φέρνει νέο προϋπολογισμό περικοπών, εφαρμοστικούς νόμους για τα μνημόνια, ιδιωτικοποιήσεις, τσεκούρι σε μισθούς και συντάξεις.

Απεργιακός φραγμός

Τα συνδικάτα καλούνται να βάλουν απεργιακό φραγμό σε όλα αυτά και να διεκδικήσουν προσλήψεις και χρηματοδότηση για τις ανάγκες των εργαζομένων. Ταυτόχρονα με το μεγαλύτερο κύμα προσφύγων των τελευταίων δεκαετιών σε εξέλιξη, παραμένει η μάχη για άνοιγμα όλων των δομών προκειμένου ο κόσμος που έρχεται από την άλλη πλευρά του Αιγαίου, να έχει πρόσβαση σε Υγεία και Παιδεία, να έχει μέρος να μείνει, μέσα να μετακινηθεί, νομιμοποίηση.

Τα πιο μαχητικά κομμάτια εργαζομένων σε κάθε χώρο καλούνται να οργανώσουν αυτή τη διαδικασία και μαζί με το Συντονισμό έχουν κινηθεί ήδη πολλά από αυτά. Την 1η Νοέμβρη θα είναι στην πανελλαδική συνέλευση του Συντονισμού, για να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους.
Η απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ στις 27 Αυγούστου για “κήρυξη απεργιακής κινητοποίησης, μετά το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης και τις προγραμματικές δηλώσεις με επιδίωξη να λάβει ευρύτερα πανεργατικά-παλλαϊκά χαρακτηριστικά” εκκρεμεί και θα χρειαστεί πίεση κι οργάνωση από τα κάτω για να εκπληρωθεί και να κλιμακωθεί.

Ήδη εργαζόμενες κι εργαζόμενοι που συσπειρώνονται σε συλλογικότητες της αντικαπιταλιστικής αριστεράς όπως το “Νυστέρι” στην Υγεία και “η Τάξη μας” στην Παιδεία, έχουν μπει στην προσπάθεια για να πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις σε χώρους δουλειάς, ενώ ξεκινημένη είναι και η έκδοση νέων τευχών για τα ομώνυμα έντυπα. Το ίδιο ισχύει και για την εφημερίδα των αντικαπιταλιστών εργαζομένων στα ΜΜΕ, τους Financial Crimes.

Το Συντονιστικό των Νοσοκομείων οργανώνει σύσκεψη για την οργάνωση της δράσης των υγειονομικών, τη Δευτέρα 5/10, στις 6:30μμ στο Νοσ. Αγ.Σάββα και οι Παρεμβάσεις, το αγωνιστικό δίκτυο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη την Τρίτη 6/10 το απόγευμα στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ.

Σύσκεψη εκπαιδευτικών της «Τάξης μας»

Σύσκεψη εκπαιδευτικών της «Τάξης μας», του δικτύου που συμμετέχει στις Παρεμβάσεις, έγινε την Δευτέρα 28 Σεπτέμβρη. Κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν οι αναγκαίες πρωτοβουλίες που χρειάζεται να παρθούν για να οργανωθεί η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και η αντίσταση απέναντι στα μέτρα του 3ου Μνημονίου.

Όσον αφορά τους πρόσφυγες αποφασίστηκε ότι οι εκπαιδευτικοί της «Τάξης μας» ξεκινούν καμπάνια στήριξης. Θα προτείνουν σε κάθε ΕΛΜΕ και Διδασκαλικό Σύλλογο να συντονίσει τα σχολεία που καλύπτει ώστε να μαζευτούν τρόφιμα και ρούχα, αλλά και να γίνουν πολιτικές δράσεις που να ανοίγουν το ζήτημα. Επίσης, θα προτείνουν σε όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στην Διεθνή Αντιφασιστική Συνάντηση της ΚΕΕΡΦΑ στις 10-11 Οκτώβρη στο γήπεδο του Ρουφ.

Στη σύσκεψη έγινε γνωστό ότι ήδη ο Σύλλογος Δασκάλων «Αριστοτέλης» καλεί σε σύσκεψη συντονισμού σωματεία και συλλογικότητες πάνω στο προσφυγικό ζήτημα τη Δευτέρα 5/10.

Επίσης, η «Τάξη μας» τις αμέσως επόμενες μέρες θα οργανώσει περιοδείες στα σχολεία έτσι ώστε να πιέσει να γίνει άμεσα κύκλος Γενικών Συνελεύσεων. Να δυναμώσει η απαίτηση η ΑΔΕΔΥ να προσδιορίσει την απεργία που είχε αποφασίσει πριν από τις εκλογές και οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες να βγάλουν συγκεκριμένο απεργιακό πρόγραμμα ενάντια στη διάλυση της Παιδείας και τις τρομερές ελλείψεις εκπαιδευτικών.

Τέλος, αποφασίστηκε η κυκλοφορία του νέου φύλλου της εφημερίδας της «Τάξης μας». Στο νέο φύλλο θα υπάρχει αφιέρωμα στις μάχες απέναντι στο ρατσισμό και το φασισμό, άρθρο για τα εκπαιδευτικά κενά και τους διορισμούς που χρειάζονται, για το ζήτημα που άνοιξε όσον αφορά το μάθημα των Θρησκευτικών, για τη μάχη ενάντια στο 3ο Μνημόνιο και για την συνέλευση του Συντονισμού ενάντια στα Κλεισίματα και τις Διαθεσιμότητες την 1η Νοέμβρη. 

Πηγή : ergatiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου