Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ Σε πρόγραμμα δράσης κατέληξε η μαζική σύσκεψη στη Λάρισα

Αμεσα ξεκινούν πολύμορφες αγωνιστικές αγροτικές κινητοποιήσεις σε τοπικό επίπεδο, που θα συντονιστούν πανελλαδικά στα τέλη Νοέμβρη - αρχές Δεκέμβρη.

Στην απόφαση αυτή κατέληξε η σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, που έγινε την περασμένη Κυριακή στη Λάρισα. Η μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου ΜΕΤΡΟΠΟΛ της Λάρισας, όπου πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη, γέμισε ασφυκτικά, καθώς συμμετείχαν πάνω από 250 εκπρόσωποι Ομοσπονδιών, Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων, Αλιέων, Επιτροπών Αγώνα και Μπλόκων και άλλοι αγρότες από 37 νομούς της χώρας, από τον Εβρο ως την Κρήτη.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες βγαίνουν στους δρόμους για ν' αντικρούσουν τη νέα σφοδρή επίθεση που εξαπολύουν εναντίον τους η ΕΕ και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τα αντιαγροτικά μέτρα που περιλαμβάνονται στη νέα ΚΑΠ και στο τρίτο μνημόνιο.

Σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν, Αγροτικοί και Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες, Επιτροπές Αγώνα και Επιτροπές Μπλόκων, σε όλες τις αγροτικές περιοχές της χώρας, θα οργανώσουν απ' αυτή τη βδομάδα περιοδείες, συσκέψεις, ενημερωτικές συγκεντρώσεις στα χωριά, που θα καταλήγουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, σε επαρχιακό, νομαρχιακό και περιφερειακό επίπεδο.

Ηδη η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας έχει πάρει απόφαση για την πραγματοποίηση πανκαρδιτσιώτικου - παναγροτικού συλλαλητηρίου, με τρακτέρ, στην πόλη της Καρδίτσας, στα τέλη Οκτώβρη - αρχές Νοέμβρη. Για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου θα γίνει συζήτηση και θα ληφθούν αποφάσεις στη σύσκεψη Αγροτικών Συλλόγων του νομού, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη, στις 7 μ.μ., στον Παλαμά. Απόφαση για ανάλογο συλλαλητήριο στον Τύρναβο της Λάρισας αναμένεται να ληφθεί στη σύσκεψη που οργανώνει ο τοπικός Αγροτικός Σύλλογος, μεθαύριο Πέμπτη.

Στα τέλη Νοέμβρη - αρχές Δεκέμβρη, σενέα σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων θα γίνει εκτίμηση των αποτελεσμάτων αυτής της αγωνιστικής δράσης σ' όλη τη χώρα και θα ληφθεί απόφαση για κλιμάκωση του αγώνα, με πανελλαδικό συντονισμό και με μορφές πάλης που θα εκτιμηθούν ως οι πιο αποτελεσματικές στη συγκεκριμένη συγκυρία.


«Μνημόνιο των μνημονίων» η ΚΑΠ

Το άνοιγμα της σύσκεψης την Κυριακή έγινε από τον Ρ. Μαρούδα, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, προέδρου της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, που καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, επισημαίνοντας ότι η πολύ μεγάλη συμμετοχή δείχνει και το μέγεθος των αγροτικών προβλημάτων και τις αγωνιστικές διαθέσεις που επικρατούν στους αγρότες όλης της χώρας.

Μιλώντας εισηγητικά στη σύσκεψη, ο Β. Μπούτας, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, τόνισε ότι η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων εκφράζει και εκπροσωπεί τα συμφέροντα των μικρομεσαίων αγροτών κι ο αγώνας στον οποίο καλεί, αφορά στη δική τους επιβίωση και προοπτική.

Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι το οργανωμένο αγροτικό κίνημα δεν πρόκειται να επιτρέψει στους εκπροσώπους του αγροτοσυνδικαλισμού, που υπηρετεί και προβάλλει τα συμφέροντα και τα αιτήματα λίγων μεγαλοαγροτών - μεγαλοεπιχειρηματιών, να αποπροσανατολίσουν και να υπονομεύσουν τον αγώνα.

«Παλεύουμε», είπε χαρακτηριστικά, «κυριολεκτικά για την επιβίωση, για να μην πεταχτούμε στον Καιάδα του ξεκληρίσματος, να μην πάμε στο καζάνι του παπά, να μην πέσουμε στα νύχια της Φωτίου. Η κυβέρνηση, τα κόμματα που ψήφισαν το μνημόνιο και υποστηρίζουν την ΚΑΠ της ΕΕ, τα ΜΜΕ που εκφράζουν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, επιχειρούν να βάλουν εμπόδια στις κινητοποιήσεις μας, ενώ κάποιοι θέλουν να τρυπώσουν με λίγα τρακτέρ στα μπλόκα για να παίξουν το γνωστό ρόλο τους».

Χαρακτήρισε την ΚΑΠ ως «το μνημόνιο των μνημονίων», υπογραμμίζοντας ότι η πάλη για την ικανοποίηση των άμεσων και ζωτικών αιτημάτων χρειάζεται να συνδέεται με τον αγώνα για την ανατροπή της αντιαγροτικής - αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης και με την προοπτική μιας διαφορετικής αγροτικής ανάπτυξης στη χώρα μας, προς όφελος του ελληνικού λαού. Τόνισε, τέλος, την ανάγκη της σταθερής και ισχυρής συμμαχίας της μικρομεσαίας αγροτιάς με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα του χωριού και της πόλης.

Πλούσιος και γόνιμος ήταν ο διάλογος που αναπτύχθηκε, με πολλούς από τους συμμετέχοντες να παίρνουν το λόγο, για να μεταφέρουν την αγωνιστική πείρα από τις περιοχές τους.

Μίλησαν οι Τασ. Σαρκομαζίδης (Ροδόπη), Ν. Χρυσάφης (Θάσος), Π. Μελιζάκης (Καβάλα), Στ. Ιωαννίδης και Β. Γραμματικόπουλος (Δράμα), Χρ. Κάμτσης (Πέλλα), Γ. Βαβάτσης (Ημαθία), Μπ. Τοπαλίδης (Κοζάνη), Βαγ. Πέτσης (Αρτα), Σπ. Κοτοπούλης (Αιτωλοακαρνανία), Β. Αρμενιάκος(Κέρκυρα), Κ. Τζέλλας (Καρδίτσα), Στ. Τσικριτζής, Γ. Αποστόλου, Χαρ. Αρχοντής (Λάρισα), Βάιος Κομνηνός (Μαγνησία), Γ. Βάγγος (Βοιωτία), Ν. Αγγέλου (Αργολίδα), Χρ. Γιαννόπουλος (Ηλεία), Β. Βουρλίδης (Λακωνία) καιΜαν. Σταυριανουδάκης (Χανιά).

Ο κοινός αντίπαλος έχει πολλά κεφάλια
Χαιρετισμό στη σύσκεψη απηύθυνε ο Τ. Τσιαπλές, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Αφού κάλεσε τους αγρότες να πάρουν μέρος στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 21 και 22 Οκτώβρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 12 Νοέμβρη, ανάμεσα στα άλλα, σημείωσε:

«Η άγρια επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - μεγάλου κεφαλαίου στρέφεται εναντίον όλων μας, εργατών, αγροτών, ΕΒΕ, των γυναικών και των παιδιών μας. Επομένως, ο αγώνας πρέπει να είναι κοινός. Αλλιώς δεν μπορεί κανείς μεμονωμένος κλάδος, κοινωνικό στρώμα να νικήσει τον κοινό αντίπαλό μας, που έχει πολλά κεφάλια. Τώρα πρέπει να συντονίσουμε καλύτερα τους αγώνες μας, να φτιάξουμε τη συμμαχία εργατών - μικρομεσαίων αγροτών και ΕΒΕ, για να νικήσουμε».

Πηγή : rizospastis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου