Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Διαμαρτυρία Για Την Κατάργηση Των ΒΑΕ Στους Δήμους

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, την Τρίτη 13 Οκτώβρη, στις 2 μ.μ., ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης για κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών στον κλάδο, οργανώνει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

Οπως αποκαλύφτηκε από το ξενόγλωσσο κείμενο με τα προαπαιτούμενα του τρίτου μνημονίου, η κυβέρνηση σκοπεύει να καταργήσει τα Βαρέα στους εργαζόμενους των δήμων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι στην αποκομιδή, στη διαλογή, στην επισκευή και τη συντήρηση των μέσων καθαριότητας, θα υποχρεωθούν στο εξής να δουλεύουν εννιά τουλάχιστον περισσότερα χρόνια για να πάρουν σύνταξη. Ταυτόχρονα, δρομολογείται και η κατάργηση του επιδόματος των 150 ευρώ.

Το Συνδικάτο καλεί να υπάρξει οργανωμένη απάντηση απ' όλους τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, συνολικά στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης. Σ' αυτή την κατεύθυνση, σε συνεδρίαση της Κεντρικής Διοίκησης αποφασίστηκε η συμμετοχή στο συλλαλητήριο που καλεί το ΠΑΜΕ στις 22/10, απεργιακή απάντηση στα μέτρα της κυβέρνησης στις 12/11, διοργάνωση συνδικαλιστικής σύσκεψης στις 15/10 (5 μ.μ. Αίθουσα Λογιστών) και Γενική Συνέλευση στις 19/10 (6 μ.μ., Αίθουσα των Οικοδόμων).


Συμπαράσταση από τους κομμουνιστές δημάρχους

Την κατάργηση των ΒΑΕ στον κλάδο καθαριότητας των δήμων καταγγέλλουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι πέντε δήμαρχοι εκλεγμένοι με το ΚΚΕ, Πάτρας Κ. Πελετίδης, Ικαρίας Στ. Σταμούλος, Καισαριανής Ηλ. Σταμέλος, ΠετρούποληςΒ. Σίμος και Χαϊδαρίου Μ. Σελέκος. Μεταξύ άλλων σημειώνουν:

«Οι εργαζόμενοι που σηκώνουν το βάρος της καθαριότητας και της αποκομιδής των απορριμμάτων, των νεκροταφείων, με σκληρούς και μακροχρόνιους αγώνες τους, είχαν καταφέρει να βγαίνουν στη σύνταξη πριν αφήσουν και την ψυχή τους στη δουλειά. Τα δομημένα εργατικά δικαιώματά τους είναι εμπόδιο για την εφόρμηση του ιδιωτικού κεφαλαίου σε αυτούς τους κρίσιμους για τις λαϊκές ανάγκες τομείς!

Σήμερα, επιβαρύνοντας κατ' αποκλειστικότητα τους δημότες, όλοι γνωρίζουμε ότι με δυσκολία καταφέρνουν οι δήμοι να κρατήσουν σε λειτουργία αυτούς τους τομείς! Καραδοκούν οι μεγαλοεργολάβοι. Η κυβέρνηση "της Αριστεράς" έρχεται να κάνει και εδώ την τελική, την πιο βρώμικη δουλειά. Αυτή που δεν τόλμησαν οι προηγούμενες. Ξηλώνει τα τελευταία εμπόδια. Τα εργατικά δικαιώματα, την κατάκτηση των ΒΑΕ στον κλάδο της καθαριότητας! Θα επακολουθήσει νέο κύμα ιδιωτικοποιήσεων και φοροεπιδρομής στο λαό, μέσω και των δήμων.

Καλούμε τους εργάτες και τις εργάτριες του κλάδου της καθαριότητας, όλους τους εργατοϋπαλλήλους των δήμων, μόνιμους και συμβασιούχους, τα συνδικάτα τους, να αντιπαλέψουν τη νέα αντιλαϊκή καταιγίδα στο σύνολό της.

Εμείς οι κομμουνιστές δήμαρχοι, οι δημοτικοί, περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ, όπως οφείλουμε απέναντι στην τάξη μας και στο λαό μας, θα καταθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις και δυνατότητες στην προετοιμασία της εργατικής - λαϊκής αντεπίθεσης. Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική μπορεί να ανατραπεί με έναν ενωμένο και αποφασισμένο λαό».

Πηγή : rizospastis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου