Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

ΝΑ ΠΑΥΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΗΣ 6ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2009! ΝΑ ΑΘΩΩΘΕΙ Ο KΥΡΙΑΚΟΣ MΟΥΤΙΔΗΣ.

Η δικη αναβλήθηκε για τις 12 Νοεμβρίου. Στις 9πμ στο Εφετείο, (Αλεξάνδρας και Λουκάρεως, 4ος όροφος)

Ο σ. Κυριάκος Μουτίδης, δικάζεται στο Εφετείο, (Αλεξάνδρας και Λουκάρεως, 4ος όροφος), την Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου, με κακουργηματικές κατηγορίες, χωρίς ακόμη να έχει ληφθεί υπόψη από τις διωκτικές αρχές η κατάργηση του κουκουλονόμου.

Το «κακούργημα» του σ. Kυριάκου είναι ότι στις 6 Δεκέμβρη 2009, ένα χρόνο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, συμμετείχε στη μαζική διαδήλωση μνήμης και αγώνα στο κέντρο της Αθήνας. Τότε, μια μαζική διαδήλωση 40.000 ανθρώπων, δέχθηκε την βάρβαρη επίθεση της αστυνομίας, που για πρώτη φορά δοκίμαζε την επιχειρησιακή ικανότητα της νεοδημιουργημένης ομάδας ΔEΛTΑ κατά πλήθους και χρησιμοποιούσε τις μηχανές σαν κατασταλτικό, δολοφονικό όπλο εναντίον διαδηλωτών.

 Ήταν η εφαρμογή της αντιεξεγερτικής στρατηγικής του αστικού κράτους, αρχικά με τον Mαρκογιαννάκη και μετά εκλογές τον Οκτώβρη 2009 από τον Xρυσοχοΐδη του ΠΑΣOK. Από την απρόκλητη επίθεση με μηχανές, στην πλατεία Συντάγματος, τραυματίστηκε βαριά η συντρόφισσα Αγγελική Kουτσουμπού, ιστορικό στέλεχος του ΕΕΚ και του αντιδικτατορικού αγώνα και δεκάδες άλλοι σύντροφοι.

O σ. K. Mουτίδης δικάζεται γιατί υπεράσπισε το μπλοκ του EEK από την βάρβαρη επίθεση και επέμεινε στο δικαίωμα της διαδήλωσης και διατήρησης του μπλοκ του ΕΕΚ στο δρόμο. Συνελήφθη και χτυπήθηκε από τους μαινόμενους αστυνομικούς της ΔEΛTΑ και με άλλους πολλούς συντρόφους παραπέμφθηκε να δικαστεί. Εκτός του σ. Κυριάκου και άλλοι σύντροφοι σέρνονται στα δικαστήρια ενώ ο σ. Nίκος Kοντόπουλος με μια σκανδαλώδη δικαστική διαδικασία καταδικάστηκε πρόσφατα σε 11 μήνες φυλάκιση και σε χρηματικό πρόστιμο 300 ευρώ.

Όμως, σε τούτη την γερασμένη αστική δημοκρατία, σε τούτο το κράτος «έκτακτης ανάγκης» που συγκαλύπτει τις ανομίες, τις αδικίες και υπηρετεί την επιβολή της “τάξης” για να επιβάλλονται τα μέτρα των Μνημονιων, ο αστυνομικός της ομάδας ΔEΛTΑ Θεμιστοκλής Ποιμενίδης, που παρ’ ολίγον να δολοφονήσει την σ. Αγγελική Kουτσουμπού, με τη μηχανή του δικάστηκε για τροχαίο και καταδικάστηκε μόνο σε 1 χρόνο φυλάκισης με τριετή αναστολή. Ενώ ο συνεπιβάτης της μηχανής αστυνομικός, που με το γκλοπ άφησε μισοπαράλυτο το χέρι του γιατρού σ. Δημήτρη Γεωργίου, που προσπαθούσε να δώσει τις πρώτες βοήθειες στην Aγγελική ακόμη δεν δικάστηκε.

Κανείς από αυτούς που αιματοκύλησαν τη διαδήλωση της 6ης Δεκέμβρη 2009 στην πλατεία Συντάγματος δεν παραπέμφθηκε. Σε ένα ρεσιτάλ συγκάλυψης των ευθυνών και διαφύλαξης της ατιμωρησίας των αστυνομικών οργάνων ακόμη κι όταν ενέχονται σε εγκληματικές πράξεις, η τότε κυβέρνηση Παπανδρέου με τον βραβευμένο από το FBI υπουργό-Προστάτη Xρυσοχοΐδη και ηχείο τον τότε εκπρόσωπο τύπου Πεταλωτή γνωμάτευσαν και έβγαλαν και δικαστικές αποφάσεις πριν από οποιαδήποτε έρευνα ή απόφαση δικαστηρίου αθωώντοντας τους επίδοξους δολοφόνους της ομάδας ΔΕΛΤΑ.

  • Αλληλεγγύη στον σ. Kυριάκο Mουτίδη.
  • Οι δίκες των αγωνιστών να γίνουν του κράτους καταδίκες.
  • Να παύσουν οι διώξεις των συλληφθέντων της 6ης Δεκέμβρη 2009! Να αθωωθεί ο Kυριάκος Mουτίδης.
  • Να καταδικαστούν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της δολοφονικής επίθεσης κατά της σ. Αγγελικής Κουτσουμπού!

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου