Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Πρακτορεία Τύπου : 24ωρη Απεργία Από Το Απόγευμα Της Τετάρτης Αποφάσισαν Οι Εργαζόμενοι

Να διεκδικήσουν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να εξασφαλίζει τα δικαιώματά τους, με 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, αποφάσισαν ομόφωνα οι εργαζόμενοι στα Πρακτορεία Τύπου σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή το πρωί. Η απεργία θα ξεκινήσει στις 5 μ.μ. την Τετάρτη και θα ολοκληρωθεί την ίδια ώρα το απόγευμα της Πέμπτης.

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος του σωματείου, Παναγιώτης Κατάρας, υπενθύμισε τη μάχη της 4ωρης στάσης εργασίας που έδωσαν οι εργαζόμενοι πριν λίγες μέρες αλλά και την άμεση αντίδραση στην προσπάθεια του πρακτορείου «Ευρώπη» να απολύσει τρεις εργαζόμενους. Τόνισε πως ο στόχος των κινητοποιήσεων είναι η όλο και πιο μεγάλη συσπείρωση των εργαζομένων στα πρακτορεία «Άργος» και «Ευρώπη», καθώς και στο τυπογραφείο της «Ίριδας» ώστε να υπογραφεί ΣΣΕ που να προβλέπει τουλάχιστον ό,τι και η προηγούμενη.

Στη συνέλευση παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Τύπου - Χάρτου. Ο Λεωνίδας Σακκάς, πρόεδρος της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων και γραμματέας της Ομοσπονδίας, στο χαιρετισμό του διαβεβαίωσε πως η αλληλεγγύη της Ομοσπονδίας και του σωματείου των λιθογράφων είναι δεδομένη και θα εκφραστεί και στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας.

Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου