Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ Ν. ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ!

Ευελπίδων, κτίριο 2, αίθουσα 3, Δευτέρα 28/9

Σε δύο μήνες κλείνουν έξι χρόνια από την μαζική διαδήλωση της πρώτης επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου και της εξέγερσης του 2008, όταν το μπλοκ του ΕΕΚ στο Σύνταγμα, δέχτηκε την σφοδρή κατασταλτική επίθεση από τις νεοσύστατες τότε ομάδες ΔΕΛΤΑ.

Με μία παρ’ ολίγον νεκρή, την σ. Αγγελική Κουτσουμπού, με πολλούς άλλους τραυματίες αλλά και συλληφθέντες συντρόφους, που προσπάθησαν να προστατεύσουν το μπλοκ και τα θύματα της επίθεσης, το γεγονός έχει καταγραφεί ως σταθμός στην αντιεξεγερτική δράση του κράτους σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενορχηστρωμένη από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Χρυσοχοΐδη και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Και μπορεί ο ΔΕΛΤΑς δράστης της παρ' ολίγον δολοφονίας της σ. Αγγελικής να έπεσε στα μαλακά, για το… «τροχαίο» που προκάλεσε, αλλά οι σύντροφοι και θύματα της επίθεσης, σέρνονται ακόμη στα αστικά δικαστήρια.

Ένας από αυτούς, ο σ. Νίκος Κοντόπουλος, δικάζεται την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου. Αν και αρχικά είχε φορτωθεί με κακουργηματικές κατηγορίες, η κατάργηση του κουκουλονόμου τροποποιεί την δίωξη του σε πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Κανένας εφησυχασμός, όμως, δεν χωρά, για τις προθέσεις του κράτους, που είτε με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, είτε με δεξιά, είτε με «αριστερή» κυβέρνηση, έχει δείξει τις προθέσεις του απέναντι στους αγωνιστές του κινήματος. Ιδιαίτερα τώρα, που έχει μπροστά του ένα ταξικό πόλεμο για την εφαρμογή του τρίτου επαχθούς μνημονίου.

Γι’ αυτό λοιπόν, όλοι και όλες, την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, στις 9 το πρωί, θα σταθούμε δίπλα στον σύντροφο Νίκο Κοντόπουλο, στα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων, κτίριο 2, αίθουσα 3.

Κανένας μόνος του απέναντι στις κρατικές διώξεις! Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές! Αθώωση του Νίκου Κοντόπουλου και κάθε διωκόμενου αγωνιστή για τα γεγονότα της 6ης Δεκέμβρη 2009!

Πηγή : eek

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου