Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Συνεχίζεται H Kατάληψη Για Τις Σπουδές Ρωμανού Στο ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ

 Κατάληψη ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ
Για 12η μέρα συνεχίζεται η κατάληψη στο ΤΕΙ Αθήνας προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια που δεν επιτρέπουν στον νεαρό κρατούμενο των Φυλακών Κορυδαλλού Νίκο Ρωμανό να μεταβεί φορώντας το ειδικό βραχιολάκι στο ΤΕΙ Αθήνας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, είναι έτοιμος να αναλάβει νέα νομοθετική πρωτοβουλία για να παρακολουθήσει τα μαθήματά του ο Νίκος Ρωμανός, επισημαίνοντας τον σημαντικό ρόλο της εκπαίδευσης των κρατουμένων.

Χαρακτηριστικά ο κ. Παρασκευόπουλος στη δήλωσή του αναφέρει: «Ο εξανθρωπισμός της φυλακής και η εκπαίδευση των κρατουμένων αποτελούν την καλύτερη ασπίδα απέναντι στο έγκλημα και, έτσι, συμβάλλουν στην αληθινή προστασία της κοινωνίας. Σ’ αυτό το πνεύμα, η Πολιτεία αρχικά έθεσε τις βάσεις (με τον ν. 4274/2014, επί υπουργίας Χαρ. Αθανασίου) για την εξ αποστάσεως φοίτηση κρατουμένων σε ΑΕΙ/ΤΕΙ με ηλεκτρονική επιτήρηση (“βραχιολάκι”).

»Το υπουργείο Δικαιοσύνης, στη συνέχεια, ετοίμασε και έθεσε σε πλήρη εφαρμογή την τεχνική υποδομή για την υλοποίηση του μέτρου. Τέλος, με πρόσφατο νομοθέτημα (υπουργική απόφαση) καθορίστηκαν οι λεπτομέρειες εφαρμογής. Ωστόσο, η ενεργοποίηση της συγκεκριμένης δυνατότητας σε περίπτωση κρατουμένου που είναι υπόδικος επαφίεται στη Δικαιοσύνη, η οποία λειτουργεί ανεξάρτητα. Εφόσον, πάντως, η εμπειρία έδειξε ότι οι υφιστάμενες διαδικασίες δεν επαρκούν για τη διασφάλιση του δικαιώματος των κρατουμένων στην εκπαίδευση, το υπουργείο Δικαιοσύνης θα προχωρήσει στην αναγκαία διορθωτική νομοθετική παρέμβαση».

Πηγή : efsyn


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου