Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

107 Χρόνια Από Την Εξέγερση Του Κιλελέρ - Κάλεσμα Της ΛΑΕ Στο Αγροτικό Συλλαλητήριο (8/3)

Δελτίο Τύπου

107 χρόνια από την εξέγερση του Κιλελέρ οι διεκδικήσεις των αγροτών είναι επίκαιρες όσο ποτέ

Η ΛΑ.Ε. καλεί σε μαζική συμμετοχή τον κόσμο της εργασίας στο νέο αγροτικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 8 Μαρτίου

Η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑ.Ε.), με αφορμή τη συμπλήρωση 107 ετών από την εξέγερση στο Κιλελέρ, επισημαίνει ότι τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου και οι αγώνες που συνεχίζουν να δίνουν οι μικρομεσαίοι αγρότες στους δρόμους, παραμένουν επίκαιρα μέσα στα «πέτρινα» μνημονιακά χρόνια.

Ο αγώνας των κολίγων τότε ήταν ενάντια στους τσιφλικάδες και τους μεγαλοσχήμονες της εποχής. Σήμερα, οι κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου, για μια ακόμη φορά, αφορούν στην επιβίωση των μικρομεσαίων αγροτών οι οποίοι, μαζί με τη μεγάλη πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας, στενάζουν κάτω από τον «μνημονιακό ζυγό». Οι πολιτικές που απορρέουν από την Ε.Ε., τα μνημόνια και ιδιαίτερα οι τελευταίοι μνημονιακοί νομοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τη μεγάλη αύξηση του κόστους παραγωγής, της φορολογίας του αγροτικού εισοδήματος και την ασφάλιση των αγροτών, έχουν οδηγήσει στα πρόθυρα της καταστροφής την συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών.

Με την επέτειο του Κιλελέρ να παραμένει επίκαιρη, η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει τις κινητοποιήσεις των αγροτών. Μοναδική διέξοδος από τη «μέγγενη» των μνημονίων είναι η συγκρότηση ενός μαζικού, κοινωνικού και αγωνιστικού «μετώπου» με τη συμμετοχή των αγροτών καθώς και των εργαζομένων, επαγγελματιών, ανέργων και των συνταξιούχων, με στόχο την ανατροπή των εξοντωτικών πολιτικών της ατέρμονης ύφεσης που επιβάλλουν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για χάρη των δανειστών – «οικονομικών δολοφόνων» με τη στήριξη των μνημονιακών κομμάτων της Βουλής.

Η ΛΑ.Ε. στηρίζει την κινητοποίηση των αγροτών και καλεί τον κόσμο της εργασίας σε μαζική συμμετοχή, στο πλαίσιο του νέου μεγάλου συλλαλητηρίου που προγραμματίζουν στην Αθήνα αγρότες από την Κρήτη, την Πελοπόννησο και την Μακεδονία, την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017.

Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε.

6/3/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου