Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Άγριες Απεργίες Σε Ένα Από Τα Μεγαλύτερα Καταστήματα Λιανικής Στη Βουλγαρία

IMG_20170320_085213-1024x577Οι εργάτες-ριες ενός από τα μεγαλύτερα καταστήματα λιανικής πώλησης στη Βουλγαρία, του Picadilly, από κοινού με αναρχοσυνδικαλιστές-ριες της Αυτόνομης Ένωσης Εργατών, προχώρησαν σε άγριες απεργίες σε όλη τη χώρα.

Ο λόγος είναι η κλοπή μισθών. Οι εργάτες-ριες δεν έχουν πληρωθεί για μήνες. Οι ιδιοκτήτες και οι διευθυντές της εταιρίας κρύβονται, αρνούμενοι να δώσουν οποιεσδήποτε εξηγήσεις. Τα αιτήματα των εργατών είναι η άμεση καταβολή μισθών και πληρών δικαιωμάτων. Κατέλαβαν τις εισόδους των κεντρικών γραφείων της εταιρίας στη Σόφια, αλλά εμποδίστηκαν από τα security της εταιρίας, που είχαν στείλει οι διευθυντές που κρύβονταν μέσα στο κτίριο.

Στη Βάρνα, οι θυμωμένες εργάτριες και εργάτες, απέκλεισαν το μεγαλύτερο κατάστημα της εταιρίας στη πόλη. Έπειτα πραγματοποίησαν πορεία προς την Investbank (την τράπεζα που ελέγχει τα κεφάλαια της εταιρίας), απαιτώντας να ξεμπλοκάρει η τράπεζα τις πληρωμές. Μερικοί εργάτες-ριες εισέβαλαν στο κτίριο, ενώ άλλοι-ες παρέμειναν έξω διαδηλώνοντας.

Η εταιρία ανήκει στον Nikolay Lazarov, μέσω μιας off-shore στο Λουξεμβούργο.

Πηγή : arsindikat.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου