Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

ΕΕΚ Ανακοίνωση για εργατικό ατύχημα-δολοφονία στα ΑΒ της Πάτρας

Καμία ανοχή στα εργατικα ατυχήματα-δολοφονιες με ευθύνη των αφεντικών

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου ένας 56χρονος εργαζόμενος στο κατάστημα της ΑΒ Βασιλόπουλος, στην συμβολή των οδών Αμερικής & Εθνικής Οδού, σκοτώθηκε εν ώρα εργασίας. Ο εργαζόμενος έπεσε από ύψος 3,5 μέτρων καθώς υποχώρησε η οροφή στο σημείο όπου εκτελούσε εργασίες στο χώρο συντήρησης εμπορευμάτων.

Η αναλγησία της ιδιοκτήτριας εταιρείας έφθασε στο σημείο να μην σταματήσει την λειτουργία του καταστήματος, παρά μόνο την επόμενη ημέρα το απόγευμα ώστε να παρευρεθούν οι συνάδελφοι του εργαζομένου στην κηδεία του.

Το ΕΕΚ καταγγέλλει κυβέρνηση και την εργοδοσία για τo εργατικο ατυχήμα-δολοφονια με ευθύνη των αφεντικών στα ΑΒ Βασιλόπουλος στην Πάτρα.Στο βωμό του κέρδους και πατώντας επάνω στα τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα μέσα στα χρόνια των μνημονίων, τα μέτρα ασφαλείας και οι απαραίτητες συντηρήσεις σε κτίρια και χώρους εργασίας δεν τηρούνται. Και απέναντι στην εργασιακή ζούγκλα του ιδιωτικού τομέα η κυβέρνηση με τα νέα μέτρα για το εργασιακό αφαιρεί από τους εργαζομένους ακόμα και τα ελάχιστα μέσα διεκδίκησης (δικαίωμα στην απεργία, κλαδικές συμβάσεις).

Καμία ανοχή στα εργατικα ατυχήματα-δολοφονιες με ευθύνη των αφεντικών.

Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στα σουπερμάρκετ πρέπει να οργανωθούν στους χώρους δουλειάς και να σπάσουν την εργοδοτική τρομοκρατια, καθώς αποτελούν τον πιο μαζικό κλάδο και ταυτόχρονα πειραματόζωο όλων των μνημονιακών αντεργατικών μέτρων

Να τιμωρηθούν οι υπέυθυνοι για τον θάνατο του εργαζομένου

Ασφάλεια στους χώρους εργασίας για όλους τους εργαζομένους

ΕΕΚ Κ.Ο. Πάτρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου