Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

ΤΟ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Η ανάπτυξή τους είναι βαμμένη με το αίμα των εργατών - Ανακοίνωση για το θάνατο εργάτη

«Η ανάπτυξή τους είναι βαμμένη με το αίμα των εργατών», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Οργάνωση Μεσογείων και Λαυρεωτικής του ΚΚΕ για το θάνατο εργάτη καθαριότητας του Δήμου Κορωπίου, όταν ενώ εκτελούσε εργασίες του δήμου, μεταφοράς και καταστροφής διαφόρων αντικειμένων, δέχτηκε επίθεση από σμήνος μελισσών.

Η ΤΟ Μεσογείων και Λαυρεωτικής του ΚΚΕ στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Τη Δευτέρα 25 Ιουνίου ένας ακόμα εργάτης δεν επέστρεψε σπίτι του. Ένας εργάτης καθαριότητας του Δήμου Κορωπίου πέθανε από αλλεργικό σοκ από τσιμπήματα εντόμων κατά τη συγκομιδή ογκωδών απορριμμάτων. Ο άτυχος εργάτης αναίσθητος περίμενε πότε θα έρθει ασθενοφόρο από το Λαύριο στο Κορωπί για να διακομιστεί στο Κέντρο Υγείας Κορωπίου, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στο ασθενοφόρο.

Δεν ήταν ούτε η άτυχη στιγμή ούτε η κακιά η ώρα όπως η Δημοτική Αρχή ήθελε να παρουσιάσει. 

Ήταν ένας ακόμα εργαζόμενος που πλήρωσε με την ίδια του τη ζωή τη μη τήρηση στοιχειωδών κανόνων ασφαλείας, την παντελή έλλειψη δομών Υγείας που θα εμβολιάζουν και θα ελέγχουν σε σταθερή βάση τους εργαζόμενους, κάνοντάς τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα ιατρικές εξετάσεις.
Ήταν ένα ακόμα θύμα της καπιταλιστικής ανάπτυξης της περιοχής. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που σε μία περιοχή από το Λαύριο έως το Κορωπί, με χιλιάδες εργοστάσια και βιοτεχνίες, με βιομηχανικές ζώνες και πάρκα, με μεγάλες τουριστικές εγκαταστάσεις στο παραλιακό μέτωπο, με χιλιάδες κόσμου τόσο μόνιμων κατοίκων όσο και τουριστών έχει μόνο ένα ασθενοφόρο. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που σε όλη την Ανατολική Αττική δεν υπάρχει δημόσιο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο και το πιο κοντινό είναι το "Ασκληπιείο" της Βούλας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πανηγυρίζει για την επιστροφή στην κανονικότητα, για έξοδο από τα μνημόνια, για την ανάπτυξη. Η ανάπτυξή τους όμως αυτή, η κανονικότητά τους αυτή είναι βαμμένη από το αίμα των εργατών. Η ανάπτυξή τους αυτή πατάει στα κουφάρια των διαλυμένων δικαιωμάτων, στηρίζεται στην εργασιακή ζούγκλα που έχει επιβληθεί στους περισσότερους χώρους δουλειάς. Η ανάπτυξή τους θέλει τους εργάτες χωρίς δικαιώματα, χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, χωρίς να ξέρουν αν θα γυρίσουν το βράδυ στο σπίτι. Από αυτή την ανάπτυξη κερδισμένοι θα είναι κάποιοι λίγοι, μια χούφτα άνθρωποι, βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες. Από αυτή την ανάπτυξη χαμένοι είναι οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα όπου τα προηγούμενα χρόνια πληρώνανε την κρίση τους και σήμερα θέλουν να πληρώσουν και την ανάπτυξή τους.

Είναι επιτακτική ανάγκη εδώ και τώρα οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, τα λαϊκά στρώματα της περιοχής να απαιτήσουν με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει δημόσιο Γενικό Νοσοκομείο στην Ανατολική Αττική. Να απαιτήσουν τη στελέχωση με προσωπικό και υποδομή των Κέντρων Υγείας της περιοχής, να υπάρχει μόνιμα ασθενοφόρο σε κάθε βιομηχανική ζώνη της περιοχής. Με ευθύνη της κυβέρνησης να τηρούνται οι στοιχειώδες κανόνες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, να γίνονται ιατρικές εξετάσεις και εμβολιασμοί των εργαζομένων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου